Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο πήχυς διακυβέρνησης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τα όσα σημειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα πριν από τη διάλυση της Βουλής δεν ήταν τίποτε άλλο από τη μικρογραφία της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνος ΑμυράςΓράφει ο Πάνος Αμυράς

Το ηθικό πλεονέκτημα βούλιαξε μεταξύ μετατάξεων συγγενών και διορισμών θυγατέρων. Η μάχη κατά των ελίτ τερματίσθηκε με τις τροπολογίες υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, η δημοσιογραφική καταγραφή των φωτογραφικών εξυπηρετήσεων βαπτίσθηκε δολοφονία χαρακτήρων.

Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ οδεύει προς τις κάλπες της 7ης Ιουλίου «ζαλισμένος» ακόμη από την ήττα των 9,5 μονάδων στις ευρωεκλογές και ανήμπορος να τιθασεύσει τις ανεξέλεγκτες φωνές που αναπτύσσονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ και μεγαλώνουν το πολιτικό του πρόβλημα. Η Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν είχε κανένα πρόβλημα να εξηγήσει δημοσίως ότι η μετάταξη της κόρης της απαιτούσε διασυνδέσεις και γνωριμίες, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επανέφερε το επιχείρημα των αυτοκτονιών του 2014 και ο Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία τρομοκρατεί τον λαό με την πολιτική της!

Ο ΙΔΙΟΣ ο κ. Τσίπρας πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, αφού εμφανίσθηκε και ως εκπρόσωπος του αντιμνημονιακού κινήματος. Το πρωί της Πέμπτης, έξω από το Μαξίμου κατήγγειλε τους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης που βρήκαν έδαφος μετά τη νίκη της Ν.Δ. και κινδυνολόγησε για την πορεία της οικονομίας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας από το βήμα του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων εξήρε τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του και τόνισε ότι η δημοσιονομική σταθερότητα είναι δεδομένη.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ δηλώνει ότι η οικονομία είναι τακτοποιημένη, υπάρχει εκτίμηση για πλεόνασμα 4,3% και η χώρα διαθέτει χρηματοδοτικό απόθεμα 30 δισεκατομμυρίων αλλά ταυτόχρονα απειλεί ότι θα έρθει ο Μητσοτάκης και θα πάρει σκληρά μέτρα. Το ερώτημα είναι απλό: Πιστεύει κανείς ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα βρει τόσα λεφτά στα ταμεία και ύστερα από μία εκλογική νίκη θα αρχίσει να κόβει μισθούς;

ΟΛΑ ΑΥΤΑ δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον παρελθόν, οι πολίτες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον κ. Μητσοτάκη για λιγότερους φόρους, καλύτερο κράτος και βελτίωση της ποιότητας ζωής.

ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΤΑ τα τελευταία κρούσματα νεποτισμού στη Βουλή με τα ρουσφέτια και τις τροπολογίες, ο πήχυς για την επόμενη κυβέρνηση να μοιάζει χαμηλός, όμως οι πολίτες έχουν μεγάλες απαιτήσεις από τον κ. Μητσοτάκη. Περιμένουν η πολιτική αλλαγή να εκδηλωθεί από τις πρώτες ημέρες. Με λιγότερα υπουργεία, μικρότερη γραφειοκρατία, στελέχωση των κρατικών θέσεων από άξιους ανθρώπους και όχι από τον κομματικό σωλήνα.

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θέλουν συγκεκριμένο οδικό χάρτη για οριστική έξοδο από την κρίση και κυρίως ένα σχέδιο στο οποίο θα κυριαρχεί η λογική. Μείωση φόρων για περισσότερα δημόσια έσοδα. Επενδύσεις-εξπρές για ισχυρότερη ανάπτυξη. Πλεονάσματα που θα προκύπτουν από την αύξηση του ΑΕΠ και όχι από την υπερφορολόγηση.

ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ προεξοφλούν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να γίνει πράξη με στήριξη της μεσαίας τάξης και ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων μέσω της μείωσης των έμμεσων φόρων και κυρίως μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του αυτονόητου στην Παιδεία, στην Υγεία και στη δημόσια ασφάλεια, ώστε να πάψουν πια να κυριαρχούν οι κάθε είδους μπαχαλάκηδες, μπορεί να γίνει πράξη από την επόμενη κυβέρνηση γιατί θα έχει στο πλευρό της τις δυνάμεις της κοινωνίας. Αυτή είναι και η «αχίλλειος πτέρνα» του κ. Τσίπρα. Μέθυσε με τα καλά της εξουσίας αγνοώντας την κοινωνία. Για αυτό ο πήχυς για τον κ. Μητσοτάκη είναι υψηλά. Δεν θα συγκριθεί με την περίοδο Τσίπρα αλλά με τις απαιτήσεις των πολιτών.

Ο Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Μία ακόμη πρωτοβουλία για να σηκώσουν μανίκια οι ανεμβολίαστοι

Kon

Γιατί ο Τσίπρας ανησυχεί με το ΚΙΝΑΛ

Kon

Η ευκαιρία της ΔΕΗ

Kon

Ανεμβολίαστε φίλε!

Kon

Το πέταγμα της πεταλούδας στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Kon

Οι επιτυχίες της «Μικρής Ελλάδας»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι συμμαχίες με τη Δύση και η στείρα άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

Οι ζυμώσεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. αποκτούν ευρύτερο ενδιαφέρον

Ελεύθερος Τύπος Newsroom