Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μας έσωσε ο Ολαντρέου

Τσίπρας σε Ολάντ: Στα δύσκολα ήσασταν πραγματικός φίλος της Ελλάδας

Οι αποκαλύψεις του ντοκιμαντέρ του BBC για το 2015 και το Grexit φωτίζουν μια ιδιαίτερα σκοτεινή περίοδο για τον τόπο και αποδεικνύουν τις τραγικές ευθύνες της διακυβέρνησης Τσίπρα, από την ανάληψη της πρωθυπουργίας της χώρας, τον Ιανουάριο του 2015, έως και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η καταστροφική διαπραγμάτευση και η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ κρεμόταν από μία κλωστή.

Ο μέγας διαπραγματευτής Αλ. Τσίπρας τελικά ήταν ένας χλωμός πρωθυπουργός, κατά τα λεγόμενα των πρώην συνεργατών του, το καλοκαίρι του 2015, όταν πρωτοστατούσε στην υποτιθέμενη επανάσταση.

Μια επανάσταση η οποία πληρώθηκε πολύ ακριβά από τους φορολογούμενους, αφού κόστισε στη χώρα από 100 έως 200 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κοινοτικών αξιωματούχων.

Οπως προκύπτει από τις σχετικές αποκαλύψεις που αφορούν τη συγκεκριμένη εποχή, τελικώς διασωθήκαμε από τον Ολαντρέου, όπως ειρωνικά αποκαλούσε ο κ. Τσίπρας τον Γάλλο τότε πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, και τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Γίνεται έτσι κατανοητό πώς ο κ. Τσίπρας είχε παίξει το παιχνίδι της Ανγκελα Μέρκελ και του Βόφγκανγκ Σόιμπλε, που ήθελαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για ένα προσωρινό διάστημα… πέντε ετών.

Το όπλο του Grexit που υποτίθεται ότι είχε στα χέρια του ο κ. Τσίπρας ήταν τελικά το μέσο που χρησιμοποίησε το Βερολίνο προκειμένου να επιβάλει στη χώρα μας τα επώδυνα μέτρα λιτότητας του τρίτου μνημονίου και να επιτύχει τη δέσμευση της κρατικής περιουσίας για 99 χρόνια μέσω του υπερταμείου που ελέγχουν οι δανειστές.

Ολα αυτά δεν ξεχνούν οι Ελληνες πολίτες ότι τα πλήρωσαν με υπέρογκους φόρους, χαμένα εισοδήματα και ατιμωτικές δεσμεύσεις. Η περίφημη αξιοπρέπεια που υποσχόταν ο κ. Τσίπρας χάθηκε και αυτή, και ευτυχώς που μας έσωσαν οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες, Ολάντ και Ρέντσι, από το χείλος του γκρεμού που μας είχε οδηγήσει η καταστροφική πολιτική Τσίπρα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Εκλειψη «ηλίου» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Τσίπρας: Squid Game η οχύρωση της χώρας στον ιό – Η Δεξιά βλέπει τους νέους ως στρατηγικό εχθρό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon

Γιατί ο Τσίπρας ανησυχεί με το ΚΙΝΑΛ

Kon

Διά γυμνού οφθαλμού, χωρίς χρήση VAR

Kon

Οικονόμου για Τσίπρα: «Μιλούσε για πολλή ώρα αλλά δεν κατάφερε να βρει κάτι να πει»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom