Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Υπόσχονται το ΕΚΑΣ που οι ίδιοι κατήργησαν

Η κυβέρνηση ψάχνει την «καλύτερη ευκαιρία» για εκλογές

Οι δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου πρέπει να είναι ακόμα πιο αρνητικές για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι σε καθημερινή βάση οι κυβερνητικές υποσχέσεις εν όψει των ευρωεκλογών έχουν καταρρίψει κάθε ρεκόρ αναξιοπιστίας.

Ξεκίνησαν με την καταβολή του προεκλογικού δώρου κάλπης, που βαφτίστηκε μάλιστα και ως «13η σύνταξη», προεξοφλώντας την ύπαρξη πρωτογενών πλεονασμάτων από την υπερφορολόγηση σε βάρος των επενδύσεων και της ανάπτυξης.

Ξέρουν δηλαδή ότι θα χάσουν τις εκλογές και ότι η επόμενη κυβέρνηση, που θα είναι άλλη, θα πρέπει να διαχειριστεί τα δημοσιονομικά της χρονιάς. Για αυτό προκαταβάλλουν ποσά που θα έπρεπε να δοθούν, εφόσον πάνε όλα καλά, στο τέλος του έτους.

Προχθές, εξάλλου, ο πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξή του στον Alpha, αν εν όψει εθνικών εκλογών θα εξαγγείλει και νέες παροχές απάντησε αρνητικά. Μια ημέρα μετά όμως ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι στην κυβέρνηση υπάρχει σκέψη επαναφοράς του ΕΚΑΣ από το 2020.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος μέχρι πριν από τις εκλογές του 2015 έλεγε ως αντιπολίτευση στους προκατόχους να μη διανοηθούν να κόψουν το ΕΚΑΣ, το κατήργησε όταν ήλθε στην κυβέρνηση και τώρα θέλει να το ξαναφέρει, γνωρίζοντας ότι θα έχει φύγει από την εξουσία.

Πρόκειται προφανώς για αστειότητες, παρόμοιες με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση πλην του καφέ και λοιπών ροφημάτων που εξαιρέθηκαν από το οικονομικό επιτελείο. Πήραν δηλαδή τον ΦΠΑ στο 13% και αφού τον ανέβασαν στο 24% υπόσχονται τώρα προεκλογικά ότι θα τον επαναφέρουν εκεί που τον βρήκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Οι κινήσεις αυτές δεν αποτυπώνουν τίποτα άλλο παρά τον πανικό του Μαξίμου μπροστά στην επερχόμενη ήττα και δεν πρόκειται να έχουν κανένα αποτέλεσμα, καθώς οι πολίτες έχουν καταλάβει πλέον πολύ καλά με ποιους έχουν να κάνουν και δεν πείθονται από τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Δωρεάν φάρμακα για συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ

admin

Σας ενδιαφέρει: Πλήρης απαλλαγή από τη φαρμακευτική δαπάνη για όσους στερήθηκαν το ΕΚΑΣ

admin

Αποκλειστικό: Συνταξιούχοι χάνουν το επίδομα ενοικίου λόγω ΕΚΑΣ

Δημήτρης Κατσάκος

Υπάλληλοι των ταμείων διαψεύδουν την κυβέρνηση για πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ

Μιχάλης Μάρδας

Από Δεκέμβριο ΕΚΑΣ στα 12 ευρώ – Η απόλυτη κοροϊδία σε βάρος 229.000 δικαιούχων!

Evanthia Karra

ΝΔ: Ποια καθαρή έξοδος; Υπέγραψαν νέο Μνημόνιο με μέτρα και χωρίς ρύθμιση χρέους!

Evanthia Karra

Αυτοί δικαιούνται το ΕΚΑΣ για το 2018

Μιχάλης Μάρδας

Αποκλειστικό: Κόψτε το ΕΚΑΣ στα 35 ευρώ πριν βγει η υπουργική απόφαση

Evanthia Karra

Ψάχνουν μικτό σύστημα ΦΠΑ για «νησιά δύο ταχυτήτων»

George Michaelides