Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ρουσφέτια με… ηθικό πλεονέκτημα

Η Βουλή ψηφίζει πρόεδρο στις 10:30 - Ο Τασούλας θα σπάσει το ρεκόρ της Κωνσταντοπούλου

Η απόφαση του πρωθυπουργού να παρατείνει κατά μία εβδομάδα τη λειτουργία της Βουλής, ενώ αρχικά είχε δηλώσει ότι θα επισκεπτόταν την περασμένη Δευτέρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, τελικώς έγινε όχι μόνο για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, αλλά και για να περάσουν, με έναν ευτελιστικό για το Κοινοβούλιο τρόπο, ένα βουνό από ρουσφέτια.
Τα τελευταία 24ωρα οι πολίτες παρακολουθούν ένα κρεσέντο τροπολογιών και υπουργικών αποφάσεων με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση ημετέρων, το βόλεμα συγγενών κάθε κατηγορίας και τον διορισμό κομματικών φίλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο πριν φύγουν από την εξουσία, στην οποία είχαν ανέλθει επικαλούμενοι το υποτιθέμενο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, Μαξίμου, υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν επιστρατεύσει τις πλέον παλαιοκομματικές πρακτικές φωτογραφικών προσλήψεων και άλλων ρουσφετιών, βγαλμένες από τη δεκαετία του ’80, οι οποίες έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης.

Αυτό βεβαίως σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν έλαβαν το μήνυμα των ευρωεκλογών. Οι πολίτες αποδοκίμασαν με την ψήφο τους το ύφος και το ήθος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και είναι βέβαιο ότι και ο νέος γύρος εξυπηρετήσεων των τελευταίων ημερών θα αντιμετωπισθεί με περιφρόνηση και στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Επιπλέον, η κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου, η οποία προβλήθηκε ως ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, συνοδεύεται και από την ακύρωση των θετικών μέτρων που θα λαμβάνονταν για τη μεσαία τάξη. Αυτή δηλαδή που έχει πληγεί περισσότερο από τη διακυβέρνηση Τσίπρα και στην οποία υποτίθεται ότι θα στρεφόταν τώρα μετά την εκλογική συντριβή του στις ευρωεκλογές.

Είναι σαφές ότι οι πολίτες καταδικάζουν αυτές τις πελατειακές πρακτικές και θέλουν πολιτική αλλαγή, η οποία θα γίνει μέσα από τις δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας του Κυρ. Μητσοτάκη.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Οι υποσχέσεις και η πραγματικότητα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οικονόμου για ομιλία Τσίπρα: Προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με λάσπη και ύβρεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τσίπρας: Στόχος η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η «μάχη» στο Κίνημα Αλλαγής ανάβει φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Βγήκαν τα… μαχαίρια από το ξεκίνημα σε ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon