Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ανόρθωση της Ελλάδας

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΝΔ για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Ανέστη Λώρα

Μπαίνουμε πλέον σε προεκλογική περίοδο, όπως αναγνωρίζουν ακόμα και οι βουλευτές της συμπολίτευσης και όπως δείχνουν οι κινήσεις του πρωθυπουργού. Και όσο βαδίζουμε προς τις κάλπες τόσο πιο σαφής γίνεται η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.

Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ πιστεύει στον κρατισμό και, παρότι υποτίθεται πως ευαγγελιζόταν το νέο, επέλεξε να εφαρμόσει τις πιο φαύλες πρακτικές του παρελθόντος, βγαλμένες από τη δεκαετία του ’80, με την υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και τους διορισμούς ημετέρων για τη συντήρηση ενός κομματικού, πελατειακού κράτους, αλλά ακόμα και στα σκάνδαλα, όπως προκύπτει και από τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τη ΔΕΠΑ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ έχουν επιβαρύνει υπέρμετρα τους πολίτες και έχουν ζημιώσει τη χώρα, η οποία είναι φανερό ότι χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει θέσει τους βασικούς άξονες για την αναγκαία επανεκκίνηση: Λιγότεροι φόροι, λιγότερα βάρη στην οικογένεια, στήριξη της μεσαίας τάξης και ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων, ώστε να μη μείνει κανείς αποκλεισμένος, όπως συμβαίνει σήμερα με εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Γιατί η αλήθεια είναι ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η μεσαία τάξη διαλύθηκε και οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι.

ΟΜΩΣ, Η Ν.Δ. ενδιαφέρεται για όλους και γι’ αυτό θα ρίξει το βάρος της πολιτικής της στην ανακούφιση της ελληνικής οικογένειας και την προστασία των εισοδημάτων των νοικοκυριών. Η ουσιαστική στήριξη όλων των πολιτών αποτελεί και τη βασική γραμμή στην πολιτική ατζέντα του κ. Μητσοτάκη, που από το βήμα του 12ου συνεδρίου της Ν.Δ. έστειλε το μήνυμα ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα των πολλών, η παράταξη που ενώνει τους Ελληνες και γεφυρώνει τα ρήγματα που η κρίση προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία».

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντική η διπλή δέσμευση του προέδρου της Ν.Δ., αφενός μεν, για αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, αφετέρου δε, για βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που γεννιέται, που αποτελεί μέρος της ολοκληρωμένης παρέμβασης της Ν.Δ. για τη στήριξη της οικογένειας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

ΑΥΤΑ, ΜΑΖΙ με σειρά μέτρων για τη μείωση των φόρων και των εισφορών, την προστασία των εισοδημάτων και της πρώτης κατοικίας, τη στήριξη των ανέργων και την άρση των εμποδίων για επενδύσεις, είναι οι αναγκαίες κινήσεις για την ανακούφιση των νοικοκυριών και την τόνωση της αγοράς. Οπως επίσης η βελτίωση της Παιδείας και του συστήματος Υγείας και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ η ανόρθωση της χώρας, που πρέπει να γίνει από την κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά τις εκλογές. Είναι από τις τελευταίες ευκαιρίες που έχουμε γιατί ούτε χρήματα υπάρχουν σήμερα ούτε άλλος χρόνος για χάσιμο.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]