Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ

Επική γκάφα Τσiπρα: Στην κατοχή ακούγαμε Deutsche Welle [βίντεο]

Η ανακοίνωση των αποκαλούμενων θετικών μέτρων από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, που συνοδεύθηκε αρχικά από μια επικοινωνιακή προπαγάνδα του Μαξίμου του τύπου «περιορίζεται η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία», «έχουμε ντέρμπι», «το κλίμα αλλάζει» και «όλα παίζονται», τελικώς αποδείχθηκε ότι ήταν η τελευταία αναλαμπή της κυβέρνησης πριν από το τέλος.

Χθες, η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε από το δελτίο ειδήσεων του Alpha έδειξε ότι το προβάδισμα της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά διευρύνθηκε στις 7,2 μονάδες από 6,7 που ήταν στην αντίστοιχη προηγούμενη μέτρηση. Και οι λόγοι είναι πολλοί.

Πρώτον, ένα μεγάλο μέρος των συνταξιούχων είχε πιστέψει τις εξαγγελίες Τσίπρα και περίμενε να πάρει 13η σύνταξη. Στο ΑΤΜ όμως κατάλαβε την κοροϊδία, αφού είδε ένα κουτσουρεμένο προεκλογικό επίδομα και σε καμία περίπτωση βεβαίως 13η σύνταξη.

Δεύτερον, η πολεμική ρητορεία του κ. Τσίπρα δεν εκφράζει τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών που πιστεύουν ότι η πόλωση, ο διχασμός, το μίσος και η δημιουργία εχθρών δεν έχουν καμία θέση στην πολιτική αντιπαράθεση. Γιατί μπορεί το 2015 να είχαν πέραση τα διχαστικά συνθήματα Τσίπρα, του στιλ «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», ωστόσο πλέον όλοι κατάλαβαν ότι ο λογαριασμός που πληρώνουμε αυξήθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ότι η λογική του μίσους ήταν πρόφαση για να αναρριχηθεί στην εξουσία.

Τρίτον, η απίστευτη μπαχαλοποίηση της χώρας από τη δράση των υποστηρικτών του Κουφοντίνα είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας της σημερινής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα βίας και ανομίας, αλλά ακόμα και της ανοχής απέναντι στους κουκουλοφόρους και τις διάφορες συλλογικότητες.

Ολα αυτά, μαζί με τη δραματική υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών στην Παιδεία, την Υγεία και την καθημερινότητα του πολίτη, δείχνουν την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικά και δημοσκοπικά. Τον τελικό λόγο θα έχει ο λαός την Κυριακή στις κάλπες.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Διχασμός στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο – Βολές από τους «53+»

Ανδρέας Ντίνης

Εντονη κριτική ΣΥΡΙΖΑ κατά της συμφωνίας με Αίγυπτο για ΑΟΖ, ενώ ακόμη δεν έχει ενημερωθεί!

Ανδρέας Ντίνης

Έξαρση ΣΥΡΙΖΑ για τον κορωνοϊό

Kon

Διακυβέρνηση σε ρυθμό… «My way» από τον Κυριάκο

Kon

Παιχνίδια με τους θεσμούς

Kon

Όταν έχεις υπογράψει μνημόνιο δεν μιλάς για νεοφιλελευθερισμό

Kon

Ο Γράμμος, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Γιάλτα

Tinad

Οι νέοι του Γράμμου

Tinad

Χαμός στο twitter για το εναλλακτικό camping της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στον Γράμμο

Μιχάλης Μάρδας