Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Να σηκώσουμε την Κηφισιά ακόμη ψηλότερα!

Newsroom eleftherostypos.gr

Οι Κηφισσιώτες γνωρίζουμε καλά τι είναι αυτό που κάνει τον τόπο μας ξεχωριστό, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει «Κηφισιά», «Εκάλη» και «Ερυθραία», τόσο για μας που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εδώ, όσο και τους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Γράφει ο Γιώργος Μαγγίνας*

Έχουμε ζήσει από κοντά τις μεγάλες όσο και τις δύσκολες στιγμές της πόλης μας – ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, την είδαμε να παλεύει με την κρίση, αλλά και να αναγεννιέται χάρη στην εργατικότητα και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων της, χάρτη στη ξεχωριστή ταυτότητα της Κηφισιάς και των Κηφισσιωτών. Ιδιαίτερα τα τελευταία πέντε χρόνια, η δημοτική αρχή του Γιώργου Θωμάκου έλυσε υπαρκτά προβλήματα και άνοιξε νέες προοπτικές για τον δήμο. Έβαλε γερές βάσεις και παρήγαγε έργο που ήδη καρποφορεί.

Το στοίχημα σ’ αυτές τις εκλογές είναι αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και η Κηφισιά να διατηρήσει, αλλά και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την πρωταγωνιστική της θέση στα πεδία ακριβώς που μετράνε για τον δήμο και τους ανθρώπους του: στην ανάπτυξη, στην ποιότητα ζωής, στην ενίσχυση της ιδιαίτερης ταυτότητας της.

Ως κτηματομεσίτης ξέρω καλά τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης, τα έργα και τις παρεμβάσεις που θα δημιουργήσουν πρόσθετη αξία στην πόλη μας, αλλά – εξίσου σημαντικό – και τα βήματα που πρέπει να αποφύγουμε προκειμένου να διαφυλάξουμε τον χαρακτήρα του τόπου, και την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην οικιστική και την εμπορική χρήση γης.

Ως πατέρας ενός επτάχρονου παιδιού, ξέρω καλά πόσο μεγάλη σημασία έχουν για την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητά μας οι χώροι πρασίνου και αναψυχής, η επάρκεια και η ποιότητα των παιδικών σταθμών και των δημόσιων σχολείων, η προσβασιμότητα στα πεζοδρόμια, η τήρηση των τοπικών μας εθίμων και παραδόσεων, όπως η ανθοκομική έκθεση.

Οι υπόλοιποι κάτοικοι του λεκανοπεδίου μας θεωρούν τυχερούς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, ζούμε και εργαζόμαστε στην Κηφισιά – κι έχουν δίκιο! Με την πεποίθηση λοιπόν πως χέρι-χέρι μ’ αυτή την τύχη έρχεται και η υποχρέωση να φροντίσουμε όσο μπορούμε καλύτερα τον τόπο μας, αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση να συμμετέχω με τις δυνάμεις και τις γνώσεις μου στο πλευρό του Δημάρχου μας – ενός ανθρώπου που με το έργο και το ήθος του προσέφερε τα τελευταία πέντε χρόνια, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο πολλά και σημαντικά στον δήμο. Όλοι μαζί, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί, όλοι μαζί μπορούμε να σηκώσουμε την Κηφισιά ακόμη ψηλότερα!

*Ο Γιώργος Μαγγίνας είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς-Ν. Ερυθραίας- Εκάλης με τον Γιώργο Θωμάκο 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός: Η αλήθεια για το περιβόητο «πάρτι» επωνύμων στην Κηφισιά

Ανδρέας Ντίνης

Στην φυλακή ο αστυνομικός για το διπλό φονικό στη Κηφισιά

Μιχάλης Μάρδας

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον αστυνομικό για το διπλό φονικό στην Κηφισιά

Μιχάλης Μάρδας

Άγριο έγκλημα στην Κηφισιά: Αστυνομικός σκότωσε τη γυναίκα του και μια φίλη της έξω από σούπερ μάρκετ

Ανδρέας Ντίνης

Καταδίωξη στην Κηφισιά – Πυροβόλησαν στον αέρα οι αστυνομικοί

Ανδρέας Ντίνης

Τραγωδία στην Κηφισιά: Ξαδέλφια 22 και 21 ετών τα θύματα από το τροχαίο – Σοκαριστικές εικόνες

Ανδρέας Ντίνης

Φριχτό τροχαίο με δύο νεκρούς και 6 τραυματίες στην Κηφισιά

Ανδρέας Ντίνης

Στις φλόγες τυλίχτηκε αυτοκίνητο στην Κηφισιά το βράδυ της Παρασκευής

Δημήτρης Κατσάκος

Πάνω από 10 κλοπές διέπραξε στην Κηφισιά 31χρονος, που συνελήφθη

Ανδρέας Ντίνης