Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Αλέξης έχει τη δική του ιστορία…

Ήταν πρώτη φορά που είδαμε τον πρωθυπουργό οργισμένο να εγκαταλείπει την αίθουσα του Κοινοβουλίου. Χρειάστηκαν τεσσεράμισι χρόνια για να το δούμε!

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Έβριζε τους πάντες με άνεση. Εκνεύριζε τους πάντες για να πουλά τσαμπουκά στο πόπολο και κανείς δεν του απαντούσε με ίδια «επιχειρήματα» και σε ίδιο τόνο. Ε! Ήταν όσο και να πεις αυτό ήταν μια αλλαγή.

Το σύνηθες ήταν να εξέρχεται ο πρωθυπουργός από την αίθουσα με ύφος θριαμβευτή, ότι του «την είχε πει» του Μητσοτάκη, ότι είχε μετρήσει τους τροχούς του τροχήλατου της Νοvartis και στο μεταξύ είχε θυμηθεί offshore συζύγων και τέκνων, μεσοτοιχίες οικοπέδων, εθνολαϊκιστές, εθνικιστές, φασίστες και μερικά εκ των κοσμητικών επιθέτων του δασκάλου Πολάκη.

Αλλά εδώ που τα λέμε πόσο ακόμη θα τον άντεχαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι να προκαλεί την αστική τους ευγένεια; Πόσο θα εκμεταλλευόταν τον πολιτικό πολιτισμό των δεξιών αυτός που έχει κορόνα στο κεφάλι τον Μανόλο Πετσίτη και ανοιχτή γραμμή για ξεκούραση με κότερα;

Αλλά αυτή η περίοδος δεν είναι χαλαρή. Οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση και οι ευρωεκλογές είναι ζήτημα ημερών, ώστε να αφήνεται ανενόχλητος ο Τσίπρας και λοιποί να ρίχνουν λάσπη με το καντάρι και να λένε «δεν βαριέσαι». Η εκλογική αναμέτρηση είναι ante portas και, από ό,τι δείχνουν τα πράγματα, ο Τσίπρας τα παίζει όλα για όλα για να αποφύγει τη συντριβή.

Έτσι, φανταζόταν ότι ο Μητσοτάκης ήταν ικανός να του απαντήσει… στη δική του γλώσσα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε συνηθίσει έτσι τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ήθος του και η παιδεία του δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά με εκείνα του πρωθυπουργού.

Τα της οικογένειας του Τσίπρα τα έχουμε ξανακούσει. Ο Φοίβος Ιωαννίδης, ένας έντιμος και καθαρός άνθρωπος, άνοιξε το στόμα του τώρα, για πρώτη φορά. Ο καθένας μας μπορεί να αξιολογήσει και να εκτιμήσει τα λόγια του. Όπως έχουμε ξανακούσει και τον πρωθυπουργό να αναφέρεται απαξιωτικά για την οικογένεια Κ. Μητσοτάκη, αφήνοντας διάφορα υπονοούμενα.

Ας του πούμε, λοιπόν, ότι δεν ενδιαφέρει τι έκανε ο παππούς του στο Αθαμάνιο ή ο πατέρας του και ο αδελφός του πατέρα του στο Ηράκλειο.

Οικογενειακή ευθύνη υπάρχει μόνον στα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Ο φίλος του, ο Μαδούρο, όταν δεν βρίσκει αυτούς που ψάχνει, τότε συλλαμβάνει και χώνει στη φυλακή τα ανήλικα παιδιά του.

Ο καθένας από μας έχει τη δική του ταυτότητα και τη δική του απαράγραπτη ιστορία. Τώρα πλέον ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει τόσα «πράματα και θάματα», που παρέλκουν οι αναφορές στην οικογένειά του. Η δική του «πολιτεία» απασχολεί. Και καλά ξεμπερδέματα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Μέτοικος στη Νεφελοκοκκυγία…

Kon

Hταν γενναία…

Kon

Κοινά χαρακτηριστικά

Kon

Ο επερχόμενος πόλεμος…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Το «καλό» από την… κρίση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Σόλωνος… με οκτώ μποφόρ

Kon

Το λάθος

Kon

Των μεν δειλών φόβος…

Kon