Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γκαζόζες, Πολάκηδες και στο βάθος ανέχεια

Το να βλέπεις όλα όσα διαδραματίζονται στην Βουλή, πέραν από επαγγελματισμός για έναν δημοσιογράφο, είναι και ένα είδους βίτσιο, την ώρα που οι πολίτες εδώ και χρόνια έχουν γυρίσει την πλάτη τους στις πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Τα τελευταία 24ωρα επιβεβαιώνουν την ευρύτερη παραδοχή πως η παρούσα Βουλή, από πλευράς επιπέδου πολιτικού διαλόγου είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης. Μπορεί πλέον τα κοντομάνικα και οι σαγιονάρες να έχουν εκλείψει, την θέση τους, όμως, έδωσαν οι γκαζόζες και τα γκάζια του Πολάκη.

Από την μία ερχόμαστε αντιμέτωποι με άνευ προηγουμένου μεθοδεύσεις στις ψηφοφορίες προκειμένου η «μειοπλειοψηφική» κυβέρνηση να περάσει νομοσχέδια και από την άλλη έχουμε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας με ένα άκρως αντιδημοκρατικό ύφος να μιλά στους δημοσιογράφους όπως θα μιλούσε σε έναν καβγά πεζοδρομίου. Αρκετά…

Η ζωή έχει πολλές καθημερινές ιστορίες που είναι πολύ πιο σημαντικές από τους βεντετισμούς ορισμένων βουλευτών ή τις προσωπικές φιλοδοξίες άλλων. Η Ελλάδα πεθαίνει δημογραφικά και η πολιτική τάξη αρνείται να λάβει μέτρα οδηγώντας το έθνος σε αφανισμό.

Η Ελλάδα έχει οικογένειες σε ανέχεια οι οποίες είναι αντιμέτωπες με τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ όσοι θέλουν να πετύχουν αναγκάζονται να ζουν στιγμές βγαλμένες από ελληνικές ταινίες όπου η φτώχεια ήταν το κύριο αφήγημα των σεναρίων. Τι να πρωτοσχολιάσεις;

Πίσω από τους αθλητές και μαθητές που καταφέρνουν να διακριθούν παρά την κακουχία και την φτώχεια και γίνονται πρωτοσέλιδα, υπάρχουν δεκάδες άλλοι νέοι οι οποίοι βλέπουν τα όνειρά τους να εξανεμίζονται και να παλεύουν για να ζήσουν γιατί η πολιτεία δεν έχει καμμία μέριμνα για κανέναν μας.

Τι κάνουν λοιπόν οι έχοντες την εξουσία; Πωλούν σανό στον απελπισμένο Έλληνα φανατίζοντάς τον κάθε 15-20 μέρες με ένα θέμα της επικαιρότητας που απλώς θα τον αποπροσανατολίσει από την πραγματικότητα, η οποία δεν είναι άλλη από την παντελή έλλειψη σχεδίου.

Πουθενά σχέδιο για την διεύρυνση της αγοράς εργασίας, για προσέλκυση επενδύσεων που θα αξιοποιήσουν το ανθρώπινο δυναμικό με μισθούς αξιοπρεπείς. Πουθενά σχέδιο για την δημιουργία συνθηκών για να επιστρέψουν οι νέοι που έφυγαν. Πουθενά σχέδιο για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικογένειας και βελτίωση των δημογραφιών δεικτών.

Η λίστα μπορεί να συνεχίσει, όπως δυστυχώς θα συνεχίσει και η πολιτική αντιπαράθεση από πολιτικούς που νομίζουν πως το μέλλον της χώρας εξαρτάται από την επανεκλογή τους.

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η Εκκλησία έχει δίκιο για την αποτέφρωση, οφείλει όμως να δει τα του οίκου της

George Michaelides

Μια φορά στο εξάμηνο

George Michaelides

Επιτέλους κλείνει η Μόρια

George Michaelides

Η απαξίωση του ελληνικού πανεπιστημίου

George Michaelides

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την καλύτερη «αβάντα» στην κυβέρνηση

George Michaelides

Οι ψευτοπροοδευτικοί πριμοδοτούν την ακροδεξιά καφρίλα

George Michaelides

Τι γεννά την τρομοκρατία στην Ελλάδα;

George Michaelides

Με μια -αριστερή- μολότοφ στην πλάτη

George Michaelides

Γιατί όχι κάρτα εισόδου στα ΑΕΙ;

George Michaelides