Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Έτος καμπής το 2019

Δημοσκόπηση Opinion Poll: To 85% στηρίζει τα μέτρα για τον κορωναϊό - Στις 20 μονάδες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η εκλογική χρονιά που μόλις ξεκίνησε θα σημαδευτεί, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, από την ήττα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Η Ελλάδα στα χρόνια της περιόδου Τσίπρα οπισθοδρόμησε και έχασε ευκαιρίες, παρά τα όσα υποστηρίζουν με σθένος οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του Μαξίμου.

Η χώρα δεν βγήκε από τα Μνημόνια λόγω του Τσίπρα, αλλά αντιθέτως η εκλογή του το 2015 και η τυχοδιωκτική του διαπραγμάτευση παρέτειναν την παραμονή μας σε μνημονιακά προγράμματα και επιβάρυναν το λαό με βαριά μέτρα, που κανείς δεν συζητούσε το 2014.

Σε αυτό το διάστημα η κυβέρνηση κλότσησε τις μεγάλες αναπτυξιακές προκλήσεις που η υπόλοιπη ευρωζώνη αξιοποίησε στο έπακρο, έθεσε τη χώρα εκτός των προγραμμάτων φθηνής χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναζωπύρωσε με την πολιτική της το κύμα φυγής νέων επιστημόνων και προσπάθησε να θέσει υπό έλεγχο Ανεξάρτητες Αρχές και Δικαιοσύνη.

Η αποδυνάμωση των θεσμών στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, η λογική της ισοπέδωσης που κυριάρχησε στην Παιδεία και η ανευθυνότητα που επικράτησε στους χειρισμούς για τα μεγάλα εθνικά θέματα είχαν ως τελικό αποτέλεσμα η Ελλάδα να μείνει πίσω και η απογοήτευση να είναι το συναίσθημα που χαρακτήρισε το 2018.

Οι εκλογές, που δεν αποκλείεται να διενεργηθούν τον προσεχή Μάιο, είναι η ευκαιρία για μία νέα αρχή. Για μία πραγματική αλλαγή στον τρόπο διακυβέρνησης, στην οικονομία και στη λειτουργία του κοινωνικού κράτους. Οι πολίτες μπορούν να δώσουν μία ηχηρή απάντηση σε όσους έταξαν μαγικές λύσεις, σε όσους επένδυσαν στο λαϊκισμό και στο μίσος για να αναρριχηθούν στην εξουσία. Να προτάξουν την αλήθεια και την ανάγκη να υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργούν δουλειές, θα απελευθερώνουν τις δυνάμεις της δημιουργίας που σήμερα ασφυκτιούν και θα προσφέρουν ευκαιρίες σε όλους, και όχι μόνο στους κομματικούς».

Το 2019 δεν θα είναι εύκολη χρονιά, όμως μπορεί να αναχθεί σε έτος καμπής για τον Ελληνισμό, που πλησιάζει προς τα 200 χρόνια από τη συγκρότηση του έθνους και πρέπει να μπει σε ρότα προόδου και δημιουργίας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Βόρεια Μακεδονία: Ο κορονοϊός εκλέγει… κυβέρνηση

Μιχάλης Μάρδας

Αποκαλύψεις – «φωτιά» του Μπόλτον για τον Τραμπ: Ζήτησε βοήθεια από την Κίνα για την επανεκλογή του

Tinad

Σιγά που θα κάθονταν: Ο Ερντογάν άρχισε το «μαγείρεμα» για τις εκλογές στην Τουρκία!

Μιχάλης Μάρδας

ΕΟΕ: Τον Σεπτέμβριο του 2021 οι εκλογές

Μιχάλης Μάρδας

Ο Μητσοτάκης κοιτάει την οικονομία, όχι τις… κάλπες!

Μιχάλης Μάρδας

Τι είπε ο Κυρανάκης για τις πρόωρες εκλογές!

Ανδρέας Ντίνης

Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας για τα μέτρα το επόμενο τριήμερο, την άρση απαγορεύσεων και τις εκλογές

Μιχάλης Μάρδας

Εκλογές εν μέσω κορωνοϊού στη Νότια Κορέα – Αυστηρά μέτρα προστασίας

Tinad

Εκλογές ΗΠΑ: Αποσύρθηκε ο Μπέρνι Σαντερς από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Μιχάλης Μάρδας