Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευτελισμός της Βουλής

Live η συζήτηση στη Βουλή για το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Η Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία έζησε χθες μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της.

Εξι βουλευτές που προέρχονται είτε από κόμματα της αντιπολίτευσης είτε από το κόμμα του πρώην κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολές τους γνωστοποίησαν ότι στο εξής θα ψηφίζουν, χωρίς καμία διαφοροποίηση, μαζί με την κυβερνητική πλειοψηφία, όλα τα νομοσχέδια που θα φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση η κυβέρνηση. Μονιμοποιώντας έτσι επί της ουσίας την πλειοψηφία-«κουρελού» που δημιουργήθηκε με την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσαν στον Αλ. Τσίπρα.

Κατεδαφίζοντας μάλιστα ακόμα και την έννοια της ψήφου κατά συνείδηση, οι έξι πολιτικές «μαριονέτες» στην πραγματικότητα ευτελίζουν τόσο το θεσμό του Κοινοβουλίου όσο και τον Καταστατικό Χάρτη της χώρας. Είναι πρωτόγνωρο, τουλάχιστον για τη μεταπολιτευτική περίοδο, και σίγουρα αδιανόητο, βουλευτές που ανήκουν ακόμα σε κόμματα της αντιπολίτευσης να λειτουργούν ως συμπολίτευση προκειμένου ο κ. Τσίπρας και η παρέα του να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία.

Με 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους έξι που έδωσαν λευκή επιταγή στο Μαξίμου ώστε να κυβερνήσει για μερικούς μήνες ακόμα, είναι φανερό ότι η έννοια της πολιτικής γελοιοποίησης πλέον έχει βρει τον ορισμό της. Πολύ περισσότερο όταν βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. που έχουν περιληφθεί στους έξι δεν έχουν διαγραφεί από τον κ. Καμμένο και θα είναι ταυτόχρονα συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει εξάλλου ότι το πολιτικό διαζύγιο μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου, παρά τις δημόσιες αλληλοκατηγορίες και τους εκβιασμούς, ήταν σκηνοθετημένο, με όρους που βολεύουν και τους δύο πρώην εταίρους. Επιπλέον οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι ο βασικός ενορχηστρωτής του πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού ξεπεσμού με τους έξι δανεικούς και πρόθυμους βουλευτές να πουν σε όλα «ναι».

Αυτή η αρρωστημένη κατάσταση θα πρέπει να τερματιστεί. Και για αυτό απαιτούνται μόνο καθαρές λύσεις, που είναι η άμεση προσφυγή σε εθνικές εκλογές.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Μπρα ντε φερ για τη… στρόφιγγα της χρηματοδότησης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αν ακούγαμε τον Τσιόδρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Διπλωματική θωράκιση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ρωγμές στη Βουλή- Tασούλας: Καμία ανησυχία για την στατικότητα του κτιρίου

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Συναγερμός για το κτίριο της Βουλής: Ρήγματα και κενά που απειλούν με καταρρεύσεις

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Οχι αντιπολίτευση με τον κορονοϊό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Γερμανία: Πιο πολλές γυναίκες και μέλη κάτω των 40 ετών στη νέα βουλή

Μαρίνα Μπενέκου

Τσίπρας: Απέτυχε η κυβέρνηση στην προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» χτύπησε και τη Βουλή: Εισροή νερού και πτώση μαρμάρων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom