ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κυριαρχία της Κεντροδεξιάς

Ιστορικό ρεκόρ για τη ΝΔ στις Περιφέρειες: «Γαλάζιες» 12 από τις 13

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου στις αυτοδιοικητικές εκλογές κατέστησαν σαφή τη στροφή της κοινωνίας προς την Κεντροδεξιά.

Οι υποψήφιοι που υποστηρίχθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία κέρδισαν χθες τις 6 από τις 7 περιφέρειες ενώ ο έβδομος περιφερειάρχης προέρχεται από το χώρο της παράταξης. Θριαμβευτική ήταν η επικράτηση του Κώστα Μπακογιάννη στο Δήμο Αθηναίων, αξιοπρεπέσταση η επίδοση που πέτυχε ο κ. Βλαχάκος στον Πειραιά ενώ ο Νίκος Ταχιάος έχασε το Δήμο Θεσσαλονίκης από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, που ήταν υποψήφιος με τη Ν.Δ. τον Σεπτέμβριο του 2015.

Εντυπωσιακή η επικράτηση του Νεκτάριου Φαρμάκη στη Δυτική Ελλάδα, που παραδοσιακά ήταν «κάστρο» του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και της Ρόδης Κράτσα στο Ιόνιο έναντι του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε τα ηνία της περιφέρειας. Συνολικά από τις 13 περιφέρειες, οι 12 έχουν περιφερειάρχη που υποστηρίχθηκε ή προερχόταν από τη Ν.Δ.

Η επικράτηση των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διευκολύνει το έργο της επόμενης κυβέρνησης καθώς η περιφερειακή ανάπτυξη περνά μέσα από τη συνεργασία με την κεντρική διοίκηση.

Είναι πλέον σαφές ότι αναπτύσσεται μία δυναμική στη χώρα, που αναμένεται να εκφραστεί πλήρως στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ενα σημαντικό τμήμα της εκλογικής βάσης εμπιστεύεται τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη μέρα.

Το μήνυμα του προέδρου της Ν.Δ. ήταν καθαρό: δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα διχαστικά παιχνίδια. Οι κίνδυνοι στην οικονομία είναι υπαρκτοί, οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ασφυκτικές και το στοίχημα της ανάπτυξης αβέβαιο.

Στις εθνικές εκλογές αναμένεται να ολοκληρωθεί η πολιτική αλλαγή που εκφράσθηκε τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Ο κ. Μητσοτάκης έχει τη μεγάλη ευκαιρία να εφαρμόσει το πρόγραμμά του για επανεκκίνηση της οικονομίας και αποκατάσταση των «τραυμάτων» που έχει προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη λειτουργία των θεσμών.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Σκληρό ροκ στην αποχώρηση Τατούλη: Εμπάργκο, καλτσοδέτες και ένταση [βίντεο]

Μιχάλης Μάρδας

Τα τελικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Ανδρέας Ντίνης

Σε Συριζαίο δήμαρχο πήγε πρώτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα είμαι στο πλευρό όλων των δημάρχων

Μιχάλης Μάρδας

Συνάντηση εργασίας Μπακογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Μπρούλια

Μιχάλης Μάρδας

Η ΝΔ ευχαρίστησε τους πολίτες για τις μεγάλες νίκες σε Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές

Μιχάλης Μάρδας

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχασε… μόνο δύο περιφέρειες

George Michaelides

Η εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και η απλή αναλογική που σμπαραλιάζει τις πλειοψηφίες

Μιχάλης Μάρδας

ΝΔ για Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Ιστορική η νίκη μας – Κερδίσαμε ακόμη και σε «μη προνομιούχους» δήμους

Μιχάλης Μάρδας

Οι ΣΥΡΙΖΑίοι απέτυχαν να πείσουν και το κοινό τους

George Michaelides