Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τόσο «λίγος» ο κ. Τσίπρας!

ΜΕΣ ΤΗΝ… απορία, την ειρωνεία, αλλά και την επιτιμητική διάθεση, προς όσους δεν πέταξαν από τη χαρά τους για τα ψίχουλα της κοροϊδίας που μοίρασε δίκην «13ης σύνταξης», ήταν χθες ο Α. Τσίπρας, μιλώντας στον Ρ/Σ News 247.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

«Γιατί διαμαρτύρονται», διερωτήθηκε γεμάτος απορία, «από εκεί που δεν έπαιρναν καθόλου;». Γιατί πήραν «λιγότερα χρήματα;», αναρωτήθηκε από μόνος του. Και μετά σχεδόν αγανάκτησε. Προφανώς μη αντέχοντας την… αχαριστία, απάντησε μόνος του: «Να ψηφίσουν Μητσοτάκη να μην πάρουν καθόλου»…

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ οι συνταξιούχοι έζησαν την ταπείνωση και τον εξευτελισμό μπροστά στα ΑΤΜ. Αισθάνθηκαν θύματα του ωμού εμπαιγμού και της κυνικής εξαπάτησης του πρωθυπουργού τους. Ο οποίος άλλα τους έταξε κι άλλα τους έδωσε. Και μόλις τρεις(!) μέρες μετά την αποκάλυψη της εξαπάτησης, ο… εξαπατητής, τους ζήτησε και τα ρέστα!

ΕΙΝΑΙ απίστευτο το θράσος αυτού του ανθρώπου. Και τους εξαπάτησε, χωρίς καμία αυταπάτη, και τους ειρωνεύτηκε και τους ύβρισε λέγοντάς τους ουσιαστικά αχάριστους και κατά κάποιον τρόπο τους… καταράστηκε να ψηφίσουν Μητσοτάκη για να μην πάρουν τίποτα. Πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολο ένας κανονικός άνθρωπος να αντιληφθεί και να επικοινωνήσει με αυτήν την πολιτικά διαταραγμένη συμπεριφορά ενός πρωθυπουργού. Μια συμπεριφορά μικρόψυχη, η οποία μπορεί να προκύψει μόνο από έναν άνθρωπο που είναι «λίγος».

ΠΡΩΤΑ τους εξαπατά και τους εμπαίζει προσπαθώντας να εξαγοράσει «μπιρ παρά» την ψήφο τους και μετά τους ειρωνεύεται, τους υβρίζει και εντέλει τους προσβάλλει για δεύτερη φορά. Και μετά απ’ όλα αυτά είχε βρήκε κι άλλο θράσος, ουσιαστικά να «τάξει» και… επίδομα Χριστουγέννων. Προφανώς αυτό που ετεροχρόνισε για να δώσει τώρα. Κι ακόμα πιο προφανώς να δώσει κάτι, τότε που μετά μαθηματικής βεβαιότητας δεν θα είναι στο Μ. Μαξίμου, αλλά στο σπίτι του. Ή θα βρίσκεται κλεισμένος σε κάποια κομματικά γραφεία, προσπαθώντας να πείσει τους συντρόφους του ότι δεν φταίει ο ίδιος για το άδοξο και εξευτελιστικό τέλος που είχε η κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά.

ΜΟΛΙΣ ΠΕΝΤΕ μέρες πριν από τις εκλογές και ο προσωπικός κατήφορος του Α. Τσίπρα δεν λέει να σταματήσει. Και ο ίδιος τρέχει με χίλια και με σπασμένα φρένα. Προς την απόλυτη πολιτική και ηθική του εξαθλίωση. Οπλισμένος με διχαστικό μένος, χοντροκομμένα fake news και πολιτική τοξικότητα. Και μάλιστα στο όνομα των «πολλών», αραχτός και αμετανόητος πάνω στις θαλαμηγούς των ελίτ. Γι’ αυτό και τα είπε όλα ο Αρκάς: «Πώς να υπερασπιστείς τους πολλούς, όταν είσαι τόσο λίγος;».

Μείζονα ερωτήματα…

Γεμάτος κομπορρημοσύνη, αμετροέπεια και αλαζονεία ο Α. Τσίπρας «εξήγησε» στους Financial Times πώς… εντυπωσίασε την Α. Μέρκελ, όταν -σε ανύποπτη στιγμή- την ενημέρωσε ότι προτίθεται να «λύσει το Σκοπιανό». Και πρέπει να ήταν τόσο εντυπωσιακός, ώστε, πιθανώς με γουρλωμένα μάτια, του είπε «δεν σε πιστεύω». Οι μαθητές της τρίτης δημοτικού περιγράφουν μάλλον με μεγαλύτερη συστολή τα κατορθώματά τους, ωστόσο εδώ εγείρονται ζητήματα, από τα όσα αποκάλυψε ο πρωθυπουργός μέσα στην έπαρση του. Κατ’ αρχήν ο Α. Τσίπρας εμφανίζεται σαν «εθελοντής» για την κάκιστη λύση των Πρεσπών. Εθελοντής να κάνει αυτά που αρνήθηκαν να κάνουν οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί και ο Α. Σαμαράς τον οποίο κατονόμασε, πουλώντας εκδούλευση στην «go back μαντάμ». Η συζήτηση την οποία αποκάλυψε είναι προφανές ότι είναι από την αρχή της πρωθυπουργίας του. Πρέπει να είναι του 2015. Λίγο πριν ή λίγο μετά την κωλοτούμπα του δημοψηφίσματος. Και σίγουρα «πέριξ» του μεγαλειώδους μνημονίου που υπέγραψε και με τα δύο χέρια ο κατά τα άλλα «μνημονιοσχίστης» κ. Τσίπρας. Εγείρονται πολλά ερωτήματα. Ενα όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: Μήπως αυτή η συζήτηση έγινε λίγο πριν την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και στο τραπέζι αυτών που έπρεπε να πάρει ο Α. Τσίπρας -εκτός της υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια- βρισκόταν και η λύση του Σκοπιανού; Η πρεμούρα του Α. Τσίπρα να εμφανιστεί ως ο έχων την πρωτοβουλία -κάτι που στην ιδιοσυγκρασία του είναι κάτι, που νομίζει, ότι του δίνει «πόντους»-προσδίδει πρόσθετο ενδιαφέρον στο ερώτημα. Το οποίο πλέον με δική του πρωτοβουλία τίθεται στον δημόσιο διάλογο και μένει να απαντηθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος. Ή από τα στόματα που μπορεί να ανοίξουν μετά από μια εκλογική ήττα.

Έκθετος με τον Πετσίτη

Τραγικά εκτεθειμένος έμεινε ο Α. Τσίπρας με όσα είπε στον Ρ/Σ 247 για τον «Μανόλο του Παππά». Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον Μ. Πετσίτη, είπε ότι είναι ένα πρόσωπο που αξιοποίησε τις γνωριμίες για να πάρει μισθούς που δεν ανταποκρίνονται στις ικανότητές του. Είναι γνωστό και προκύπτει από στοιχεία που δεν έχουν διαψευστεί ότι ο Μ. Πετσίτης «αξιοποίησε τις γνωριμίες του», αμειβόμενους από μεγάλους επιχειρηματίες όπως ο Λ. Λαυρεντιάδης ή ο Δ. Κοντομηνάς. Δεν πρόκειται για τυχαίες περιπτώσεις επιχειρηματιών, οι οποίοι είναι προφανές ότι δεν θα συνεργαζόντουσαν με κάποιον, ο οποίος δεν θα μπορούσε να τεκμηριώσει τη σχέση του με το Μ. Μαξίμου. Αλλωστε, ο πρωθυπουργός εμμέσως παραδέχεται ότι ο Μ. Πετσίτης πουλούσε «υπηρεσίες Μαξίμου». Ποιος και γιατί του έδωσε το δικαίωμα να μπορεί να το κάνει αυτό; Κι αν όταν μετά από μια, δυο, τρεις φορές έγινε αντιληπτό ότι πουλούσε αυθαιρέτως αυτές τις «υπηρεσίες» γιατί δεν του κόπηκε ο βήχας; Και γιατί δεν ενημερώθηκαν οι επιχειρηματίες ότι ο εν λόγω ανίκανος για τέτοιες αμοιβές δεν ενεργεί εξ ονόματος του Μ. Μαξίμου; Το διάστημα της «συνεργασίας» του Μ. Πετσίτη με μεγαλοεπιχειρηματίες είναι πάρα πολύ μεγάλο για να μην έχει γίνει τίποτα απ’ όλα αυτά. Αλλωστε υπάρχουν και τα ντοκουμέντα για το ελευθέρας που είχε ο «συμμαθητής» να μπαινοβγαίνει στο Μ. Μαξίμου. Πάντοτε το ψέμα είχε κοντά ποδάρια…

«Δουλειά» των μετακλητών τα fαke news

Στα πράσα συνελήφθη το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και πολλάκις διορισθείσα σε θέσεις μετακλητής υπαλλήλου Κατερίνα Κνήτου να παραποιεί φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του Κ. Μητσοτάκη στα Χανιά. Με προφανή πρόθεση να «δείξει» ότι η συγκέντρωση ήταν μικρή. Η κατά σειράν μετακλητή στο υπ. Εργασίας (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 135/2015), στο υπ. Εσωτερικών (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 424/2017), στο Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 704/2017) και ξανά στο Μ. Μουσικής στις 4/4/2019 με τριετή θητεία (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 172/2019) διοχέτευσε τις παραποιημένες φωτογραφίες σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα. Η οποία μάλιστα ισχυρίστηκε πως η Ν.Δ. διέδωσε τις παραποιημένες φωτογραφίες στα social media! Εντοπίστηκε όμως ότι η πηγή της διαρροής των fake φωτογραφιών, ήταν το κομματικό στέλεχος και μετακλητή κ. Κνήτου, η οποία είναι και δικηγόρος. Προφανώς και κατασκευαστής fake news…

Απορίες

1. Είπε ο Ξανθός ότι οι αλλοδαποί που δεν δικαιούνται περίθαλψης εκμεταλλεύονται τον νόμο. Μόνοι τους; Κι εσείς, κύριε υπουργέ; Περαστικός;

2. Σε ποιο «αμπάρι» έχουν κλείσει τον Πολάκη; «Βγαίνει» την Κυριακή ή συνεχίζτεαι η «κράτηση της αφωνίας»;

Από την στήλη «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ» στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Διά γυμνού οφθαλμού, χωρίς χρήση VAR

Kon

Το «παράδοξο» του ΓΑΠ, οι «αλλαγές» και ο φόβος της διάσπασης

Kon

Το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» και η εκλογή αρχηγού στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αυτοκαταστροφή ο «Μπάλλος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Kon

Η αξιολόγηση μπορεί να τελειώσει και τον συνδικαλιστικό αναχρονισμό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εξεταστική για τη VOX POP και «ΣΙΑ»…

Kon

Η «γαλοπούλα» που βάζει και αυτογκόλ

Kon

Ούτε αυτό;

Kon

Αλλαγή δόγματος – τέλος το χάδι στους αρνητές

Kon