Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Για τα σκουπίδια…

Σε πανελλαδική απεργία οι εργαζόμενοι καθαριότητας στους δήμους σήμερα και αύριο

Σταχυολογώ:
Παπαδημούλης: «Πάμε για διαζύγιο με τον Καμμένο. Το καλύτερο θα ήταν το διαζύγιο να γίνει με έναν ήρεμο, ώριμο και πολιτισμένο τρόπο».

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Κατσίκης: «Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα φύγουν από την κυβέρνηση πριν συζητηθεί η ημερομηνία ψήφισης της συμφωνίας. Ομως είτε θα απόσχουν, είτε θα καταψηφίσουν την πρόταση της Ν.Δ.». (Δική μου σημείωση: Αρα, η κυβέρνηση δεν πέφτει).

Ξενογιαννακοπούλου: «O Πάνος Καμμένος δεσμεύτηκε ότι και μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση δεν πρόκειται να τη ρίξει, ούτε να υπερψηφίσει πρόταση δυσπιστίας».

Χρυσοβελώνη: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να φύγω από τη θέση μου -υφυπουργός- και να δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση. Οι βουλευτές και οι υπουργοί δεν είναι βαλίτσες να τις αποσύρουμε».

Και για να συμπληρωθεί η εικόνα της πολιτικής εγκατάλειψης Καμμένου:

Τσίπρας: Μετά το ιστορικό «πού να φύγει ο Kαμμένος, ρε παιδιά; Πού να πάει;», δήλωσε: «Δεν υποχωρώ και δεν εκβιάζομαι». Είχε μόλις συναντηθεί με τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Παπαχριστόπουλο, εξασφαλίζοντας την ψήφο του.

Χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα προς Καμμένο: «H κυβέρνηση δεν κινδυνεύει να πέσει. Διαθέτει τις 151 ψήφους που χρειάζεται!». Δεν συμπλήρωσε: Και ΔΕΝ χρειάζεται τον Kαμμένο.

O Τσίπρας άφησε τον Καμμένο, επί τετραετία, να γελοιοποιείται εξυμνώντας τον μεγάλο τιμονιέρη που άλλαξε το μέλλον της χώρας και έστρεψε τον ρουν της Ιστορίας. Τώρα, αυτός τον πετάει στα σκουπίδια. Θυμάστε τις αγκαλιές στην πλατεία Συντάγματος μετά το ΟΧΙ του ΝΑΙ, ή το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου; Και, φυσικά, θυμάστε ότι όσο ο πρωθυπουργός είχε ανάγκη τη βακτηρία Καμμένο, τον κάλυπτε σε όσα έλεγε, σε όσα έκανε. Δεν είναι λίγα. Και δεν θα περάσουν αβρόχοις ποσίν από την επόμενη κυβέρνηση.

Ο Καμμένος νόμιζε ότι η παραδοσιακή φερεγγυότητα των ηγεσιών της συντηρητικής παράταξης ήταν πολιτικό κεκτημένο; Εμεινε στο λόγο που του έδωσε ο Τσίπρας ότι δεν θα έδινε στέγη στους ΑΝΕΛίτες που θα αποχωρήσουν από το κόμμα του, το οποίο κατάντησε απόκομμα. Πίστευε ότι είχε κάνει συμφωνία κυρίων…

Για το πόσο αφελής είναι δεν χρειάζεται μαρτυρία. Οταν ο πρωθυπουργός τον αποκάλεσε «μπούλη», αστειευόταν; Οχι. Αυτή ήταν -και παρέμεινε- η άποψή του για τον πρόθυμο Καμμένο, που πρόδωσε όσους τον ψήφισαν ως αντιμνημονιακό, ως τροχοπέδη στον αριστερό Τσίπρα, ως εμπόδιο στην παράδοση της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Δεν χαίρεται κανείς για την κατάσταση στην οποία περιήλθε ο Καμμένος. Ομως, όταν ο Αλέξης «απαλλάχθηκε» από τον Αλαβάνο, στον οποίο χρωστούσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε δυσκολία να απαλλαγεί από τον Καμμένο;

Πώς το λέει* ο ποιητής; «Στάχτη τὸ εἰδωλο˙ γιὰ σάρωμα, μὲ τὰ σκουπίδια…»

*Kων. Καβάφης, ΕΙΣ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
(Το τελευταίο του ποίημα, Νοέμβρης ’32 – Απρίλης ᾽33)

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Πλην Ιορδάνου…

…και πάντες κριθήσονται

Η ΜΙΑ ψήφος!

Kon

Μακρά οδός απανδόκευτος…

Kon

«Ανθρωποι» και άνθρωποι…

Kon

Ο καιρός εξέλιπε…

…ίο, ίο, ίο…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τι καημός κι αυτός…

Περί «ψεκασμένων»…

Kon