Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η κυβέρνηση σε απομόνωση

Στο Σκοπιανό κρύβουν την αποτυχία τους

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Το χθεσινό παλλαϊκό, πατριωτικό συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ανέδειξε την πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης στο μείζον θέμα του Σκοπιανού.

Πολίτες από όλη την Ελλάδα, οικογένειες, ηλικιωμένοι άνθρωποι και μικρά παιδιά στάθηκαν δίπλα για να διαδηλώσουν για τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που εκδηλώθηκαν ερήμην τους, προκειμένου να περάσει η συμφωνία.

Το ειρηνικό συλλαλητήριο σημαδεύθηκε από τη δράση «κουκουλοφόρων» και άλλων «παρακρατικών κέντρων» που παρεισέφρησαν στη συγκέντρωση προκειμένου να τη διαλύσουν μέσω της εκτεταμένης χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ωστόσο, το μήνυμα της χθεσινής μεγαλειώδους διαδήλωσης δεν μπορεί να σβηστεί, ούτε να παραγραφεί. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απορρίπτει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η κυβέρνηση, που υποτίθεται τάσσεται υπέρ των πιο άμεσων μορφών Δημοκρατίας και στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης προτείνει την ενίσχυση του ρόλου των δημοψηφισμάτων, τώρα αρνείται το στοιχειώδες. Να κρίνει ο λαός το περιεχόμενο της συμφωνίας των Πρεσπών είτε με δημοψήφισμα είτε ως διακύβευμα στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Βρισκόμαστε λίγους μόλις μήνες πριν από τις κάλπες και η κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τις πολιτικές ισορροπίες που θα δημιουργηθούν μετά τις εθνικές εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας βρίσκει απέναντί του το λαό, γιατί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεών του με τα Σκόπια δεν τον υπολόγισε ούτε θέλησε να τον καταστήσει κοινωνό των χειρισμών του. Προχωρεί σε μία συμφωνία που εξυπηρετεί τα σχέδια των μεγάλων ξένων δυνάμεων, αναβαθμίζει τα Σκόπια στα Βαλκάνια που αποκτούν διαβατήριο για ΝΑΤΟ και μελλοντικά σε Ευρωπαϊκή Ενωση και δεν λαμβάνει υπόψη τις ευαισθησίες των πολιτών.

Η υπόθεση πλέον μεταφέρεται στο Κοινοβούλιο, όπου όλοι θα κριθούν. Η κυβέρνηση που βρίσκεται στην τελική φάση της θητείας της θέλει να πετύχει την πλειοψηφία των 151 βουλευτών με τη συνδρομή προσώπων από άλλα κόμματα. Ομως το μήνυμα του χθεσινού συλλαλητηρίου είναι σαφές. «Οχι στη συμφωνία των Πρεσπών!».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Γερμανία: Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Μαρίνα Μπενέκου

Λίβανος: Διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στις 27 Μαρτίου

Μαρίνα Μπενέκου

Γερμανία- Μπέρμποκ: Στο τέλος της εβδομάδας οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού «φανάρι»

Μαρίνα Μπενέκου

Γερμανία: «Στα μαχαίρια» Πράσινοι και FDP για το υπουργείο Οικονομικών

Μαρίνα Μπενέκου

Γερμανία: Κοντά στην εύρεση κοινής διαπραγματευτικής βάσης οι εκπρόσωποι του «φαναριού»

Μαρίνα Μπενέκου

Αιθιοπία: Μάχη μεταξύ των δυνάμεων του Τιγκράι και της κυβέρνησης σε πολλά μέτωπα

Μαρίνα Μπενέκου

Γερμανία: Νέες διερευνητικές για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Μαρίνα Μπενέκου

Ταλιμπάν: Οι ΗΠΑ θα παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν

Μαρίνα Μπενέκου

Κυβέρνηση: Ετοιμη να στηρίξει ξανά επιχειρήσεις και νοικοκυριά απέναντι στην ακρίβεια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom