Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Με ποια μάρκα… «πλυντήριο» πλένετε;

Ο Τσίπρας «όμηρος» του Καμμένου και των βουλευτών της Κεντροαριστεράς

Περάσαμε τέσσερα χρόνια ως κομπάρσοι στην τραγωδία που μας επέβαλαν οι εντός της Ελλάδας πρόθυμοι -μετά τινών οικονομικών συμφερόντων- και οι εκτός ηγεμόνες, φορώντας και το προσωπείο των δανειστών.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Και τι δεν βιώσαμε: Τούμπες και κωλοτούμπες. ΕΝΦΙΑ και Μνημόνιο από τους ενθουσιασμένους μερκελιστές Τσίπρα και Καμμένο. Είδαμε τις αγκαλιές τους που το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ και το εκ νέου ανθόσπαρτο σύμφωνο συμβίωσης, Σεπτέμβρη 2015.

Και σήμερα; Α! Σήμερα αν δεν λυπόμαστε για το πού κατάντησε ο τόπος μας, αν δεν φοβόμαστε για το πού μπορούν να φτάσουν οι γείτονές μας εκμεταλλευόμενοι το κενό διακυβέρνησης, αν δεν είχαμε τη συμφωνία των Πρεσπών επί της κεφαλής της Ελλάδος, αν δεν υποφέραμε από τις στερήσεις που μας επιβάλλει ο Τσίπρας διά του Τσακαλώτου προκειμένου να έχει «μαξιλάρι» -φτιαγμένο από δάκρυα και αίμα των στυγνά συνεπών φορολογούμενων πολιτών- θα παρακολουθήσουμε ξεκαρδισμένοι την παράσταση που δίνει ο θίασος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τους υπηρέτες των δύο αφεντάδων του: Ο ένας κλέβει υπηρέτες από τον άλλο, υποσχόμενος νέα στέγη.

Αναρωτιέμαι πώς η βασιλοθυγατέρα Κουντουρά θα είναι υποψηφία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο άλλος επιχειρεί να υφαρπάξει τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα εκατομμυρίων. Ητοι να διευθετήσει τον μπεζακτά του υπουργείου, ενώ το ένα του πόδι πατά ήδη επί της Μιχαλακοπούλου…

Απευθύνεται σε ηλιθίους ή συνενόχους, επαναφέροντας, από την πίσω πόρτα της Βουλής, τα αντισταθμιστικά που αποκαλούσαν Τσίπρας και Καμμένος πλυντήριο μαύρου χρήματος; Λεπτομέρεια: Ο Βενιζέλος απαγόρευσε τα αντισταθμιστικά διά νόμου από το 2011! Τα ξαναθυμήθηκε ο Καμμένος το 2019! Μπράβο μνήμη ελέφαντα…

Στο παραπέντε εξόδου Καμμένου και με υπογραφή Τσακαλώτου, έρχεται τροπολογία να υλοποιηθεί ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16. Πόσα εκατομμύρια; Α! Στη φτήνια: Μόνον 230 εκατομμύρια ευρώ σε ονομαστική αξία; Τι σημαίνει αυτό; Ο Τσακαλώτος ομού μετά Καμμένου ξέρουν!

Δεν υπονοώ τίποτε, προς Θεού. Αλλά δεν με αφήνει και η μνήμη μου να αγιάσω: Ενας μετανοηθείς συνεργάτης Τσοχατζόπουλου είχε δηλώσει ότι το ποσοστό που έδιναν οι εταιρίες για τέτοιου είδους συμβάσεις έφταναν και ως 10%.

Η κατασκευάστρια εταιρία των F-16, η Lockheed Martin Corporation, που είχε επισκεφθεί ο Καμμένος τα γραφεία της, στη Νέα Υόρκη, -δεν αμφιβάλλω ότι η επίσκεψη ήταν απολύτως εθιμοτυπική- έχει κάνει μια προσφορά στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας! Και το υπουργείο -λόγω καλών τρόπων του Καμμένου, πάλι να υποθέσω-, εκχώρησε στη Lockheed εξουσιοδότηση για δέκα προγράμματα, αορίστως αναφερόμενα.

Ας τα ήξερε τουλάχιστον η Επιτροπή Εξοπλισμών. Αλλά δεν απογοητεύομαι. Ελπίζω κι εμείς να τα μάθουμε κατά την… ακροαματική διαδικασία! Τόσα χρήσιμα πράγματα από τη δίκη Τσοχατζόπουλου μάθαμε. Η επανάληψη κανέναν δεν θα βλάψει…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Είναι σοβαροί;

Kon

Μέμνησο βοσκοτοπίων…

Kon

Πολύς δρόμος…

Kon

Ο μικρός Αλέξης…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Και υπέρ… Λεξοτανίλ

Το ΜΟΝΟ…

Kon

Αυτοβούλως…

Kon

Ως αμοιβάς…

Kon