Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ευτελισμός του Κοινοβουλίου

Όργιο προσλήψεων και εμφύλιος για τα ρουσφέτια στη Βουλή

Η κυβέρνηση επιδιώκει μέχρι την τελευταία στιγμή να τακτοποιήσει διάφορα ρουσφέτια, από το Δημόσιο μέχρι τις δασικές εκτάσεις, να μοιράσει νέες υποσχέσεις για διορισμούς και όχι μόνο, αλλά και να αφήσει το κομματικό της αποτύπωμα σε μια σειρά θεμάτων, ευτελίζοντας το Κοινοβούλιο και επιχειρώντας να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε χθες 10.500 διορισμούς εκπαιδευτικών, όχι για την ερχόμενη σχολική χρονιά, αλλά για το 2020 και το 2021. Μάλιστα ο κ. Γαβρόγλου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, έσπευσε να ζητήσει από το ΑΣΕΠ να ξεκινήσει πριν από τις εκλογές τις διαδικασίες για την προκήρυξη των θέσεων.

Με τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών κ. Χαρίτση, εξάλλου, παρατείνονται οι συμβάσεις εργαζομένων σε δήμους μέχρι να αναλάβουν υπηρεσία οι μόνιμοι επιτυχόντες, για τους οποίους τα αποτελέσματα βγαίνουν εσπευσμένα προεκλογικά, ύστερα από καθυστέρηση ενός και πλέον έτους.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ακόμα και την κύρωση μιας συμφωνίας με το Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να καταθέσει σωρεία άσχετων τροπολογιών για πάσης φύσεως προεκλογικά ρουσφέτια και διευθετήσεις, από συμβάσεις διορισμών μέχρι τακτοποίηση δασικών εκτάσεων. Είναι η πρακτική που κάποτε κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση τα έχει αναγάγει σε επιστήμη.

Και, για να τα προλάβει όλα, καθυστερεί όσο μπορεί τη διάλυση της Βουλής. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής μεταθέτει την ημερομηνία κατά την οποία ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει την προκήρυξη των εκλογών. Από την επομένη του β’ γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών πήγε στις 10 Ιουνίου, και χθες ο κ. Βούτσης είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει μέχρι τις 13 του μηνός.

Ολα αυτά καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να μην πήρε το μήνυμα. Συνεχίζει τα ρουσφέτια και ευτελίζει τους θεσμούς. Αλλά αυτό θα σταματήσει μόνο με την ψήφο στις εθνικές εκλογές και την αλλαγή κυβέρνησης.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Kon

Αυτοκαταστροφή ο «Μπάλλος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Kon

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε την έκπληξη: Κριτική και για την ελληνοαμερικανική συμφωνία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» χτύπησε και τη Βουλή: Εισροή νερού και πτώση μαρμάρων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εξεταστική για τη VOX POP και «ΣΙΑ»…

Kon

Είναι σοβαροί;

Kon

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon