Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εσεται ήμαρ και νυν… εστί

Ολοι λένε ότι ο Πολάκης είναι ο «άλλος» Τσίπρας. Αυτός που μπορεί να λέει ό,τι θέλει, δήθεν αυθόρμητα, ενώ έχει πάρει «γραμμή». Aπόδειξη ότι ο Τσίπρας βγαίνει και τον καλύπτει. Λένε ότι είναι αυτός που έχει αναλάβει εργολαβικά να υπερασπίζεται στα δύσκολα τον πρωθυπουργό, όταν οι άλλοι υπουργοί σφυρίζουν αδιάφορα.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Και γι’ αυτό πρέπει να είναι υπουργός. Λένε ότι αυτός έχει αναλάβει να «καθαρίζει» γιατί ο λογος του περνάει στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Ασχετο αν ο λόγος του διώχνει τους ευπρεπείς από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μήπως όμως πρόκειται για λάθος εκτίμηση; Μήπως ο Πολάκης με το ύφος που δεν θέλω να χαρακτηρίσω, με τη «γλώσσα» που δεν θέλω να χαρακτηρίσω, με εκφορά λόγου που δεν θέλω να χαρακτηρίσω, με χειρονομίες που δεν θέλω να χαρακτηρίσω και πολιτικό λόγο που η χυδαιότητα είναι το υπόβαθρό του, χαράσσει τη… στρατηγική της κυβέρνησης;

Σε μια ευνομούμενη χώρα, σε κράτος Δικαίου θα τολμούσε υπουργός να προτρέψει δημόσια -σε συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής- «να χώσουν μέσα καμιά δεκαριά» γιατί αυτή είναι η μόνη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ «να κερδίσει τις εκλογές»; Δεν νομίζω.

Σε μια ευνομούμενη χώρα, σ’ ένα κράτος Δικαίου υπάρχει περίπτωση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να έλεγε ότι δεν συμφωνεί με τη βόμβα που έβαλαν «ἀγνωστοι» στο σπίτι του Ντογιάκου αλλά συμφωνεί με τις επιδιώξεις των… βομβιστών; Δεν νομίζω.

Σε μια ευνομούμενη χώρα, σε κράτος Δικαίου ο υπουργός αναπληρωτής Δικαιοσύνης -τέως αρχηγός της ΕΥΠ στην κυβέρνηση Κ. Καραμανλή- «θα συμβούλευε» εισαγγελείς να παραπέμψουν με μη… ενδείξεις πολιτικούς αντιπάλους του -πρώην συναδέλφους του στην κυβέρνηση Κ. Καραμανλή- κι «ας πάνε να βρουν αυτοί την άκρη»; Δεν νομίζω.

Δεν υπάρχουν ανάλογα προηγούμενα σε ευρωπαϊκή χώρα αλλά εδώ ο Τσίπρας και οι πολάκηδες ωθούν την Ελλάδα να βαλκανοποιείται και όπως λέει ο στίχος του Διονύση «εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε, γέλασε». Ο πρωθυπουργός δεν τηρεί καν τα προσχήματα.

Κι επειδή βαλκανοποιείται και… η Δικαιοσύνη δόθηκε εντολή να ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της οικογένειας Σημίτη και του Χρυσοχοΐδη. Γιατί; Επειδή χειρίστηκαν το σύστημα «Σι Φορ Αϊ» που εγκαταστάθηκε για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων με απαίτηση των Αμερικανών για να έρθουν οι αθλητές τους στην Αθήνα.

Μήπως βρήκαν «ένδειξη» που να εγείρει υποψίες για τον Σημίτη, για τη σύζυγό του, για τον αδελφό του; Οχι, αλλά… ήταν πρωθυπουργός. Μήπως βρήκαν «ενδείξεις» για τον Χρυσοχοΐδη; Οχι, αλλά ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης. Φυσικά, ο Σημίτης και ο Χρυσοχοΐδης ζήτησαν να ανοιχθούν οι λογαριασμοί τους.

Πριν από λίγο καιρό έψαχναν τραπεζικές θυρίδες μελών άλλης πολιτικής οικογένειας και φυσικά άνθρακας και ο «θησαυρός…». Νομίζουν ότι κρύβονται πίσω από την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης; Είναι για τον Αριστοφάνη οι άνθρωποι.
Σκέφτoνται Τσίπρας και «συνεργάτες» ποιους «λογαριασμούς» ανοίγουν… με την επόμενη Βουλή;

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Hταν γενναία…

Kon

Κοινά χαρακτηριστικά

Kon

Ο επερχόμενος πόλεμος…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Το «καλό» από την… κρίση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Σόλωνος… με οκτώ μποφόρ

Kon

Το λάθος

Kon

Των μεν δειλών φόβος…

Kon

Ευδαίμων αμνησία (ΙΙ)…

Kon