Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ας μιλήσουμε λοιπόν για την οικονομία

Πέτσας: Μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και για το επόμενο διάστημα

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Μετά το σφυροκόπημα που δέχθηκε ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή από τον Κυρ. Μητσοτάκη, τα κυβερνητικά στελέχη αίφνης ανακάλυψαν την ανάγκη να διατηρηθεί ψηλά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Αυτοί που δίχαζαν τον κόσμο κηρύσσοντας επί χρόνια το μίσος και μιλώντας για «γερμανοτσολιάδες» και «νενέκους» ενοχλήθηκαν τώρα από το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στα νταηλίκια του πρωθυπουργού με πολιτικές θέσεις.

Επειδή όμως η οικονομία υποτίθεται, σύμφωνα με το Μαξίμου, ότι είναι το «δυνατό χαρτί» της κυβέρνησης, ας μιλήσουμε λοιπόν για τα επιτεύγματά της στον τομέα αυτό.

Επί των ημερών διακυβέρνησης Τσίπρα η ελληνική οικονομία έχασε πάνω από 86 δισ. ευρώ, όπως παραδέχονται πλέον ακόμα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα αυτό είναι σύμφωνα με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, καθώς η ζημιά μπορεί να ξεπερνά ακόμα και τα 100 δισ. ευρώ, όπως εκτιμούν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Η πραγματικότητα είναι ότι, δυστυχώς, η Ελλάδα έγινε η χελώνα της ανάπτυξης. Και αυτό συνέβη επί κυβέρνησης Τσίπρα. Οταν οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης έτρεχαν με ταχείς ρυθμούς, η ελληνική οικονομία έπεφτε σε στασιμότητα. Και τώρα εξαγγέλλουν με θριαμβολογίες τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%, δηλαδή στα επίπεδα που το είχε κατεβάσει πριν από έξι χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι να το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24%. Και πανηγυρίζουν για αυτό όταν κρατούν ακόμα και τον καφέ του Ελληνα στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ.

Μοιράζουν επίσης τώρα στους συνταξιούχους ένα ποσό κάτω του 1 δισ. ευρώ για προεκλογικό επίδομα, το οποίο θα έδιναν ως κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του έτους, αλλά το επέσπευσαν λόγω καθίζησης του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει ευρωεκλογών και μάλιστα το βαφτίζουν χωρίς αιδώ ως «13η σύνταξη», ενώ η επαναφορά της θα απαιτούσε κονδύλι 2,2 δισ. ευρώ.

Οι πολίτες όμως τους έχουν καταλάβει και δεν δέχονται άλλο την κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Οικονομία: Υπό συνεχή αναθεώρηση η ανάκαμψη της

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ζητείται πιο ευρωπαϊκή Γερμανία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η Ελλάδα μπροστά σε νέες προκλήσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εμβολιαστείτε για να σωθούν ζωές

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Εξωστρέφεια για βιώσιμη ανάπτυξη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σταϊκούρας: Ενδεχόμενη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Το στοίχημα των επόμενων 20 μηνών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο οίκος DBRS αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα BB

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κατώτατος μισθός: «Παράθυρο» για νέα αύξηση – Τι είπε ο Χατζηδάκης [πίνακες]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom