Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κυβέρνηση υπό κατάρρευση

Ποιοι δήμοι «σπάνε» τρεις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές με τροπολογία του ΥΠΕΣ

Ο πρωθυπουργός επέμεινε και χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά τη λήξη της κυβερνητικής θητείας, τον Οκτώβριο, όμως η εικόνα της κυβέρνησής του παραπέμπει σε καθεστώς υπό κατάρρευση.

Ο κ. Τσίπρας κάλυψε χθες τον κ. Πολάκη, υποστηρίζοντας τα ίδια σαθρά επιχειρήματα, κάτι που δείχνει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν αποτελεί παραφωνία μέσα στην κυβέρνηση, αλλά εκφράζει την κεντρική γραμμή του κυβερνώντος κόμματος.

Την ίδια ώρα, τα εξαγόμενα των δημοσκοπήσεων δείχνουν πως το εκλογικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ έχει παγιωθεί σε διψήφια ποσοστά. Χαρακτηριστική είναι η τελευταία έρευνα της Public Issue, η οποία καταγράφει διαφορά που αγγίζει σχεδόν τις 15 μονάδες στην εκλογική επιρροή, χωρίς μάλιστα το κυβερνών κόμμα να εμφανίζει κανένα σημάδι ανάκαμψης.

Επιπλέον, από τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσει ακριβά στις κάλπες τη συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό, καθώς το ποσοστό των πολιτών που την απορρίπτουν φθάνει στη Βόρεια Ελλάδα το 80%.

Αυτό που κρίνει, βεβαίως, τις εκλογές είναι η οικονομία, η οποία παραμένει στάσιμη, ενώ τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν χτυπηθεί άγρια από την υπερφορολόγηση που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μπορεί να διορίζει συνεχώς νέες φουρνιές «ημετέρων» στο Δημόσιο και να συντηρεί το σπάταλο πελατειακό κράτος.

Η κατάσταση αποσύνθεσης που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός στη Νέα Δημοκρατία. Αντιθέτως, χρειάζεται εντατικοποίηση των προσπαθειών, άνοιγμα στην κοινωνία και διεύρυνση του κομματικού, εκλογικού ακροατηρίου με βάση τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις πολιτικές διακυβέρνησης που θα εφαρμόσει.

Γιατί, ό,τι κι αν γίνει, κάλπες θα στηθούν τον Μάιο, είτε για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές είτε και για τις εθνικές μαζί, και τα μαντάτα θα είναι μαύρα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Οχι άλλη «αλλαγή» από Τσίπρα και Παπανδρέου

Kon

Φώφη Γεννηματά-Αλέξης Τσίπρας: Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ για Πέραμα – Νέα Ερυθραία: Ανασφάλεια, αστυνομία Άγριας Δύσης και ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν χαρίζουμε το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ο Παπανδρέου κάνει άνω-κάτω ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ: Το μπάχαλο στην κεντροαριστερή πολυκατοικία και τα κέρδη για τη ΝΔ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι υποσχέσεις και η πραγματικότητα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οικονόμου για ομιλία Τσίπρα: Προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με λάσπη και ύβρεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τσίπρας: Στόχος η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η «μάχη» στο Κίνημα Αλλαγής ανάβει φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom