Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ποιος θα χάσει τον ύπνο του τη βραδιά της κάλπης

Αδιόρθωτος και «κουρασμένος» ο Τσίπρας στη Βουλή: Μόνο με ύβρεις προσπάθησε να απαντήσει στον Μητσοτάκη

Το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τους πολίτες είναι το ποιος πολιτικός θα χάσει τον ύπνο του το βράδυ της Κυριακής, όπως είπε σε μία προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των Συριζαίων ο Αλέξης Τσίπρας στον Βασίλη Σκουρή και στο ραδιόφωνο του News 24/7.

Πάνος ΑμυράςΓράφει ο Πάνος Αμυράς

Η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων έχει χάσει τα τελευταία χρόνια την ησυχία της από τις οφειλές στην εφορία, τις αυξήσεις των φόρων σε βασικά είδη ανάγκης και τις μειώσεις στα εισοδήματά της.

Επειδή όμως ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι με την αλαζονεία μπορεί να μειώσει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καλό είναι να διαβάσει την έρευνα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη και θα καταλάβει τους λόγους για τους οποίους την Κυριακή θα χάσει καθαρά από τον Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης η Ελλάδα σήμερα είναι μακράν η πιο δυστυχισμένη χώρα μεταξύ των μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ενώ στην παγκόσμια κατάταξη καταλαμβάνει την 82η θέση επί συνόλου 156 κρατών. Οι Ελληνες είναι ο πιο δυστυχισμένος λαός της Ευρώπης και συνήθως οι ψηφοφόροι στις κάλπες επιρρίπτουν την ευθύνη για την απαισιοδοξία τους στις κυβερνήσεις. Σε ό,τι αφορά την αντίληψη που έχουμε για τη διαφθορά συνολικά στη χώρα βρισκόμαστε στην 123η θέση, ενώ σε επίπεδο κοινωνικής στήριξης καταλαμβάνουμε την 102η θέση.

Για αυτό ο κ. Τσίπρας είναι ανήσυχος και αγωνιά για τη βραδιά της κάλπης. Η «ψαλίδα» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ δεν κλείνει παρά το «Ευκλείδη, δώστα όλα» που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Μαξίμου. Σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει παγιωθεί η εντύπωση ότι με τη σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να βελτιωθεί η οικονομική τους κατάσταση.

Επιπλέον η επικοινωνιακή καταιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ για φορολογικές μειώσεις και ενισχύσεις των συνταξιούχων προσκρούει στην πραγματικότητα που βιώνουν τα νοικοκυριά. Ο περιορισμός των βαρών που επέβαλε ο Τσίπρας με την αύξηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και εστίαση βαπτίζεται από την κυβέρνηση ως ελάφρυνση, Οι χαμηλοσυνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ πρέπει να πανηγυρίσουν για το προεκλογικό επίδομα, όπως επίσης και οι νέοι συνταξιούχοι από το 2016 και μετά που έχουν χαμηλότερες αποδοχές κατά 38% σε σχέση με τους παλαιότερους.

Χθες ο πρωθυπουργός εξήγγειλε και Δώρο Χριστουγέννων, μέχρι τις εθνικές κάλπες μπορεί να υποσχεθεί ότι θα κάνει τους συνταξιούχους πλούσιους. Τα κόλπα αυτά δεν πιάνουν. Οι πολίτες θέλουν μία διαφορετική κυβέρνηση που θα δώσει το βάρος της στην ανάπτυξη, θα αναζητεί επενδύσεις, θα δίνει προτεραιότητα στην Παιδεία και δεν θα ανέχεται τους βανδαλισμούς και τους τραμπουκισμούς από τους μπαχαλάκηδες.

Αύξηση της ανεργίας τον Απρίλιο

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη μείωση της ανεργίας, αλλά τα στοιχεία του ΟΑΕΔ δίνουν μία διαφορετική εικόνα. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον περασμένο Απρίλιο κατέγραψε ποσοστιαία αύξηση 3,8% (δηλαδή 32.054 άτομα) σε σχέση με τον Απρίλιο του 2018. Συγκεκριμένα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον Απρίλιο, ανήλθε σε 869.334 άτομα έναντι 837.270 ατόμων, τον Απρίλιο του 2018. Τα ποσοστά ανεργίας μειώνονται λόγω της έκρηξης της μερικής απασχόλησης αλλά ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός πολιτών καταφεύγουν στον ΟΑΕΔ για να εγγραφούν στις λίστες ανεργίας.

Ο Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Μία ακόμη πρωτοβουλία για να σηκώσουν μανίκια οι ανεμβολίαστοι

Kon

Γιατί ο Τσίπρας ανησυχεί με το ΚΙΝΑΛ

Kon

Η ευκαιρία της ΔΕΗ

Kon

Ανεμβολίαστε φίλε!

Kon

Το πέταγμα της πεταλούδας στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Kon

Οι επιτυχίες της «Μικρής Ελλάδας»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι συμμαχίες με τη Δύση και η στείρα άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

Οι ζυμώσεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. αποκτούν ευρύτερο ενδιαφέρον

Ελεύθερος Τύπος Newsroom