Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αξίζαμε όλα αυτά για το e-mail Χαρδούβελη;

Στο Σκοπιανό κρύβουν την αποτυχία τους

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε χθες 4 χρόνια θητείας και ως «δώρο» στους ψηφοφόρους του προσέφερε την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.


Σε αυτά τα χρόνια άλλαξαν πολλά στην Ελλάδα, αλλά όχι προς το καλύτερο.

Πάνος ΑμυράςΓράφει ο Πάνος Αμυράς

«Τι χειρότερο θα πάθουμε», έλεγαν κάποιοι ευκολόπιστοι που νόμιζαν ότι ψηφίζοντας Τσίπρα θα γλυτώσουν τον ΕΝΦΙΑ. Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε θριαμβεύσει μέσω της δαιμονοποίησης του email Χαρδούβελη που περιείχε μέτρα ύψους μόλις 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ αλλά και πουλώντας το παραμύθι του σκίσιμου του μνημονίου με παροχές 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αντιθέτως, οι τότε προειδοποιήσεις της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίσθηκαν ως κινδυνολογίες, «οι τράπεζες δεν θα κλείσουν ποτέ, ο ήλιος θα συνεχίσει να βγαίνει από την ανατολή», έλεγαν οι προπαγανδιστές της Κουμουνδούρου που είχαν πετύχει τον σκοπό της κατάληψης της εξουσίας. Και όλα ήρθαν ανάποδα.

Η Ελλάδα στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οπισθοδρόμησε και όχι μόνο στην οικονομία, όπου και οι τράπεζες έκλεισαν και νέα μνημόνια υπεγράφησαν και η κρατική περιουσία υποθηκεύθηκε στο υπερταμείο για 99 χρόνια.

Η μισαλλοδοξία, ο διχασμός, η «εργαλειοποίηση» εμφυλιοπολεμικών καταστάσεων αποτέλεσαν τα μέσα που χρησιμοποίησαν οι δήθεν εκφραστές του «νέου» για να επιβάλουν το δικό τους καθεστώς. Κομματικοποίησαν το κράτος και κρατικοποίησαν το κόμμα. Προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, όπως τελευταία καταγγέλλει ακόμη και ο μέχρι πρότινος συγκυβερνήτης τους, θέλησαν να κλείσουν μέσα ενημέρωσης, να φιμώσουν τον Τύπο, να εξουθενώσουν το δημοκρατικό φρόνημα των πολιτών.

Δεν τα κατάφεραν και σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με την απογοήτευση και την οργή των πολιτών. Στην οικονομία η κατάσταση επιδεινώθηκε, στα εθνικά μας θέματα η συμφωνία των Πρεσπών συνιστά υποχώρηση, σύμφωνα με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, η καθημερινότητα χειροτέρευσε δραστικά. Και όλα αυτά για να «γλυτώσουμε» το mail Χαρδούβελη.

Κάποτε όμως έρχεται και ο πολιτικός λογαριασμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γαντζωθεί στην εξουσία με κυβέρνηση μειοψηφίας που μετατρέπεται σε πλειοψηφική με τη συνδρομή βουλευτών που ψηφίζουν αλά καρτ. Το προβάδισμα της Ν.Δ. είναι διψήφιο ενώ τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι ο κ. Τσίπρας έχει μπροστά του μεγάλες πολιτικές δυσκολίες.

Σύμφωνα με έρευνα της Rass που δημοσιεύθηκε στο in.gr, το 71% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο ή μάλλον δυσαρεστημένο από τη διακυβέρνηση της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ ενώ μόλις το 18,6% δηλώνει πολύ ή μάλλον ικανοποιημένο.

Ειδικά για την οικονομία στο ερώτημα «εάν η χώρα μας έχει ξεπεράσει την κρίση και μπαίνει σε περίοδο ομαλότητας ή υπάρχει ο κίνδυνος να μπούμε σε νέες περιπέτειες» η απογοήτευση των πολιτών είναι εμφανής μαζί με την αποτυχία της κυβέρνησης να πείσει για το αφήγημά της! Σχεδόν 8 στους 10 πολίτες (77,3%) εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος να μπούμε σε νέες περιπέτειες ενώ μόλις το 19,5% ότι έχει ξεπεράσει την κρίση και μπαίνει σε περίοδο ομαλότητας.

Ο «Μανόλο» και οι ασυλίες

Η Δικαιοσύνη παρενέβη χθες μετά τα δημοσιεύματα σχετικά με τον ρόλο του Μανώλη Πετσίτη στην υπόθεση των οφειλών του ομίλου Λαυρεντιάδη στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου. Ο περίφημος «Μανόλο» που είχε προνομιακή σχέση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν στενός φίλος του Νίκου Παππά έως τώρα δεν έχει μιλήσει παρά το γεγονός ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Θ. Κιτσάκος, ο οποίος διώκεται από τη Δικαιοσύνη, έχει καταγγείλει ότι ερχόταν στο γραφείο του ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου. Τώρα καλείται να δώσει απαντήσεις στη Δικαιοσύνη και είμαστε βέβαιοι ότι στην κυβέρνηση δεν θα αισθάνονται και ιδιαίτερα χαρούμενοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Μαδούρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κυβερνητικό κόμμα της Ευρώπης που εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο καθεστώς του Μαδούρο. Στη Βενεζουέλα ο στρατός έχει καταπνίξει με αίμα τις λαϊκές διαδηλώσεις κατά του αυταρχικού καθεστώτος που παραπέμπει σε δικτατορία. Ο Μαδούρο εξελέγη πρόεδρος με εκλογές που δεν έχουν αναγνωρίσει οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, κατήργησε το Σώμα της Βουλής όπου την πλειοψηφία είχε η αντιπολίτευση, οι πολιτικοί του αντίπαλοι έχουν συλληφθεί και βρίσκονται σε φυλακές, ενώ η γενική εισαγγελέας έχει φύγει από τη χώρα λόγω των απειλών που έχει δεχθεί για τη ζωή της. Και όμως, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνθηκε την ανάγκη να στηρίξει τον Μαδούρο…

Ο Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

Οι ζυμώσεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. αποκτούν ευρύτερο ενδιαφέρον

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon

Αξιολόγηση παντού

Kon

Η οργή της Άγκυρας, τα την ορθότητα της εξωτερικής μας πολιτικήςο καλύτερο σημάδι γι

Kon

Με πυξίδα το Κέντρο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μικρή δεν είναι η Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ μικραίνει

Ο Τσίπρας έμεινε μόνος με τις προφάσεις του

Kon

Το κέρδος από μία διαγραφή

Kon