Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οσκαρ… τυχοδιωκτισμού

Περιοδεία Τσίπρα στην Κρήτη - Το πρόγραμμά του

Newsroom eleftherostypos.gr

Δεύτε λάβετε καρέκλα στον έσχατο ανασχηματισμό της πρώτης φοράς Αριστεράς αλά Τσίπρα. Θα την κρατήσετε περίπου 70 μέρες. Μετά κατεργαραίοι στους πάγκους σας, όσο η νέα κυβέρνηση θα ξελασπώνει τους θεσμούς, θα ξεπατώνει τα ζιζάνια στον κήπο της Δημόσιας Διοίκησης, θα ξεκαθαρίζει τους άπειρους διορισμούς των παιδιών ΣΥΡΙΖΑ, με προσόντα «παππού στο βουνό και πατέρα καταληψία Χημείου», θα ξεσκονίζει τους συμμετέχοντες στην κατασκευή «σκανδάλων τύπου Novartis». Πολλή δουλειά!

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ομως, λυπάμαι το δίδυμο Τόλκα και Μωραΐτη, που για ολιγοήμερη απόκτηση υφυπουργικού τίτλου αυτομόλησαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εντυπωσιακό πώς καταντούν οι άνθρωποι όταν το πολιτικό ήθος κατατίθεται στο βωμό της καρέκλας.

Ο κ. Τόλκας κατείχε θέση γραμματέα Αυτοδιοίκησης και θέση στην επιτροπή που συγκροτεί τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝ.ΑΛ. Ο ίδιος προόριζε εαυτόν για υποψήφιο περιφερειάρχη στην Κεντρική Μακεδονία. Ωστόσο η επιτροπή κατέληξε σε άλλη υποψηφιότητα. Ως μηνύων Αχιλλεύς, ο κ. Τόλκας έστειλε την παραίτησή του στη Φώφη Γεννηματά. Τι ήταν για τον κ. Τόλκα ο χρόνος ανάμεσα στα μέσα του Οκτώβρη, που ήταν προβεβλημένο στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ., και στα μέσα του Φλεβάρη, που ανακοινώθηκε υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ; Ούτε ένα… τσιγάρο δρόμος. Τουλάχιστον, ας έλεγε ότι πάει στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή πήγαν κι άλλοι: Μεγαλοοικονόμου, Κουίκ, Δανέλλης και λοιπά συμμαζώματα. Αλλά να πάει επειδή δεν τον κατέβασε η Φώφη περιφερειάρχη;

Ο κ. Μωραΐτης αντέγραψε συμπεριφορά Κόκκαλη και λοιπών υφυπουργίσκων ΑΝ.ΕΛ. που γελοιοποιήθηκαν: Ο ίδιος δύο φορές υφυπουργός: στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, έμεινε και στην κυβέρνηση Λoυκά Παπαδήμου. Στις 16 Δεκέμβρη έστειλε επιστολή στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής αποποιούμενος τη θέση του στο ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας. Γιατί;
Επειδή: «Το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν πυροδότησε ένα big bang στο χώρο της Κεντροαριστεράς που θα ανέτρεπε το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.».

Επειδή: «Οι θέσεις του Κινήματος ετεροκαθορίζονται συνεχώς από το τι πράττει κάθε φορά είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η Ν.Δ.».

Επειδή: «Η παράταξή μας είναι σε οριακό σημείο. Ή αλλάζει ΤΩΡΑ πορεία και αποκτά ταυτότητα και αφήγημα ή διαλύεται οριστικά μεταξύ του διπόλου ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.». Και το κερασάκι στην τούρτα:

Επειδή: «Εδώ και καιρό η εικόνα που έχουν οι πολίτες για εμάς είναι ότι ασχολούμαστε αποκλειστικά με διευθετήσεις ψηφοδελτίων και μελλοντικών θέσεων. Δεν με αφορά η προσωπική καρέκλα… Διαβεβαιώνω τους συντρόφους μου στο Κίνημα ότι η κοινή μας πορεία και ο πολιτικός μας αγώνας συνεχίζεται υπηρετώντας τους ίδιους στόχους και τις ίδιες αξίες. Αλλωστε στήριζα πάντα με πάθος ό,τι πίστευα». Και τι πίστευε ο παθιασμένος; «Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αξίζουν 3 Οσκαρ: Το Οσκαρ της αποτυχίας, το Οσκαρ του τυχοδιωκτισμού και το Οσκαρ του διχασμού».

Sorry, ρε Θανάση μου! Πού να φανταστώ ότι μπέρδεψες τον Τσίπρα με τον… Λάνθιμο!

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Κοινά χαρακτηριστικά

Kon

Ο επερχόμενος πόλεμος…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Το «καλό» από την… κρίση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Σόλωνος… με οκτώ μποφόρ

Kon

Το λάθος

Kon

Των μεν δειλών φόβος…

Kon

Ευδαίμων αμνησία (ΙΙ)…

Kon

Ευδαίμων αμνησία (Ι)

Ελεύθερος Τύπος Newsroom