Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα fake news Τσίπρα για τις συντάξεις

Από κατήγορος, κατηγορούμενος ο ΣΥΡΙΖΑ για την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής

Είναι προκλητικό και χρειάζεται θράσος. Ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, διαθέτει υπερπλεόνασμα θρασύτητας και αλαζονείας.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

Εχει γίνει αρκετά κουραστικό το καθημερινό μπλα μπλα του πρωθυπουργού και κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγγέλλουν fake news τα οποία χτυπούν την κυβέρνηση. Ας δούμε, λοιπόν, τι ακριβώς είπε ο πρωθυπουργός, χθες στη Βουλή, για τα επιτεύγματα της τετραετούς διακυβέρνησής του όσον αφορά στο ασφαλιστικό, για να διαπιστώσουμε τα απροκάλυπτα fake news του.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ για την ακύρωση των μειώσεων στις παλαιές συντάξεις και μίλησε για το πόσο χαμογελαστοί θα είναι οι ηλικιωμένοι που δεν θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται. Μόνο που ξέχασε να πει ότι πανηγύριζε με το ίδιο πάθος όταν έκλεινε τη δεύτερη αξιολόγηση και προνομοθετούσε τη μείωση των συντάξεων. Ηταν, τότε, που ισχυριζόταν πως ψήφιζε το «τελευταίο» πακέτο μέτρων και η χώρα έβγαινε από τα Μνημόνια.

ΠΟΛΥ σωστά ανέφερε τις μεγάλες μειώσεις συντάξεων που έγιναν με τα δύο πρώτα Μνημόνια και ισχυρίστηκε πως εκείνος δεν κούρεψε τις αποδοχές των συνταξιούχων. Αλλά δεν τόλμησε να αναφέρει πως με το τρίτο Μνημόνιο που υπέγραψε ο ίδιος μειώθηκαν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις μέσω του «κόλπου» της εισφοράς ασθένειας. Και πως με τις μειώσεις του 2015 ουσιαστικά, αποδέχθηκε πως ήταν «αναγκαίες» και όλες οι προηγούμενες!

ΦΤΑΝΟΥΜΕ και στο κορυφαίο fake news του Αλέξη Τσίπρα. Στο «δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό» που έφερε στη χώρα ο περιβόητος νόμος Κατρούγκαλου. Εκείνοι που τσίριζαν για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, τις μείωσαν χωρίς καν να ζητήσουν συγγνώμη ούτε από τους συνταξιούχους που έκαψαν τα εκκαθαριστικά τους μπροστά από του υπουργείο Εργασίας, τον Νοέμβριο του 2016. Παράλληλα, σφάγιασαν τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας, ενώ κατήργησαν το ΕΚΑΣ, το οποίο υποτίθεται πως θα αποτελούσε «κόκκινη γραμμή». Ακόμα, ο πρωθυπουργός δεν τολμάει να πει την αλήθεια για τις τσεκουρεμένες αποδοχές όλων των νέων συνταξιούχων που είχαν την ατυχία να συνταξιοδοτηθούν μετά τον Μάιο του 2016. Ενώ, αναμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, παραμένει πάντοτε ανοικτό να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Κατρούγκαλου και η επόμενη κυβέρνηση να πρέπει να νομοθετήσει νέο ασφαλιστικό.

ΚΑΙ, επιτέλους, ας επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας. Χθες θριαμβολογούσε για τις επιτυχίες της κυβέρνησής του από το 2015 έως σήμερα. Τελικά, είναι πρωθυπουργός τετραετίας ή μόλις εκατό ημερών;

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Με μάσκες… μενταγιόν δεν πολεμάς τον κορονοϊό

Kon

Η αντίδραση Ερντογάν… δείχνει την ελληνική επιτυχία

Tinad

Οι προσλήψεις και τα… ζόρια στην Παιδεία

Tinad

Θεωρίες συνωμοσίας και fake news

Kon

Διακυβέρνηση σε ρυθμό… «My way» από τον Κυριάκο

Kon

Αργήσαμε, αλλά ακόμα… προλαβαίνουμε

Kon

Μεταρρυθμιστές του… γλυκού νερού

Tinad

Η παγκόσμια ύφεση, ο Μητσοτάκης και οι ψεκασμένοι

Μιχάλης Μάρδας

Το δίκαιο και το άδικο για τα αναδρομικά

Μιχάλης Μάρδας