Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ηταν δίκαιο, έγινε πράξη!

Η Αττική βάφτηκε στα μπλε- Απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ

Τα ψέματα τελείωσαν χθες αργά το βράδυ. Τελικά, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο λαοπρόβλητος ηγέτης, όπως ισχυριζόταν μέχρι την τελευταία στιγμή προ της κάλπης η προπαγάνδα του Μαξίμου.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

Οι πιθανότητες να χάσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν «ούτε μία στο εκατομμύριο», όπως έλεγε ο πρωθυπουργός. Δεν μέτρησε η… υψηλή τηλεθέαση των συνεντεύξεων του πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση ούτε διαθέτει το «αλάθητο» ούτε όλα είναι… τέλεια, όπως προσπαθούσε να πείσει το προεκλογικό αφήγημα της κυβέρνησης. Ναι, τα γκάλοπ έπεσαν έξω, δεν είχαν προβλέψει τόσο μεγάλη νίκη της Ν.Δ. Το παιχνίδι δεν «είχε… γυρίσει», όπως έλεγε ο Σκουρλέτης τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές. Οι πολίτες δεν «ψάρωσαν» από τον βομβαρδισμό παροχών των τελευταίων εβδομάδων.

ΤΙ ειρωνεία! Το μήνυμα των χθεσινών εκλογών περιγράφεται με μία ατάκα που τόσο πολύ συνδέθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα: «Ηταν δίκαιο, έγινε πράξη»! Οι Ελληνες εδώ και πολύ καιρό είχαν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας το γνώριζε πολύ καλά, γι’ αυτό και δεν προσέφυγε σε πρόωρες κάλπες. Μόνον έτσι θα μπορούσε να διατηρήσει ζωντανή την προπαγάνδα του Μαξίμου πως οι πολίτες τον στηρίζουν.

ΗΤΑΝ δίκαιο, έγινε πράξη. Γιατί ποτέ άλλοτε στα χρόνια της Μεταπολίτευσης μια κυβέρνηση δεν είπε τόσο πολλά ψέματα. Καμία άλλη κυβέρνηση δεν έπαιξε στα ζάρια ούτε τη θέση της χώρας στην Ε.Ε. ούτε τον «προσανατολισμό» της. Ποτέ άλλοτε μια κυβέρνηση δεν βάφτισε το κρέας ψάρι. Και καμία μνημονιακή κυβέρνηση δεν επέμενε ότι ήταν θετικά τα επώδυνα μέτρα που εφάρμοσε.

Η υπερφορολόγηση επιβάρυνε τη μεσαία τάξη και τους οικονομικά ευάλωτους, ενώ «στραγγάλισε» την πραγματική οικονομία. Οι αποδοχές όσων συνταξιοδοτούνται από τον Μάιο του 2016 και στο εξής μειώθηκαν έως 38%, ενώ και οι παλιοί συνταξιούχοι πλήρωσαν με μειώσεις σε κύριες και επικουρικές τις τραγικές επιλογές της κυβέρνησης. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε πιο ιδεοληπτική και αντιμεταρρυθμιστική κυβέρνηση στο Δημόσιο, στην Παιδεία, στην Υγεία.

ΑΛΗΘΕΙΑ, τι πίστευε ο Αλέξης Τσίπρας; Πως δεν θα έχανε… πανηγυρικά τις εκλογές, ενώ είχε κάνει τα ακριβώς αντίθετα από όσα ακριβώς υποσχόταν; Θεωρούσε ότι θα μπορούσε να πουλάει «σανό» για πολύ καιρό ακόμα; Δεν γνωρίζει ότι η αλαζονεία πληρώνεται ακριβά; Δεν ξέρει ότι ο διχασμός, ο λαϊκισμός και ο… πολακισμός γυρίζουν μπούμερανγκ;

ΗΤΑΝ δίκαιο, έγινε πράξη. Και μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να βρίσκεται ακόμα στο Μαξίμου, αλλά πλέον γνωρίζει πολύ καλά ότι από σήμερα το πρωί απλά θα μετράει ημέρες μέχρι την αποχώρησή του. Μέχρι τις εθνικές εκλογές της 30ής Ιουνίου. Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να προκαλεί. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής δεν δίστασε να «επιτεθεί» στους πολίτες για το χθεσινό αποτέλεσμα και την ιστορική διαφορά των σχεδόν 10 μονάδων. Στις εθνικές εκλογές η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ακόμα πιο βαριά.

ΚΑΙ ο λόγος είναι απλός. Η χώρα πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Γιατί είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη.

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Οταν οι δάσκαλοι απαξιώνουν το σχολείο

Kon

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Η μελλοντολογική συζήτηση για τον Δακτύλιο

Kon

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Ας ξεκινήσουμε από τα φρεάτια

Kon

Ενα απέραντο… αυθαίρετο!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Kon

Το brain gain και το νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δεν αρκεί μόνο ο Δακτύλιος

Kon