Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Περασμένα μεγαλεία…

Τσίπρας στην «Αυγή»: Ακραίες ομάδες θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν το συλλαλητήριο

H καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε την Αθήνα, για πρώτη φορά, στις 9 Απριλίου 2012. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τότε δηλώσει ότι «η Μέρκελ έρχεται για να στηρίξει τους μερκελιστές της Ελλάδας: Τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ομως, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δώσει στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των Μνημονίων και της βαρβαρότητας. Η παράδοση της Δημοκρατίας και της Ευρώπης δεν επιτρέπει να γίνουμε πειραματόζωα».

Ετσι είπε ο Αλέξη και προχώρησε να χαιρετήσει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που ανεβασμένα σε στρατιωτικό τζιπ, κρατώντας σβάστικες, φορώντας στολές ναζιστικές και περιβραχιόνια των SS διαδήλωναν που «τόλμησε αυτή να έρθει στην Ελλάδα». Οι Απόκριες είχαν παραταθεί στην Κουμουνδούρου έως τον Απρίλη.

Μετά από έξι χρόνια και έξι μήνες η καγκελάριος ήρθε για να στηρίξει τους μερκελιστές Τσίπρα, Καμμένο και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το μήνυμα που στέλνει στην Ευρώπη είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας ως πειραματόζωο εξελίχθηκε σε γερμανοτσολιά, υπηρετώντας άριστα το Μνημόνιο της βαρβαρότητας και τη Μόρια της απανθρωπιάς. Πάντα ρεαλίστρια η Ανγκελα.

Το βέβαιο είναι ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν θα ντυθούν σήμερα ναζιστές για να παρελάσουν στο Σύνταγμα. Ούτε θα κάψουν, οργισμένοι, τη γερμανική σημαία. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται εκεί για να απωθήσουν τυχόν πολίτες που θα ήθελαν να διαδηλώσουν για την προσβλητική ανάμιξη της καγκελαρίου στα εσωτερικά μας:

Παραμονή της ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή, η κ. Μέρκελ επιβραβεύει τον Τσίπρα επειδή παραχώρησε όνομα, μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στα Σκόπια. Ως κηδεμόνας του Ελληνα πρωθυπουργού, επί μία τετραετία, του αποδίδει εύσημα προσβάλλοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που αρνούνται την εκχώρηση όσων δεν δέχτηκαν να τεθούν σε διαπραγμάτευση οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας επί σαράντα έτη.

Αλλά πού χάθηκαν οι αγωνιστικές τσιπρέικες δηλώσεις; Madame Merkel, go home! Αν έρθει η Μέρκελ στην Κουμουνδούρου θα την πάμε για καφέ σε διπλανό καφενείο γιατί δεν θέλουμε να πατήσει το πόδι της στα γραφεία μας. Σήμερα κάνουν πάρτι στο Μαξίμου. Ως πνιγμένοι, από τα μαλλιά της Μέρκελ πιάνονται: Αλλά μήπως η επίσκεψη Μέρκελ θα αλλάξει την εικόνα της κυβέρνησης που αποτυπὠνεται σε πολική θερμοκρασία; Αν η Μέρκελ προβεί σε θετικές αναφορές για την ελληνική οικονομία, θα μειωθούν οι αιματηροί φόροι που πληρώνουμε, θα πάψουν οι δημοπρασίες στην πρὠτη κατοικία, θα καταργηθεί ο περιβόητος ΕΝΦΙΑ, δεν πληρώνουμε-δεν πληρὠνουμε τα διόδια του Σπίρτζη, θα παραμείνει το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους και οι άνεργοι θα πάψουν να αριθμούν πάνω από το εκατομμύριο;

Είμαι βέβαιη ότι η κυρία Μέρκελ αντιλαμβάνεται πως αυτή η επίσκεψή της είναι η αποχαιρετιστήρια για την κυβέρνηση Τσίπρα. Χρυσώνει το χάπι στον εκλεκτό της. Συνάμα και το δικό της. Περασμένα μεγαλεία…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Ευδαίμων αμνησία (Ι)

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ουαί υμίν…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Είναι σοβαροί;

Kon

Μέμνησο βοσκοτοπίων…

Kon

Πολύς δρόμος…

Kon

Ο μικρός Αλέξης…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Και υπέρ… Λεξοτανίλ

Το ΜΟΝΟ…

Kon