Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πλήρης δικαίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πλήρης δικαίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο. Έχουμε μπροστά μας μία συντριβή του Αλέξη Τσίπρα και μία πλήρη δικαίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Μία δικαίωση που έρχεται μετά από πολλούς μήνες αλαζονείας των ΣΥΡΙΖΑίων, πολλούς μήνες δήθεν ρεπορτάζ περί μικρής διαφοράς και μετά από μήνες, ζέσης του φιλοκυβερνητικού τύπου για τις… εσωκομματικές έριδες στην ΝΔ.

Τα πράγματα είναι απλά. Ο Αλέξης Τσίπρας έχασε την εμπιστοσύνη του κόσμου, καταψηφίστηκε και πλέον είναι αντιμέτωπος με μία συντριβή που όμοιά της θα έχουμε δει ελάχιστες φορές στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου. Υπάρχουν, όμως, δύο συμπεράσματα που βγάζουμε από τα αποτελέσματα.

Το πρώτο είναι πως το ρεύμα υπέρ της ΝΔ είναι σαφώς ανώτερο από το αντιΣΥΡΙΖΑ και το δεύτερο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δικαιώθηκε πλήρως για την πολιτική που ακολούθησε μέχρι στιγμής.

Όσον αφορά το πρώτο συμπέρασμα, αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τα ρεκόρ που έσπασε η ΝΔ σε αυτές τις ευρωεκλογές. Από την μία πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη που έχει επιτευχθεί ποτέ σε ευρωεκλογές στην Ελλάδα και από την άλλη από το γεγονός πως η ΝΔ όχι μόνο κέρδισε ευρωεκλογές μετά από 15 χρόνια, αλλά ξεπέρασε για πρώτη φορά το φράγμα του 30% από το 2009. Όσο κι αν ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να αποδώσουν την ήττα στην κυβερνητική φθορά, τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους.

Όσον αφορά την στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη τώρα, πρέπει να σημειώσουμε σε πρώτη φάση πως τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν την επιτυχία της. Εάν κοιτάξουμε πιο βαθειά, όμως, θα δούμε πως ο αρχηγός της ΝΔ αντιστάθηκε σε πολύ ισχυρές δυνάμεις και δεν υπέκυψε στον λαϊκισμό και τον εκχυδαϊσμό της πολιτικής.

Απέναντι στις ΣΥΡΙΖόστροφες παραπολιτικές ειδήσεις περί της μεγάλης τηλεθέασης του Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε με τις συγκεντρώσεις στις πλατείες και την προσωπική επαφή με τους πολίτες στους δρόμους. Στις χολυγουντιανού τύπου φωτογραφίες στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τους 1.000 Ρομά να μοιάζουν με 50.000 λαού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στην κάλπη.

Τι κι αν ορισμένοι «ούρλιαζαν» πως η ΝΔ έχει εσωκομματικά προβλήματα; Τι κι αν επιστράτευαν Αντώναρους με κρυφές δημοσκοπήσεις; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε διασφαλίζοντας την ενότητα στο κόμμα του, μοιράζοντας τις δυνάμεις εξισορροπητικά και δίνοντας στους πολίτες ένα αξιόλογο ευρωψηφοδέλτιο και υποψηφίους στην τοπική αυτοδιοίκηση που άφησαν… χιλιόμετρα πίσω τους τους αντίστοιχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστός στην τακτική του να κάνει το μαύρο άσπρο, προσπάθησε να λοιδορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν έλεγε το αυτονόητο: Πως ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να εξαγοράσει τους πολίτες πετώντας τους 50αρικα.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έπιασε. Οι Έλληνες έδειξαν πως δεν θέλουν πολακισμό, θέλουν έργα, σύνεση και ορθό λόγο. Νίκησε η κοινή λογική, νίκησε η Ελλάδα της προκοπής και όχι του νεποτισμού και της παροχολογίας.

Αυτό μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πιστώνεται. Αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης μένει να το αξιοποιήσει στις επερχόμενες εκλογές και να βγάλει την Ελλάδα από τον βούρκο που ήθελε να την ρίξει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ευθύνη είναι μεγάλη, αλλά ο λαός μίλησε: Στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στηρίζει την ΝΔ και γυρνά την πλάτη του στην ρεμούλα και τα ψέμματα.

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος αποκάλυψε γιατί πήρε στις 10 το βράδυ τηλέφωνο τον Μητσοτάκη

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Την εικόνα της χώρας προς το αύριο περιέγραψε ο Μητσοτάκης

Μιχάλης Μάρδας

Η εντιμότητα και η ανεντιμότητα

Kon

«Κανονικότητα» εν μέσω πανδημίας

Kon

Κορωνοϊός: Παρέμβαση Μητσοτάκη για φαινόμενα χαλάρωσης – Tι έγραψε στο twitter

Μιχάλης Μάρδας

Σακελλαροπούλου σε Μητσοτάκη: Σημαντικό να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι που επλήγησαν περισσότερο

Ανδρέας Ντίνης

Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στους δημοσιογράφους μέσω του σποτ για τον ένα χρόνο κυβέρνησης της ΝΔ

Μιχάλης Μάρδας

Ένας χρόνος κυβέρνησης ΝΔ: Ο απολογισμός και το μήνυμα Μητσοτάκη

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης για τον ένα χρόνο κυβέρνησης της ΝΔ: Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας

Ανδρέας Ντίνης