Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Νέα σελίδα για την Ελλάδα

Καιρός τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα: Στα ύψη η θερμοκρασία

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Τα αποτελέσματα των χθεσινών ευρωεκλογών, που καταγράφουν μια θριαμβευτική νίκη για τη Νέα Δημοκρατία και μια βαριά ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν τον πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές για τις 30 Ιουνίου. Oχι εύκολα, γύρω στα μεσάνυχτα και αφού είχαν περάσει πέντε ώρες από το κλείσιμο της κάλπης.

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και επιτιθέμενος ουσιαστικά στους πολίτες που δεν τον ψήφισαν, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις απειλές που εκτόξευε κατά την προεκλογική του καμπάνια, μιλώντας για μνημόνια, Διεθνές Νομισματικό Tαμείο κ.λπ. Δεν πείθει όμως πλέον κανέναν.

Η Ελλάδα θα πρέπει να γυρίσει σελίδα και οι πολίτες έχουν αναθέσει αυτή την προσπάθεια στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο οποίος, αφού ανασυγκρότησε το κόμμα, το οδήγησε σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της παράταξης των τελευταίων δεκαετιών σε ευρωεκλογές και στο υψηλότερο ποσοστό δεκαετίας για τη Ν.Δ.

Η Ελλάδα έχασε έδαφος στα χρόνια της διακυβέρνησης Τσίπρα, μένοντας στάσιμη όταν οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης έτρεχαν με ταχείς ρυθμούς, και είναι φανερό ότι δεν μπορεί να χάσει άλλη ευκαιρία.

Στις 30 Ιουνίου οι πολίτες καλούνται να δώσουν καθαρή εντολή στην κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη, προκειμένου να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για λιγότερους φόρους και εισφορές, αξιοκρατία και επαναφορά της αριστείας, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, βελτίωση της Yγείας, αναβάθμιση της Παιδείας, τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος δεν συνεχάρη καν τον αντίπαλό του για τη μεγάλη νίκη που πέτυχε, θα βρεθεί τώρα αντιμέτωπος με τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών του και την οπισθοδρόμηση της χώρας στην οικονομία, την Παιδία, την Υγεία. Η Ελλάδα θα πρέπει να βαδίσει μπροστά και αυτό θα γίνει με την ψήφο των πολιτών από την επομένη των εθνικών εκλογών της 30ής Ιουνίου.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός 20/10: 3.279 κρούσματα – 351 οι διασωληνωμένοι, 38 νέοι θάνατοι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πλημμύρες: 132 νεκροί στην Ελλάδα και 38 μόνο στην Αττική σε 20 χρόνια

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Οργή από την Τουρκία για την κοινή διακήρυξη Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου – Ποιο το μήνυμα των τριών που εξόργισε την Άγκυρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός 19/10: Σοκ με 3.739 κρούσματα, 356 οι διασωληνωμένοι, 29 νέοι θάνατοι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως πυλώνας σταθερότητας και περιφερειακός ηγέτης

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τη σημασία της Τριμερούς στην Αθήνα τονίζει η Προεδρία της Αιγύπτου

Μαρίνα Μπενέκου

Μητσοτάκης σε Σίσι: Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας – Διάλογος με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πάιατ: Η Ελλάδα είναι σαφώς ένας από τους στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom