ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Είναι τα λάθη μας μεγάλα…

Εκλεισαν δύο χρόνια από την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτευσης, ανήγγειλε από το βήμα της 79ης ΔΕΘ τις προγραμματικές δεσμεύσεις του. Αντιγράφω και ανοίγω εισαγωγικά:

«Πρώτη δέσμευση: Αγώνας να αλλάξει πορεία η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.
Δεύτερη δέσμευση: Εγγύηση της αξιοπρέπειας για όλους.
Εγγύηση για τις καταθέσεις.
Για αξιοπρεπείς συντάξεις.
Για τις αγροτικές επιδοτήσεις.
Εγγύηση για σταθερότητα και σιγουριά σε αυτόν τον τόπο.

panagiotarea-teliko-arthrografos-1000Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Τρίτη δέσμευση: Τέλος στους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Οριστικό φρένο στο σχέδιο που θέλει να πετάξει φτωχές οικογένειες στο δρόμο σπέρνοντας ακόμα περισσότερη απελπισία σε έναν ήδη βασανισμένο τόπο.

Τέταρτη δέσμευση: Δίκαιη φορολογία. Με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Ετσι ώστε να πληρώνουν ο καθένας ανάλογα με το πραγματικό εισόδημα και την περιουσία του.
Οι μόνοι που έχουν να φοβούνται είναι οι λαθρέμποροι και οι φοροφυγάδες. Αυτοί που γεμίζουν τις λίστες τύπου Λαγκάρντ και οι οποίοι μέχρι σήμερα παρέμειναν ανενόχλητοι.

Πέμπτη δέσμευση: Τέλος στη διαπλοκή. Τέλος στο μαύρο πολιτικό χρήμα. Τέλος στις εξυπηρετήσεις που ένα παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα παρείχε απροκάλυπτα στον εαυτό του και στους φίλους του. Διαφάνεια και δικαιοσύνη παντού.

Εκτη δέσμευση: Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Και άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης στοχεύει στην ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων, δεσμεύεται στην ανακούφιση της κοινωνίας από τον εφιάλτη της ανεργίας και σε πράγματα που πρέπει, αλλά και μπορούν να γίνουν, όπως:

– Επαναφορά της 13ης σύνταξης για τις συντάξεις κάτω από 700 ευρώ.

– Αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

– Αποκατάσταση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ για όλους.
Δεν είναι λοιπόν παροχολογία. Είναι οι αναγκαίες παρεμβάσεις για να ξαναγίνει η Ελλάδα κανονική ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς ανθρώπους να πεθαίνουν από κρύο και πείνα. Είναι τα αναγκαία μέτρα για να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία.

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι κοστολογημένο με δικούς μας πόρους. Η υλοποίησή του δεν εξαρτάται από οποιουδήποτε είδους εξωτερική χρηματοδότηση. Γι’ αυτό και θα υλοποιηθεί ανεξάρτητα από τη διαπραγμάτευση, χωρίς την άδεια κανενός». Κλείνουν τα εισαγωγικά.

Αυτά είπε ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιώντας δεκαεπτά φορές το ρήμα δεσμεύομαι, αντί του ψεύδομαι, που ήταν το σωστό!
Ετσι κέρδισε τις εκλογές του Γενάρη 2015 αλλά η κατοχή της εξουσίας δεν εξιλέωσε ποτέ πολιτικό από τα ψεύδη που χρησιμοποίησε για την υφαρπαγή της.

Ωστόσο, εθισμένοι στην εξουσία ΠΑΣΟΚοι, αγανακτισμένοι συνδικαλιστάδες των συνεχών παροχών, ολιγόπιστοι νεοδημοκράτες, που απαιτούσαν μαγικές λύσεις, αριστεροί που πίστευαν ότι η Ελλάδα έπρεπε να γίνει Αλβανία το ‘48, αγρότες που έμαθαν να ζουν με επιδοτήσεις συναριθμήθηκαν στην κάλπη ΣΥΡΙΖΑ. Λιγότεροι στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015, που ξανακέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί δεν παραδέχτηκαν το πρώτο και μέγα λάθος τους.

Ομως, τώρα όλοι γνωρίζουμε την αλήθεια. Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπάτησε πολλούς, προσφέροντας την πιο πικρή δικαίωση στον πατριωτικό αγώνα της κυβέρνησης Σαμαρά. Παρακαταθήκη, σήμερα, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα αναμετρηθεί με την καμένη γη που αφήνει πίσω της η ακροδεξιοαριστερή κυβέρνηση.

 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Προτεινόμενα για εσάς

Πανηγύρια και πλούσιος γάμος…

Kon

Παιχνίδια εξουσίας

Μιχάλης Μάρδας

Ιδεολογική καχεξία

Ανδρέας Ντίνης

Μας λένε… Ούρσουλα

Kon

«Ξα μας»…

Kon

Tα σύγχρονα «Κολοσσαία»

Kon

Του Ελληνος ο τράχηλος…

Kon

Ζητείται… κλίμα!

Tinad

Οταν έσκαβε βαθύ τον λάκκο…

Μιχάλης Μάρδας