Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο τυχοδιωκτισμός πληρώνεται

Μήνυμα Τσίπρα για το Πάσχα: Ο «Γολγοθάς» των μνημονίων είναι πίσω μας

Πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση άνοιγε το θέμα των Σκοπίων με βασικό στόχο να διασπάσει τη Νέα Δημοκρατία, για ανασύσταση του πολιτικού σκηνικού, όπως έλεγαν τότε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι η υπόθεση της Novartis δημοσιοποιήθηκε μόλις την επόμενη ημέρα από το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό.

Η κυβέρνηση έκανε ένα λάθος που έχει επιπτώσεις στα εθνικά μας συμφέροντα: Εργαλειοποίησε ένα εθνικό θέμα με σκοπό να πετύχει κομματικά οφέλη. Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τη γειτονική χώρα έγιναν χωρίς την παραμικρή διάθεση συναίνεσης και συνεννόησης.

Την ώρα που στα Σκόπια συνεκλήθη συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, και μάλιστα αρκετές φορές, προκειμένου να χαραχθεί ενιαία γραμμή από μέρους τους, στην Ελλάδα οι πολιτικοί αρχηγοί, τα κόμματα και ο ελληνικός λαός δεν είχαν καμία ενημέρωση για τα όσα γίνονταν πίσω από τις πόρτες της διπλωματίας.

Ακόμα και η πρώτη ενημέρωση έγινε από τον κ. Τσίπρα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, με σκοπό να περιοριστούν οι αντιδράσεις της Ιεραρχίας στο ζήτημα των Σκοπίων.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη συνταγματική αναθεώρηση έχει εγείρει ζήτημα δημοψηφίσματος και συλλογή υπογραφών, στο θέμα των Σκοπίων αγνοεί πλήρως τη βούληση των πολιτών, οι οποίοι, σύμφωνα με όλες τις έρευνες, σε ποσοστά άνω του 65% – 70% δεν θέλουν αυτή τη συμφωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον μόνος του με τη συμφωνία των Πρεσπών και ο κ. Τσίπρας, παρά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε από τη Βουλή, έχει χάσει πολύ περισσότερα. Κυρίως όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι για τη χώρα, η οποία βγαίνει ζημιωμένη από μια συμφωνία που έγινε χωρίς διαβούλευση, συνεννόηση και συνεργασία.

Είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός χειρίζεται με καθαρό πολιτικό τυχοδιωκτισμό όχι μόνο το θέμα των μεταγραφών βουλευτών για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά και όλα τα ζητήματα κυβερνητικής πολιτικής, μεταξύ των οποίων και τα εθνικά θέματα. Και τον τυχοδιωκτισμό αυτόν θα τον πληρώσει ο κ. Τσίπρας, αλλά δυστυχώς και η χώρα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Οι υποσχέσεις και η πραγματικότητα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οικονόμου για ομιλία Τσίπρα: Προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με λάσπη και ύβρεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τσίπρας: Στόχος η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η «μάχη» στο Κίνημα Αλλαγής ανάβει φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκλειψη «ηλίου» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Βγήκαν τα… μαχαίρια από το ξεκίνημα σε ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τσίπρας: Squid Game η οχύρωση της χώρας στον ιό – Η Δεξιά βλέπει τους νέους ως στρατηγικό εχθρό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom