Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πήρε πολλά, δίνει λίγα

Handelsblatt: Τα προεκλογικά δώρα Τσίπρα φέρνουν κυρώσεις

Ο Αλ. Τσίπρας έχει βρεθεί σε εξαιρετικά δυσχερή θέση μετά τις αποκαλύψεις για το κότερο, τα νέα στοιχεία για την τραγική αδράνεια της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, αλλά και την πλήρη ταύτισή του με τις αήθεις συμπεριφορές Πολάκη.

Το περιβόητο πακέτο παροχών που ανακοινώθηκε χθες από τον πρωθυπουργό, σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, είναι μόνο ένα κλάσμα από τα χρήματα που πήρε η κυβέρνησή του μέσω των υπερπλεονασμάτων των προηγούμενων τεσσάρων ετών, και τα οποία οφείλονταν στην υπερφορολόγηση και την περικοπή των δημόσιων επενδύσεων.

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε ως παροχή την επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%, το οποίο είχε ο ίδιος ανεβάσει από το 13% που το είχε κατεβάσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. τον Αύγουστο του 2013. Μάλιστα, υπό το βάρος των αρνητικών δημοσκοπήσεων προπληρώνει ως Δώρο Πάσχα το κοινωνικό μέρισμα που θα έδινε στο τέλος του έτους.

Υπάρχουν όμως και μεγάλες παγίδες για την οικονομία. Ο κ. Τσίπρας εγκαταλείπει το στόχο της μείωσης των πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια και επιπλέον θα δεσμεύσει 5,5 δισ. ευρώ ως ενέχυρο σε λογαριασμό, από τον οποίο θα μπορούν να παίρνουν χρήματα οι δανειστές σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνεται ο στόχος του 3,5%.

Σχετικά με τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, θα πρέπει ακόμα να σημειώσουμε ότι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για φορολογούμενους με εισόδημα έως 20.000 ευρώ και η μείωσή της για τους υπόλοιπους αφορά χαμηλότερα εισοδήματα από αυτά που είχαν εξαγγελθεί. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ακυρώνονται πολλά από τα αντίμετρα που είχαν ανακοινωθεί.

Με λίγα λόγια, ο κ.Τσίπρας παίρνει δέκα με την υπερφορολόγηση και μοιράζει ένα στον κόσμο, ενώ υπονομεύει την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας. Αυτό έχουν αντιληφθεί πλέον οι πολίτες και θα του δώσουν την απάντησή τους στις κάλπες.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Αυτοκαταστροφή ο «Μπάλλος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Kon

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon

Τα γκάλοπ και η απόγνωση

Kon

Η «γαλοπούλα» που βάζει και αυτογκόλ

Kon

Μέμνησο βοσκοτοπίων…

Kon

Μέχρι και ο Αποστολάκης άδειασε τον Τσίπρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οικονόμου: O Τσίπρας αναφέρεται στην Ελλάδα ως «μικρή» γιατί θέλει να τη φέρει στα μέτρα του

Ελεύθερος Τύπος Newsroom