Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πρωτοφανές όργιο ρουσφετιού

Η Βουλή ψηφίζει πρόεδρο στις 10:30 - Ο Τασούλας θα σπάσει το ρεκόρ της Κωνσταντοπούλου

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Το μπαράζ των ρουσφετολογικών μετατάξεων και προσλήψεων συνεχίστηκε και χθες, με υπογραφές υπουργών της απερχόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα και λίγα λεπτά πριν από τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, δημοσιεύονταν σε ΦΕΚ νέες αποφάσεις για μετατάξεις «δικών τους παιδιών» σε κενές οργανικές θέσεις ακριβοπληρωμένων υπηρεσιών του Ελληνικού Δημοσίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το τελευταίο 24ωρο αναρτήθηκαν στη Διαύγεια δεκάδες μετατάξεις.

Την περασμένη εβδομάδα υποχρεώθηκαν να ανακοινώσουν το «πάγωμα» των ρουσφετολογικών τροπολογιών, υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής για το βόλεμα συγγενών κάθε κατηγορίας και τους διορισμούς κομματικών φίλων του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδείχθηκε, ωστόσο, ότι η αντίδραση αυτή του Μαξίμου ήταν καθαρά υποκριτική. Γιατί αμέσως μετά συνέχισαν ακάθεκτοι το έργο της τακτοποίησης «ημετέρων» μέσω Υπουργικών Αποφάσεων για μετατάξεις.

Η επιλογή της κυβέρνησης να κρατήσει ανοικτή τη Βουλή για μία εβδομάδα επιπλέον, και η καθυστέρηση δημοσίευσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, μπορεί να εξυπηρέτησαν τα στενά κομματικά συμφέροντα και τα ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σίγουρα δεν λειτούργησαν υπέρ των θεσμών και της Δημοκρατίας.

Είναι πραγματικά πρωτοφανές ότι ακόμα και την τελευταία στιγμή υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη μιας κυβέρνησης η οποία βρίσκεται σε αποδρομή και στην πραγματικότητα είναι υπηρεσιακή, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τις πλέον παλαιοκομματικές πρακτικές, που είναι βγαλμένες μέσα από τις πιο φαύλες περιόδους της δεκαετίας του ’80, οι οποίες έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης.

Οι πολίτες καταδικάζουν αυτές τις πελατειακές πρακτικές και γι’ αυτό θα αποδοκιμάσουν με την ψήφο τους στις 7 Ιουλίου το ύφος και το ήθος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα φέρουν την πολιτική αλλαγή μέσα από τις δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θα μείνει στην Ιστορία όχι για το ανύπαρκτο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς που η ίδια επικαλείτο, αλλά για το πρωτοφανές ρουσφετολογικό όργιο στο οποίο επιδόθηκε.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΟΕΔΗΝ: Ρουσφέτι Πολάκη που παρέτεινε την θητεία 42 Διοικητών Νοσοκομείων