Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα παραμύθια του Τσίπρα με τους δράκους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει καλό μπάσκετ και γνωρίζει ότι η νίκη δεν είναι μόνο αποτέλεσμα αγωνιστικών τακτικών αλλά και ψυχοσωματικών διεργασιών.

Πάνος ΑμυράςΓράφει ο Πάνος Αμυράς

Αυτός που είναι πίσω στο σκορ κάνει τα πάντα προκειμένου να «χαλάσει το μυαλό» του αντιπάλου, όπως λένε και οι μπασκετικοί προπονητές. Την ίδια τακτική ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο Μαξίμου ξέρουν ότι σε λιγότερο από δύο εβδομάδες παίζονται οι καρέκλες τους, οι καριέρες τους και όχι μόνο. Ρουσφέτια, βολέματα και άλλα «κόλπα» θα αποκαλυφθούν πλήρως μετά την απομάκρυνσή τους από την εξουσία. Για αυτό και εφαρμόζουν όλες τις προπαγανδιστικές μεθόδους που ξέρουν από τα γεννοφάσκια τους προκειμένου να πλήξουν το δυνατό χαρτί που έχει στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την παράσταση νίκης, που αποτυπώνει την αυτοπεποίθηση που κυριαρχεί στους κόλπους για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Η απόγνωση που κυριαρχεί στο Μαξίμου αποτυπώνεται στο γεγονός ότι πιάνονται από κάθε λέξη του προέδρου της Ν.Δ. και τη διαστρεβλώνουν. Αυτές είναι τακτικές κυβερνήσεων που βρίσκονται σε αποδρομή.

Θυμίζουν το σκηνικό που είχε στηθεί από το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν από τις εκλογές του 2004. Τότε οι επιτελείς του Παπανδρέου είχαν πιαστεί από μία παράγραφο του προεκλογικού προγράμματος της Ν.Δ. για το ασφαλιστικό και με τη βοήθεια του προπαγανδιστικού μηχανισμού (που είχαν τότε και διαθέτουν και τώρα οι κυβερνήσεις) τρομοκρατούσαν τους πολίτες ότι η Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή θα έφερνε το τέλος του κόσμου για τους συνταξιούχους. Η επικοινωνιακή αντίδραση της Ν.Δ. ήταν άμεση και φυσικά το ΠΑΣΟΚ δεν απέφυγε τη συντριβή.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει τώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ότι χάνει, και μεταξύ μας χάνει πολύ, και προσπαθεί να «χαλάσει το μυαλό» της Ν.Δ. Το Μαξίμου διαστρέβλωσε την πρόταση του κ. Μητσοτάκη για την επταήμερη λειτουργία επιχειρήσεων, κάτι που ισχύει στην εταιρία Παπαστράτος με σύμβαση που εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας και χαιρετίσθηκε από τον Τσίπρα για την επενδυτική δραστηριότητα της καπνοβιομηχανίας.

Η αντίδραση Μητσοτάκη στα fake news του Μαξίμου ήταν άμεση, το σλόγκαν του ότι ο «Τσίπρας λέει ψέματα επτά ημέρες την εβδομάδα» αποτυπώνει και τα χαλκεία που έχουν στηθεί στα κυβερνητικά γραφεία. Συκοφαντίες, λάσπη, προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών, δαιμονοποίηση της αντιπολίτευσης. Οι πολίτες όμως δεν ανταποκρίνονται στα ψέματα της κυβέρνησης γιατί τα έχουν πληρώσει ακριβά.

Αυτός που φοβάται το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ο Τσίπρας, για αυτό κομπάζει και συκοφαντεί τον Μητσοτάκη. Ξέρει ότι οι ευρωεκλογές έχουν πάρει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση και αν η καθαρή νίκη της Ν.Δ. πάρει διαστάσεις, τη Δευτέρα δεν θα μπορεί να σταθεί άνετα στο Μέγαρο Μαξίμου. Οχι μόνο αυτός αλλά και η παρέα που κατασκευάζει παραμύθια με δράκους…

«Πράξη ντροπής» το μέρισμα

«Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί. Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει τον φόβο τους μπροστά στις κάλπες».

Αυτά έλεγε ο κ. Τσίπρας το 2014 όταν ο Σαμαράς χορηγούσε το κοινωνικό μέρισμα για το πλεόνασμα του 2013 και τώρα προπληρώνει ως μεταπασχαλινό δώρο το πλεόνασμα που μπορεί να καταβληθεί στο τέλος του έτους εφόσον τελικώς υπάρξει. Και θέλει από τους συνταξιούχους να τον χειροκροτήσουν…

Πάνε και τα ομόλογα

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αγορών που δημοσιεύθηκαν χθες στο capital.gr η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σημείωσε χθες άνοδο κατά 1,8% και διαμορφώθηκε στο 3,567%, ξεφεύγοντας περαιτέρω από τα χαμηλά 14 ετών και το 3,285% που είχε αγγίξει τον Απρίλιο. Επίσης στο 2,483% με άνοδο 2,5% διαμορφώνεται η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, μακριά από τα ιστορικά χαμηλά του 2,17% που είχε επίσης αγγίξει τον Απρίλιο. Το τέχνασμα του κ. Τσίπρα με τη δέσμευση κεφαλαίων 5,5 δισ. για την «τεχνητή» μείωση του πλεονάσματος δεν ενθουσίασε τις αγορές και ήδη η έκδοση επταετούς ομολόγου αναβλήθηκε για μετά τις εκλογές.

Ο Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Γιατί ο Τσίπρας ανησυχεί με το ΚΙΝΑΛ

Kon

Η ευκαιρία της ΔΕΗ

Kon

Ανεμβολίαστε φίλε!

Kon

Το πέταγμα της πεταλούδας στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Kon

Οι επιτυχίες της «Μικρής Ελλάδας»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι συμμαχίες με τη Δύση και η στείρα άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

Οι ζυμώσεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. αποκτούν ευρύτερο ενδιαφέρον

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon