Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πώς η θαλαμηγός έβγαλε πορεία από τα Γιάννενα στο… Ζάππειο

Economist: Ασέβεια Τσίπρα οι διακοπές στο σκάφος

ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ξεκίνησε ο Α. Τσίπρας κι αλλού τον πήγε η ζωή. Ή πιο συγκεκριμένα τα φωτογραφικά ενσταντανέ από τις χλιδάτες διακοπές στην υπερπολυτελή θαλαμηγό της κ. Παναγοπούλου, 20 μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Ο αιφνίδιος κυματισμός στα συνήθως ήρεμα νερά του Ιονίου «πέταξε» τον αμέριμνο Α. Τσίπρα στα «βράχια» της πραγματικότητας, με αποτέλεσμα να «ξυπνήσει» απότομα από το «όνειρο που ζούσε».

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του πρωθυπουργού έγραφε ότι για την Τρίτη ήταν προγραμματισμένη περιοδεία του στα Γιάννενα. Ομως αργά το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκε από το Μ. Μαξίμου ότι η περιοδεία του Α. Τσίπρα αναβάλλεται. Και ως λόγος της αναβολής αναφέρθηκε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, η οποία άρχισε χθες. Την Τρίτη δεν είχε καμία υποχρέωση στη Βουλή. Είχε όμως «άλλη» υποχρέωση: Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα που προκάλεσε η δημοσίευση των δύο από τις φωτογραφίες που υπάρχουν από το κρυφό ραντεβού του Α. Τσίπρα με την ελίτ και τα «καλούδια» της. Το αποτέλεσμα ήταν το «λαϊκό παιδί» που χτυπάει αλύπητα τις ελίτ, αντί να βρεθεί την Τρίτη στα Γιάννενα, βρέθηκε στο… Ζάππειο να υποδύεται τον Α. Σαμαρά! Να υπόσχεται δηλαδή και άρον άρον ότι μετά από 4,5 χρόνια, μετά από ένα επαχθές φέσι 100 δισ. και με τις τράπεζες να έχουν ακόμα capital controls, θα επαναφέρει τη χώρα εκεί που την παρέλαβε το 2014 και λίγο χειρότερα…

ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ του «κουρασμένου» πρωθυπουργού άλλαξε αναγκαστικά. Κάτω από την ασφυκτική πίεση που δημιούργησε η φωτογράφηση της υποκρισίας του και του αδίστακτου εμπαιγμού στη «φτωχολογιά», την οποία μονίμως επικαλείται. Ετσι, σε συνέχεια της πολύωρης σύσκεψης που είχε γίνει την Κυριακή στο Μ. Μαξίμου, συνεκλήθη νέα έκτακτη σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο και το επιτελείο του πρωθυπουργού. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε άρον άρον το «Ζάππειο του Τσίπρα», παρότι οι συνεννοήσεις με την τρόικα δεν είχαν ολοκληρωθεί. Εξ ου και η «μασημένη» αντίδραση της Κομισιόν στις εξαγγελίες του Ζαππείου. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν αποτέλεσμα πολιτικής απελπισίας, αλλά και πανικού: «Τα δίνουμε όλα, τώρα»!

ΟΙ ΛΟΓΟΙ είναι προφανείς. Ο σάλος που ξεσηκώθηκε για το «σκαφάτο πρωθυπουργό» ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο «γυμνός», μετά την έρευνα του ΣΚΑΪ για το Μάτι, Α. Τσίπρας, ήταν πλέον και ηθικά διάτρητος. Κάτι που «έπιασαν» αμέσως οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, αλλά και «φώναξε» η ελληνική κοινωνία. Το Διαδίκτυο έγινε «τόπος μαρτυρίου» για το «σύστημα του Μ. Μαξίμου» και τον «κουρασμένο» πρωθυπουργό με τις προνομιακές και κρυφές σχέσεις με την ελίτ. Και ταυτοχρόνως διαπιστώθηκε ότι ο Α. Τσίπρας θα πήγαινε «γυμνός» και άοπλος στο ούτως ή άλλως πολύ δύσκολο τριήμερο ντιμπέιτ που άρχισε χθες.

Ο «ΤΣΟΒΟΛΙΣΜΟΣ» ήταν το αναγκαστικό επόμενο στάδιο του «Πολακισμού» και της κρουαζιέρας. Ο Α. Τσίπρας και η ηττοπαθής Κοινοβουλευτική Ομάδα του ήταν σαν να πηγαίνουν στη Βουλή ως «πρόβατα επί σφαγή». Ετσι αποφασίστηκε να ξοδευτεί το «μπάτζετ» ολόκληρου του 2019, με το βραχυπρόθεσμο στόχο η κυβέρνηση να βγει όσο το δυνατόν πιο αλώβητη από το τριήμερο ντιμπέιτ, αλλά και να επιδιώξει να μετριάσει το μέγεθος της επερχόμενης ήττας στις ευρωεκλογές. Το πρώτο… ταμείο αυτής της πολιτικά σπασμωδικής και κοντόφθαλμης τακτικής θα γίνει αύριο το βράδυ. Το δεύτερο -και πιο κρίσιμο-όμως θα γίνει το βράδυ της 26ης Μαΐου.

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση ο Α. Τσίπρας έχει καταστεί ουραγός των εξελίξεων, ακολουθώντας τη μια φορά τις πρωτοβουλίες του Κ. Μητσοτάκη και την άλλη τις δραματικές συνέπειες της συμπεριφοράς του και του «είναι» του.

Καραμπινάτη «συναλλαγή»

Η αλληλουχία των γεγονότων μιλά από μόνη της. Τον Μάιο του 2018 η Κ. Παναγοπούλου χρίζεται σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα της Διασποράς. Τον Αύγουστο του 2018 ο πρωθυπουργός καπνίζει αμέριμνος τα πούρα του πάνω στη θαλαμηγό της Κ. Παναγοπούλου.

Τον Μάρτιο του 2019 η Κ. Παναγοπούλου αποκτά διπλωματικό διαβατήριο και τα προνόμια του πρέσβη, αναγορευόμενη σε Πρέσβειρα εκ Προσωπικοτήτων. Στο μεταξύ, όπως αποκαλύπτεται, η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο θεμιτών και αθέμιτων παρεμβάσεων, προκειμένου η Κ. Παναγοπούλου να γίνει «Αθάνατη», ως μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Γίνεται γνωστό παράλληλα ότι στη θαλαμηγό της έχουν «διασκεδάσει» κατά καιρούς κι άλλα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Γεγονός που δείχνει και το «βάθος» της σχέσης του Α. Τσίπρα, αλλά και ορισμένων υπουργών του, με την εν λόγω ελίτ.

Τα αποκαλυπτήρια είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά, ακόμα και για όσους δεν είχαν πάρει ποτέ στα σοβαρά το «αριστεριλίκι» του «καλοπερασάκια» και «κουρασμένου» πρωθυπουργού. Ο κυνισμός και το μέγεθος της υποκρισίας του «προστάτη της φτωχολογιάς» άφησαν «κάγκελο», ακόμα και όσους άκουγαν «ηθικό πλεονέκτημα» και γελούσαν…

Οι φωτογραφίες και ο υπουργός…

Χρειάστηκαν μόλις 30 ώρες για να εξηγηθεί γιατί το Μ. Μαξίμου αυτοκαταδικάστηκε στο «μαρτύριο της σιωπής» για τις φωτογραφίες του Α. Τσίπρα στη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγοπούλου.

Ηξεραν ότι οι φωτογραφίες είναι αληθινές και… δεν είναι οι μόνες! Από το σημείο αυτό και μετά όμως υπάρχει ένα μικρό «μπέρδεμα». Καθώς κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο και γι’ άλλες φωτογραφίες από την ίδια θαλαμηγό. Ενώ κάποιες άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για άλλη θαλαμηγό, η οποία βρισκόταν σε εξωτικούς προορισμούς, πολύ μακριά από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Στην πρώτη περίπτωση γίνεται λόγος για φωτογραφίες του πρωθυπουργού, αλλά και άλλων υπουργών. Ενώ στη δεύτερη, για φωτογραφίες μόνο του πρωθυπουργού.

Ενα «μπέρδεμα» υπάρχει και για το ποιος είναι ο υπουργός που «δείχνει φωτογραφίες». Κάποιοι «φωτογραφίζουν» εν ενεργεία υπουργό, με τον οποίο έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις του Μ. Μαξίμου λόγω των φίλων του υπουργού, οι οποίοι όμως είναι και φίλοι του πρωθυπουργού…

…αλλά ποιος υπουργός;

…Κάποιοι άλλοι όμως εννοούν πρώην υπουργό και μάλιστα σε πολύ κρίσιμο υπουργείο. Πρώην κολλητό του πρωθυπουργού, που τον μύησε και στην «τέχνη» του «καπνίζειν πούρα», αλλά εδώ και λίγους μήνες βρίσκονται σε πολιτική διάσταση. Οπως φαίνεται ο υπουργός που «δείχνει φωτογραφίες» από κότερο δεν είναι ο εν ενεργεία υπουργός, αλλά ο «άλλος».

Ο οποίος έχει αποδείξει ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός. Κι αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, τότε τα μαντάτα για το Μ. Μαξίμου είναι …ακόμα χειρότερα. Γιατί οι φωτογραφίες που φέρεται να έχει ο πρώην είναι από εξωτικό ταξίδι, το οποίο ναι μεν έγινε λίγο γνωστό, αλλά «σκεπάστηκε» -όπως λέγεται- «με τόνους εξυπηρετήσεων και παροχών». Αυτό που δεν είναι απολύτως σαφές είναι αν οι φωτογραφίες του πρώην, έχουν τραβηχτεί πάνω από τη θαλαμηγό ή με υποβρύχια φωτογραφική μηχανή…

Απορίες

1. Αραγε αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω ο Α. Τσίπρας θα μετέτρεπε ξανά την πρόταση μομφής στον Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;

2. ΔΗΛΑΔΗ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ «ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΣΤΑΝ», Ο Κ. ΖΟΥΡΑΡΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΤΟΥ;

Από την στήλη «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ» στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Αυτογελοιοποίηση με «κολοβές» δημοσκοπήσεις

Kon

Βρε Φώφη…

Kon

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon

Διά γυμνού οφθαλμού, χωρίς χρήση VAR

Kon

Το «παράδοξο» του ΓΑΠ, οι «αλλαγές» και ο φόβος της διάσπασης

Kon

Το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» και η εκλογή αρχηγού στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αυτοκαταστροφή ο «Μπάλλος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Kon

Η αξιολόγηση μπορεί να τελειώσει και τον συνδικαλιστικό αναχρονισμό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom