Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Πετσίτης προκαλεί πανικό στο Μαξίμου

Ο Πετσίτης προκαλεί πανικό στο Μαξίμου: Η κλήτευση Ζαΐρη δεν πείθει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ

Η υπόθεση στην οποία πρωταγωνιστεί ο Μανώλης Πετσίτης είναι πολύπλοκη και συνάμα πολύ απλή. Σε κάθε περίπτωση το Μέγαρο Μαξίμου σείεται από τις αποκαλύψεις.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Η υπόθεση είναι πολύπλοκη, γιατί παρά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί, παρά τον αστραπιαίο πλουτισμό του πρώην σερβιτόρου και τις εμφανίσεις του δίπλα σε μεγάλα γεγονότα, όπως το βράδυ του δημοψηφίσματος, δεν έχουν βγει στην επιφάνεια τυχόν ύποπτες διαδρομές χρημάτων για κυβερνητικά στελέχη. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, παρά το γεγονός πως τον είχε δίπλα του, τον πρώτο καιρό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον έχει αδειάσει, λέγοντας πως ακολουθεί μοναχικό δρόμο.

Στην πολυπλοκότητα της υπόθεσης προστίθεται και η σχέση του Μανώλη Πετσίτη με τις εταιρείες στις οποίες εμφανίστηκε να εργάζεται, καθώς και η ανοχή που επιδείχθηκε στο πρόσωπό του για τα μπουζούκια και την μεγάλη ζωή, ακόμα κι αν εμφανιζόταν δίπλα σε στελέχη της Αριστεράς που μιλούσαν για ηθικό πλεονέκτης.

Το πράγμα, όμως, γίνεται απλό όταν καλοσκεφτείς πως ο άνθρωπος αυτός ήταν απλά ένας αχυράνθρωπος. Βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στα κατάλληλα μέρη, δίπλα στους κατάλληλους ανθρώπους. Έτσι, πέτυχε να αυξήσει κατακόρυφα τα εισοδήματά του, να γίνει συνομιλητής με υψηλόβαθμους υπουργούς και να φωτογραφίζεται ακόμα και δίπλα στον πρωθυπουργό. Ο Μανώλης Πετσίτης, έβαλε πλάτη, εξυπηρέτησε κόσμο και έγινε ένας χρήσιμος και χαμογελαστός άνθρωπος ο οποίος δεν ενδιαφέρθηκε για τις όποιες συνέπειες των πράξεών του.

Μιλάμε για μία καλά συνδεδεμένη διακλάδωση σχέσεων και συμφερόντων, η οποία, όμως, μετά από συνεχείς αποκαλύψεις και ενδείξεις σκανδάλων, δημιουργούν εσωτερικές αμφισβητήσεις στα αριστερόστροφα αντανακλαστικά των κυβερνητικών. Σταδιακά, μέρα με την μέρα, δημοσίευμα με το δημοσίευμα, ένας-ένας οι ΣΥΡΙΖΑίοι αδειάζουν τον Μανώλη Πετσίτη, προδίδοντας έτσι την μέχρι τώρα συμπεριφορά τους για τα όποια λάθη συνεργατών τους.

Ο Μανώλης Πετσίτης έγινε ξαφνικά ένας photobomber ο οποίος έκανε σκληρούς ΣΥΡΙΖΑίους, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών είπε πως «ο κόσμος θέλει απαντήσεις και αυτό λοιπόν πρέπει να το κάνουμε όλοι όσοι έχουμε δημόσια αξιώματα», συμπληρώνοντας επίσης πως «σίγουρα τον έχει πάρει κάπου το μάτι μου» και ότι «γνωρίζω αυτό που επιβεβαίωσε και ο Νίκος Παππάς για τη φιλική σχέση που είχαν στην Καισαριανή»…

Η υπόθεση γίνεται σοβαρή και στο Μαξίμου αντιλαμβάνονται πως εάν δεν κινηθούν γρήγορα τότε ίσως κάτι σκάσει που δεν θα μπορούν να το διαχειριστούν. Και πλησιάζουν και εκλογές…

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

ΣΥΡΙΖΑ: Ευθεία μπροστά η διάσπαση

Kon

Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ-Πετσίτη

Δημήτρης Κατσάκος

Η Εκκλησία έχει δίκιο για την αποτέφρωση, οφείλει όμως να δει τα του οίκου της

George Michaelides

Μια φορά στο εξάμηνο

George Michaelides

Επιτέλους κλείνει η Μόρια

George Michaelides

Η απαξίωση του ελληνικού πανεπιστημίου

George Michaelides

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την καλύτερη «αβάντα» στην κυβέρνηση

George Michaelides

Οι ψευτοπροοδευτικοί πριμοδοτούν την ακροδεξιά καφρίλα

George Michaelides

Τι γεννά την τρομοκρατία στην Ελλάδα;

George Michaelides