Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Και τώρα ο Τσίπρας πουλάει κεντροαριστερό «σανό»

FT: Ο Αλέξης Τσίπρας κούρασε την μεσαία τάξη

Φαίνεται πως τα αποθέματα σανού δεν τελειώνουν ποτέ στις αποθήκες του Μαξίμου. Εδώ και έντεκα χρόνια που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, διαρκώς άλλα λέει άλλα κάνει και άλλα εννοεί.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

Και τώρα, που όλο και πλησιάζει ο καιρός για να στηθούν οι εθνικές κάλπες, είναι δεδομένο πως θα ακούσουμε ένα νέο πακέτο ψευδοααφηγημάτων στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται από το πολιτικό κεφάλαιο μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε αποδρομή.

«ΣΤΗ νέα φάση, αυτός ο χώρος (σ.σ.: Κεντροαριστερά) θέλει να γίνει ξανά καταλύτης των προοδευτικών πολιτικών εξελίξεων. Χωρίς ηγεμονισμούς να γίνει ο κορμός μιας νέας ενωτικής διαδικασίας της αριστερής και προοδευτικής συμπαράταξης, ενός πλατιού πολιτικού μετώπου, ώστε να φράξει ο δρόμος στο νεοφιλελευθερισμό και τον εθνικισμό», αυτά είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση για τη συμφωνία των Πρεσπών.

ΕΙΝΑΙ πραγματικά γραφικό να επικαλείται την Κεντροαριστερά ο πρωθυπουργός, που είτε αναμένει είτε έχει ήδη συμφωνήσει παρασκηνιακά να διασώσουν από πτώση την κυβέρνησή του τέσσερις βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. Είναι πραγματικά αστείο να επικαλείται τη δημιουργία «προοδευτικού μετώπου» όταν συγκυβέρνησε για μια τετραετία και στην ουσία θα συνεχίσει να συγκυβερνά με το εθνολαϊκιστικό κόμμα του Πάνου Καμμένου, που δημιουργήθηκε και μπήκε στη Βουλή κραυγάζοντας για «προδότες και κρεμάλες», για βουλευτές που ψήφιζαν «στα… τέσσερα» τα Μνημόνια, ενώ κάποια στελέχη του δεν δίσταζαν να ομολογήσουν ότι πιστεύουν ακόμα και στους «ψεκασμούς».

ΣΤΗΝ πραγματικότητα, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να πετύχει κάτι άλλο. Εχοντας σβήσει οποιαδήποτε «κόκκινη γραμμή» γύρω από Μνημόνια, επώδυνα οικονομικά μέτρα και εθνικά θέματα επιχειρεί από τη μια να φτιάξει ένα κομματικό συνονθύλευμα χωρίς να δίνει δεκάρα για τον ιδεολογικό προσανατολισμό όσων των στηρίζουν και από την άλλη να εξαϋλώσει ό,τι έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ.

ΓΙ’ αυτό και το παραμύθι περί «προοδευτικής συμπόρευσης» θα βαρεθούμε να το ακούμε έως τις κάλπες. Το πλεονέκτημα που έχει ο πρωθυπουργός είναι ότι ο κομματικός οργανισμός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. πνέει τα λοίσθια. Το μεγάλο μειονέκτημα, όμως, που έχει ο Αλέξης Τσίπρας είναι ότι οι ψηφοφόροι που έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν τόλμησαν να το εγκαταλείψουν μη πιστεύοντας τις «αυταπάτες» του 2015, αλλά είδαν τόσο τον κυνισμό του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία όσο και τη ζημιά που έκανε στη χώρα.

ΕΤΣΙ, όσο κι αν συνεχίσει να «ψαρεύει» στα νερά της Κεντροαριστεράς και του Κέντρου, δεν πρόκειται να πιάσει… ψηφοφόρους. Οσο κι αν συνεχίσει να πουλάει «σανό» θα πληρώσει το τίμημα της τετραετούς εξαπάτησης των πολιτών και θα οδηγηθεί σε ήττα στις κάλπες.

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Οταν οι δάσκαλοι απαξιώνουν το σχολείο

Kon

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Η μελλοντολογική συζήτηση για τον Δακτύλιο

Kon

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Ας ξεκινήσουμε από τα φρεάτια

Kon

Ενα απέραντο… αυθαίρετο!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Kon

Το brain gain και το νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δεν αρκεί μόνο ο Δακτύλιος

Kon