Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τέσσερα χρόνια, «ναι» σε όλα

Handelsblatt: O Τσίπρας μοιράζει παροχές στους Έλληνες για να εισπράξει ψήφους

Ανέχθηκαν τόσα και τόσα. Ανέχθηκαν την κωλοτούμπα του δημοψηφίσματος, την ακύρωση του Προγράμματος Θεσσαλονίκης, την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου και μια σειρά από προαπαιτούμενα που κάθε ένα στη σειρά ήταν χειρότερο από το προηγούμενο.


Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη

Ανέχθηκαν τη συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ. και το «καπέλωμα» από τον Πάνο Καμμένο, ανέχθηκαν βουλευτές της συγκυβέρνησης να καταψηφίζουν κοινωνικά νομοσχέδια και να καταφέρονται εναντίον των ομόφυλων ζευγαριών. Ανέχθηκαν το φιάσκο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και τα βοσκοτόπια που το συνόδευαν, ανέχθηκαν τις εκλεκτικές σχέσεις με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ανέχθηκαν την ντροπή της Μόριας, την εξαθλίωση μισθωτών και συνταξιούχων, ανέχθηκαν τα χημικά των ΜΑΤ και τις κλούβες έξω από το Μαξίμου, ανέχθηκαν τις τροπολογίες της νύχτας, τα ρουσφέτια και τις φωτογραφικές προκηρύξεις ημετέρων. Ανέχθηκαν την υπουργοποίηση καραμανλικών δεξιών, εκσυγχρονιστών ΠΑΣΟΚτζήδων, πρώην και νυν ΔΗΜΑΡιτών. Ανέχθηκαν το κακοστημένο θέατρο του Μαξίμου για την τραγωδία στο Μάτι και την επίρριψη ευθυνών στα… αυθαίρετα, ανέχθηκαν κοινοβουλευτικές εκτροπές, όπως με την ομάδα των έξι, ανέχθηκαν την τροπολογία Κουντουρά, ανέχονται ακόμα -και για όσο χρειαστεί- την υπόθεση Πετσίτη. Τώρα ανέχονται και κάτι ακόμα. Την απόλυτη ταύτιση με το λόγο και το ύφος Πολάκη, μετά την πλήρη κάλυψη που του παρείχε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, αν η κάλυψη αυτή ήταν μια υπόθεση που αφορούσε μόνο τον Αλέξη Τσίπρα και τον Παύλο Πολάκη, ίσως να μην είχε και μεγάλη σημασία. Η απόφαση όμως να μετατραπεί η πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, τους τσουβαλιάζει όλους στο ίδιο σακί. Μετά το «ναι» που θα πουν στην ψηφοφορία, δεν θα μπορούν πια να κριτικάρουν ή να διαχωρίζουν τη θέση τους από τον «αψύ Κρητικό». Διότι πλέον θα είναι το ένα και το αυτό.

Είναι πολλά λοιπόν όσα ανέχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και είναι κρίμα να μην τους υπολογίζουμε όταν κάνουμε τον τελικό λογαριασμό. Διότι η 4ετής διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. δεν είχε μόνο πρωταγωνιστές, είχε και κομπάρσους. Ολους εκείνους και όλες εκείνες που δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα, ίσως με πόνο ψυχής βαθιά αλλά δεν το έδειξαν, τη μετάλλαξη της πολιτικής σε ένα αέναο αλισβερίσι. Που δέχθηκαν τα πάντα μόνο και μόνο για να παραμείνουν στην εξουσία με όποιο κόστος. Είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Εκλειψη «ηλίου» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Στα μανταλάκια κρεμάνε ρούχα, όχι υπολήψεις

Kon

Το ταξίδι της επιστροφής στην κανονικότητα είναι μακρύ και δύσκολο

Kon

Σεμπάστιαν Κουρτς: Αντιπολίτευση μέσω Βιέννης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πλημμυρικά αντιπολιτευτικά φαινόμενα

Kon

Η πανδημία των ανεμβολίαστων είναι η απάντηση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο πιο καλός ο μαθητής είναι ο πιο ασφαλής

Kon

Ζώντας στην ενδιάμεση εποχή της ενεργειακής μετάβασης

Kon

Αξιοκρατία χωρίς αξιολόγηση είναι εκπαίδευση χωρίς παιδεία

Kon