Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ασέβεια προς τον Πρόεδρο

Ο κύβος ερρίφθη: Τη Δευτέρα το απόγευμα ο Τσίπρας πάει στον Παυλόπουλο για να ζητήσει πρόωρες εκλογές

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε στο λαό μια ακόμα τεράστια… αλήθεια. Είχε το ίδιο γνωστό ειρωνικό στιλάκι, όπως εκείνο το βράδυ -τρεις ημέρες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι- αποκάλυπτε ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, ότι δεν μπορούσε να γίνει εκκένωση της περιοχής, ότι έφταιγαν τα αυθαίρετα για το θάνατο 100 συμπολιτών μας, ότι δεν γνώριζαν για νεκρούς όταν έστησαν τη fake σύσκεψη στο Συντονιστικό και ότι όλα είχαν λειτουργήσει σωστά στον κρατικό μηχανισμό.

Ολα τα παραπάνω διαψεύστηκαν από την επιτροπή Γκολντάμερ και από τις επικοινωνίες ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής που έχουν έρθει στη δημοσιότητα. Οπως έχουν διαψευστεί δεκάδες άλλες… βεβαιότητες του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

ΤΙ είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος; «Η βούληση της Ν.Δ. είναι να μην προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο Δημοκρατίας, προφανώς έχει τάξει τη θέση σε κάποιον εκπρόσωπο του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού μπλοκ ή σε κάποιον ευνοούμενο του παλιού καθεστώτος. Πρόκειται για πρωτοφανή συναλλαγή στα χρονικά της Μεταπολίτευσης». Αυτή η ψευδολογία είναι πιο προκλητική ακόμα και από όσα έλεγε για το Μάτι.

ΚΑΤ’ αρχάς, το ζήτημα «Προκόπης Παυλόπουλος» που ξαφνικά σηκώνει το Μαξίμου. Αυτή τη στιγμή ποιο είναι το προς συζήτηση θέμα; Η αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας με τις πρόωρες κάλπες ή το ίδιο το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας; Προφανώς και είναι η αναθεώρηση ενός αναχρονιστικού άρθρου του Συντάγματος.

ΖΗΤΑΕΙ ο ΣΥΡΙΖΑ από τώρα συναίνεση στην εκλογή Προέδρου! Αλήθεια, το 2015 για ποιο λόγο ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του δεν έδωσαν συναίνεση στην τότε διαδικασία; Επειδή διαφωνούσαν στο πρόσωπο του Προέδρου ή επειδή ήθελαν πάση θυσία να ρίξουν την κυβέρνηση για να σκίσουν τα Μνημόνια με ένα νόμο ένα άρθρο και να ανέλθουν στην εξουσία;

ΤΟ Μαξίμου εμπλέκει τον Προκόπη Παυλόπουλο στην προεκλογική αντιπαράθεση. Η ασέβεια του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι προκλητική. Αποτελεί, όμως, συνηθισμένη τακτική της τετραετούς διακυβέρνησης όχι μόνο να μη σέβεται τους θεσμούς, αλλά και να επιχειρεί να τους εμπλέξει σε πολιτικά παιχνίδια.

ΚΑΙ πάμε τώρα στην κορυφαία φαντασιοπληξία του κυβερνητικού εκπροσώπου. Κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι έχει ντιλάρει με Σημίτη, Βενιζέλο ή κάποιον άλλον πολιτικό του ΠΑΣΟΚ για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν ισχύει.

ΑΛΛΑ και κάτι που προκαλεί την κοινή λογική. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ… πασοκοποιείται, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας μαζεύει κάθε αποτυχημένο πρώην υπουργό του Σημίτη ή του ΓΑΠ και κάτι στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που εκπροσωπούν το πιο… παλιό και από το παλιό καθεστώς, βγαίνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και καταγγέλλει τη Ν.Δ. για… σύμπραξη κάτω από το τραπέζι με το ΠΑΣΟΚ!

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δεν προκαλούν εντύπωση όλα αυτά. Η προπαγάνδα σανού μπορεί να κάνει το άσπρο μαύρο. Και έως τις εκλογές θα ακούσουμε και θα δούμε ακόμα πιο γραφικά ψευδοαφηγήματα.

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Οταν οι δάσκαλοι απαξιώνουν το σχολείο

Kon

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Η μελλοντολογική συζήτηση για τον Δακτύλιο

Kon

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Ας ξεκινήσουμε από τα φρεάτια

Kon

Ενα απέραντο… αυθαίρετο!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Kon

Το brain gain και το νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δεν αρκεί μόνο ο Δακτύλιος

Kon