Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τώρα τους φταίει το πρόγραμμα του Μητσοτάκη

Τώρα τους φταίει το πρόγραμμα του Μητσοτάκη

Σε ένα τοπίο που φορτηγά αδειάζουν υπουργεία από φακέλους λίγο πριν την βύθιση του καραβιού, η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη την ήττα που έρχεται προσπαθεί να μετριάσει τις απώλειες δοκιμάζοντας μία αποτυχημένη συνταγή.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Σε μία ακόμη εμφάνισή του ο Αλέξης Τσίπρας μοίρασε ό,τι του έχει απομείνει. Στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ, προφανώς σε κατάσταση απελπισίας έφτασε να πει πως θα φέρει άμεσα τροπολογία για την μη μείωση του αφορολόγητου από την επόμενη χρονιά. Μα καλά νομίζει πως απευθύνεται σε βλάκες;

Όταν το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν καταθέσει τρεις διαφορετικές τροπολογίες για την μη μείωσή του και ο πρωθυπουργός δεν τις έχει ψηφίσει δηλώνοντας πως αποσκοπούν στην δημιουργία εντυπώσεων, τι παριστάνει σήμερα; Δεν πήρε το μάθημα από τις ευρωεκλογές; Δεν κατάλαβε την συντριβή στις αυτοδιοικητικές εκλογές; Μάλλον όχι.

Τώρα κοροϊδεύοντας για άλλη μία φορά τους πάντες, προσπαθούν λίγο πριν κλείσουν την Βουλή, αφού περάσουν κάθε ρουσφετοτροπολογία να φέρουν και ένα μέτρο που θα μπορούσαν να το έχουν ψηφίσει πολύ καιρό πριν. Δηλαδή, αμέσως μετά την την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος εάν συνδυαστεί με την μείωση του αφορολόγητου, τότε θα είναι σαν να μην συνέβη ποτέ.

Αλλά τι να λέμε τώρα; Η αλαζονεία τους και ο πανικός, τους έχει οδηγήσει σήμερα στο τροπάριο πως οι πολίτες δεν γνωρίζουν το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επί ποίας βάσης ψήφισαν δηλαδή; Θέλουν να μας πουν πως δηλαδή πως ο λαός είναι πρόβατο που κατευθύνεται από τα βοθροκάναλα της διαπλοκής όπως λέει και το πρωτοπαλίκαρο του Τσίπρα; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 πετύχαινε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις;

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Η μηχανή λάσπης τώρα θέλει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας να θερίζει τα πάντα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η αλήθεια, όμως είναι διαφορετική.

Η ΝΔ βγήκε πρώτη στις ευρωεκλογές στους δημοσίους υπαλλήλους, στους επαγγελματίες, στους νέους, στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, γνωρίζοντας πως είναι η μόνη ικανή πολιτική δύναμη να διαχειριστεί με σύνεση τα οικονομικά της χώρας.

Από την άλλη έχεις τον ΣΥΡΙΖΑ που μία ανάσα πριν παραδώσει την εξουσία τινάζει την οικονομία στον αέρα αναγκάζοντας την έκθεση της Κομισιόν να επισημάνει πως οι παροχές του Τσίπρα είναι επικίνδυνες και θέτουν εν αμφιβόλω την πορεία. Οι παροχές «θέτουν τον κίνδυνο να μην επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2019 και μετέπειτα», επισημαίνει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Τα υπόλοιπα είναι περιττά…

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Μητσοτάκης: Να πούμε όχι σε όλους τους νέους διχασμούς – Ενωμένοι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής: Η Τουρκία οφείλει να γνωρίζει τις συνέπειες των επιλογών της

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Αθήνα σε Άγκυρα: Απαράδεκτες και προκλητικές οι απειλές της Τουρκίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σύνοδος Κορυφής: Θέτει θέμα τουρκικής προκλητικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σύνοδος Κορυφής: Θα θέσει θέμα τουρκικής προκλητικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ενεργειακή κρίση: Παρέμβαση Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το θέμα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης για τον διπλασιασμό των εγγραφών στα δημόσια ΙΕΚ: Η νεολαία παίρνει το μέλλον στα χέρια της, μπράβο της

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης για ενεργειακή κρίση: Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε για να στηρίξουμε το ελληνικό νοικοκυριό

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon