Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί οι πολίτες θέλουν αλλαγή κυβέρνησης…

Ο Καμμένος απειλεί με… πόλεμο τον Τσίπρα

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ συμπέρασμα που προκύπτει από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά όλων των δημοσκοπήσεων, πέραν του σαφούς εκλογικού προβαδίσματος της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου με διαφορά άνω των οκτώ μονάδων, είναι η απογοήτευση των πολιτών από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η απαισιοδοξία τους για τον επόμενο χρόνο.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τάσεις της MRB, που παρουσιάστηκαν στο Real.gr, και στις εκτιμήσεις σε σχέση με την εργασία στους επόμενους 12 μήνες, το 41,7% των πολιτών απαντά ότι «θα διατηρήσω τη δουλειά μου, αλλά με μικρότερες απολαβές». Εντυπωσιακό είναι, μάλιστα, το γεγονός ότι το 29,7% των ερωτηθέντων, δηλαδή σχεδόν ένας στους τρεις, απαντά θετικά στο ερώτημα «αν σας δινόταν η ευκαιρία να φύγετε από τη χώρα, θα το κάνατε;». Οι θετικές απαντήσεις αγγίζουν το 29,5%.

Στις εκτιμήσεις σε σχέση με το οικογενειακό εισόδημα οι πολίτες, σε ποσοστό 69,6%, απαντούν ότι ανταποκρίνονται με πολύ μεγάλη δυσκολία ή μόλις που καταφέρνουν να αντεπεξέλθουν στις βασικές προσωπικές-οικογενειακές οικονομικές υποχρεώσεις, ενώ ποσοστό 9,9% δηλώνει ότι αδυνατεί πλήρως να ανταποκριθεί.

Στο ερώτημα «αν οι θυσίες των πολιτών θα πιάσουν τόπο και θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία γενικά», το 64,8% απαντά «μάλλον όχι-σίγουρα όχι», ενώ στο ερώτημα «αν θα υπάρξει βελτίωση και ανακούφιση προσωπικά και για την οικογένειά τους», οι πολίτες απαντούν αρνητικά σε ποσοστό 65,1%.

Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι οι πολίτες θεωρούν ότι τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι η ανεργία με 59,3%, το φορολογικό σύστημα με 45%, η οικονομική ανάπτυξη με 36,9%, η υγεία / περίθαλψη με 33,4% και ο πληθωρισμός / ακρίβεια με 28,5%. Με άλλα λόγια, όλα αυτά αποτυπώνουν τις καταστροφικές επιπτώσεις που είχε στην οικονομία και την κοινωνία η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι φανερό ότι χρειάζεται ένα νέο μίγμα πολιτικής και προς την κατεύθυνση αυτή βρίσκεται η ατζέντα της Ν.Δ. για λιγότερους φόρους, μικρότερο και αποτελεσματικότερο κράτος, άρση των εμποδίων για επενδύσεις, καλύτερη Παιδεία και Υγεία, μεγαλύτερη ασφάλεια. Γι’ αυτό και αίτημα της πλειονότητας των πολιτών είναι η αλλαγή κυβέρνησης.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το σκάνδαλο και η σκευωρία

Μιχάλης Μάρδας

Ο ρόλος Τσίπρα – Βαρουφάκη το «σκοτεινό» 2015

Δημήτρης Κατσάκος

Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και η αλήθεια της Κεραμέως

admin

Ένας πρωθυπουργός που τολμά

Δημήτρης Κατσάκος

Η Ν.Δ. επουλώνει τις πληγές που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Μιχάλης Μάρδας

Ο «σουλτάνος» και τα σύνορα της Ευρώπης

Δημήτρης Κατσάκος

Η Άγκυρα και οι σύμμαχοί της στις προκλήσεις

Δημήτρης Κατσάκος

Το κάπνισμα, θέμα υγείας αλλά και αλληλοσεβασμού

Δημήτρης Κατσάκος