Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πολιτική απρέπεια

Newsroom eleftherostypos.gr

Ακριβώς 856 λέξεις χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας και δεν βρήκε ούτε μία για να αναλάβει το βάρος των ευθυνών που του αναλογεί.

Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη*

Με ένα διάγγελμα-πολιτική απρέπεια, ο πρωθυπουργός που έφερε το τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο στη χώρα, που ευθύνεται για το «μαύρο» ’15, το οποίο στέρησε από τη χώρα τη δυνατότητα να βγει από τα Μνημόνια τριάμισι χρόνια νωρίτερα, έριξε όλες τις ευθύνες στους άλλους. Τους πολιτικούς αντιπάλους του αλλά και τους πρώην συντρόφους του, φανερώνοντας πως δεν υπολογίζει ούτε φίλο ούτε εχθρό μπροστά στην πολιτική επιβίωση της κυβέρνησης.

Το πρωθυπουργικό μήνυμα ήταν πολωτικό, διχαστικό, απαξιωτικό προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας και εξοργιστικά προκλητικό. Με μια άνευ προηγουμένου αυθαιρεσία τράβηξε μια διαχωριστική γραμμή, ρίχνοντας όλο το ανάθεμα στην πενταετία 2010-2015 και αναγνωρίζοντας ως …σωτήριο έτος για το έθνος τη χρονιά που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία. Μόνο που παρέλειψε να πει ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που παρέσυρε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές το 2015 ανακόπτοντας την πορεία τής τότε κυβέρνησης και την έξοδο από το πρόγραμμα, ότι ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έκανε την περήφανη διαπραγμάτευση με τον Γ. Βαρουφάκη που έριξε τη χώρα σχεδόν στα βράχια, ότι ήταν εκείνος που αποφάσισε το δημοψήφισμα που έκλεισε τις τράπεζες και στοίχισε στην ελληνική οικονομία 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παρέλειψε να πει ότι στην τριετία 2015-17 η Ελλάδα είχε σωρευτική ανάπτυξη μόλις 0,9% όταν η Κύπρος είχε 9,3% και ότι «πέταξε» από τις τσέπες των Ελλήνων 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Παρέλειψε να πει ότι στην τριετία 2015-17 δεν προχώρησε καμία σοβαρή επένδυση, εκτός από αυτές που είχαν δρομολογηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ότι διέλυσε τον ιδιωτικό τομέα και την επιχειρηματικότητα. Ξέχασε να πει ότι την περίθαλψη των ανασφάλιστων, που σήμερα διαφημίζει, πληρώνουν οι εργαζόμενοι μέσω της αύξησης της εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη.

Ξέχασε να πει ότι είχε αναγνωρίσει πως το δημοψήφισμα ήταν λάθος, ξέχασε να αναφέρει την παραδοχή Τσακαλώτου ότι το ΔΝΤ έχει δίκιο για τις συντάξεις, ξέχασε ότι έχει υπογράψει πλεονάσματα-μαμούθ έως το 2060 και έχει υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία μέχρι το 2115. Δεν είπε ούτε λέξη για συναίνεση και εθνική ομοψυχία, μίλησε με εσωστρέφεια και το βλέμμα στις εκλογές. Η πολιτική αμνησία του Αλέξη Τσίπρα είναι επιλεκτική, του λαού πάλι όχι.

Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Ο πόλεμος των εξαγωγών

Tinad

Καταγγέλλει πιέσεις και εκβιασμό για συγκάλυψη των υπευθύνων

Kon

Αυτοί που έσωσαν τον Κολοκοτρώνη

Kon

ΣΥΡΙΖΑ: Μέχρι εδώ όλα καλά

Kon

Αλιεύοντας στα βαθιά της διπλωματίας

Kon

Μερικά μικρά βήματα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα

Kon

Φωκίωνος Νέγρη και Χάρβαρντ γωνία

Kon

Το ταμείον δεν είναι μείον

Kon

Glamping

Kon