Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα fake news του Πετρόπουλου

Διαβεβαιώσεις Πετρόπουλου: Δεν θα γίνει περικοπή συντάξεων χηρείας, λόγω του ηλικιακού ορίου των 55 ετών

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος πρωτοτύπησε. Μέσα σε λίγες ώρες διέψευσε τον ίδιο του τον εαυτό για το θέμα του Δώρου των συνταξιούχων, παίζοντας με τα νεύρα, αλλά και τις ανάγκες των απόμαχων της εργασίας, που έχουν περάσει τα πάνδεινα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρωί ο κ. Πετρόπουλος άφηνε ανοιχτό, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, το ενδεχόμενο να χορηγηθεί Δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους και λίγες ώρες αργότερα το διέψευδε, αφού, βεβαίως, είχε μεσολαβήσει προηγουμένως το άδειασμά του από τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο.

Ο γνωστός κ. Πετρόπουλος, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορήσει τον Ελεύθερο Τύπο, χαρακτηρίζοντας ως fake news τις αποκαλύψεις της εφημερίδας μας που οδήγησαν, μεταξύ άλλων, στην καταβολή αναδρομικών από εισφορές υγείας και παράνομες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, λέει και ξελέει, ρίχνοντας πυροτεχνήματα προεκλογικού χαρακτήρα που σβήνουν πριν καν προλάβουν να ανάψουν.

Είναι το ίδιο μέλος της κυβέρνησης, που ισχυριζόταν ότι τον σταματούσαν στον δρόμο επαγγελματίες προκειμένου να του δώσουν συγχαρητήρια για τις εισφορές που τους επέβαλε η κυβέρνηση.

Για αυτό και στον νέο κρατικό προϋπολογισμό του 2019 προβλέφθηκε η μείωση των εισφορών αυτών που οι επαγγελματίες δεν μπορούσαν να πληρώσουν, με συνέπεια χιλιάδες από αυτούς να αναγκαστούν να διακόψουν τη δραστηριότητά τους και άλλοι να υποχρεωθούν να μετακομίσουν στο εξωτερικό.

Αυτή είναι η πραγματικότητα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όχι η εικονική που θέλουν να παρουσιάσουν στους πολίτες τα στελέχη της. Που από εκεί που υπόσχονταν την επαναφορά της 13ης σύνταξης με το περιώνυμο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, πετσόκοψαν ακόμα περισσότερο τις συντάξεις με τα νέα μνημονιακά μέτρα που ψήφισαν.

Για όλους αυτούς τους λόγους και ο κ. Πετρόπουλος και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους συνταξιούχους, οι οποίοι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ πληρώνουν υπέρογκους φόρους και εισφορές, αλλά ακόμα και τα φάρμακα και την περίθαλψή τους.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Αποκλειστικό: Έδωσαν και «χρυσά» εφάπαξ με εγκύκλιο Πετρόπουλου

Δημήτρης Κατσάκος

Πετρόπουλος: Στις 20 Μαΐου, η καταβολή της 13ης σύνταξης

Πετρόπουλος: Απαλλαγή από κατασχέσεις για όσους ενταχθούν στις 120 δόσεις

Πανικός στο Μαξίμου: Το άδειασμα στον Πετρόπουλο και το σχέδιο… δώσ’ τα όλα

George Michaelides

Τα γύρισε ο Πετρόπουλος μετά το κράξιμο του Τσακαλώτου για το έκτακτο επίδομα Πάσχα

Τσακαλώτος εναντίον Πετρόπουλου για το επίδομα Πάσχα: Πρώτη φορά το ακούω

George Michaelides

Σάλος με τα όσα είπε ο Πετρόπουλος σε παιδιά στη Βουλή – Για παράβαση του Κανονισμού μίλησε ο Κακλαμάνης

Διαβεβαιώσεις Πετρόπουλου: Δεν θα γίνει περικοπή συντάξεων χηρείας, λόγω του ηλικιακού ορίου των 55 ετών

Evanthia Karra

Πετρόπουλος: Από τις 6.000 ευρώ και πάνω όλοι θα έχουν 120 δόσεις

George Michaelides