Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παίζει τα ρέστα του

Συνέντευξη Τσίπρα: Από την κυβέρνηση ανοχής στις πρόωρες κάλπες

Στη χθεσινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε προκλητικός. Δήλωσε ότι η χώρα θα ξεφτιλιστεί διεθνώς εάν δεν κυρώσει από τη Βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών, ξεχνώντας ότι οι Ελληνες βουλευτές έχουν κάθε δικαίωμα να θεωρούν λανθασμένη τη συμφωνία με τα Σκόπια και να λειτουργήσουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους και όχι με βάση το τι λένε οι ξένοι.

Με την ίδια λογική, η Ελλάδα και η Κύπρος εξευτελίστηκαν επειδή δεν δέχθηκαν το Σχέδιο Ανάν, για το οποίο πίεζε τότε η διεθνής κοινότητα. Και, αλήθεια, ο ίδιος, όταν έλεγε ότι θα έσκιζε τα Μνημόνια, εξευτέλισε τη χώρα και τους πολίτες όταν υπέγραφε τα δικά του Μνημόνια λίγους μήνες αργότερα;

Είναι σαφές ότι ο Αλ. Τσίπρας παίζει πλέον τα ρέστα του προτάσσοντας τη συμφωνία των Πρεσπών. Και είναι σημαντικό ότι πλέον περιέγραψε και το τέλος της κυβέρνησής του, ρίχνοντας το μπαλάκι του εκβιασμού στον συνεταίρο του. Και αυτό γιατί προανήγγειλε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης πριν από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών εάν ο συνεταίρος του Π. Καμμένος αποχωρήσει από την κυβέρνηση, και εφόσον δεν λάβει τις απαιτούμενες 151 ψήφους, θα ορίσει χρόνο εκλογών μετά τη συνταγματική αναθεώρηση και την ψήφιση κάποιων θεσμικών μέτρων, στα οποία είναι προφανές ότι θα περιλαμβάνονται προεκλογικές παροχές.

Ουσιαστικά δηλαδή φωτογράφισε εθνικές εκλογές τον Μάιο, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Προκλητικός ήταν ο κ. Τσίπρας και στο θέμα της οικονομίας, την οποία χαρακτήρισε ως το μεγάλο του ατού, όταν το 2015 υπονόμευσε την προοπτική της, φόρτωσε τους φορολογούμενους με βαριά μέτρα, δέσμευσε τη χώρα με υψηλά πλεονάσματα και λιτότητα έως το 2060 και υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο συνεταίροι βρίσκονται σε αδιέξοδα και πλέον είναι ζήτημα χρόνου η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, όπου οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους στις προκλήσεις του κ. Τσίπρα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Αυτοκαταστροφή ο «Μπάλλος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Kon

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon

Τα γκάλοπ και η απόγνωση

Kon

Η «γαλοπούλα» που βάζει και αυτογκόλ

Kon

Μέμνησο βοσκοτοπίων…

Kon

Μέχρι και ο Αποστολάκης άδειασε τον Τσίπρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οικονόμου: O Τσίπρας αναφέρεται στην Ελλάδα ως «μικρή» γιατί θέλει να τη φέρει στα μέτρα του

Ελεύθερος Τύπος Newsroom