Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Υπεράνω…

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Τσίπρας - Ετοιμάζει διάγγελμα

Πράγματι, το Σύνταγμα -μετά την αναθεώρηση επί Ανδρέα Παπανδρέου-, για να περιορίσει τις αρμοδιότητες του τότε προέδρου Κωνσταντίνου Καραμανλή, δεν αφήνει περιθώρια ουσιαστικής παρέμβασης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πλην της παραίτησής του, αν κρίνει ότι τα τεκταινόμενα αντιβαίνουν στο εθνικό συμφέρον…

Γράφει η Aννα Παναγιωταρέα

Ωστόσο, ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πολλές φορές, ως τώρα, προέβη σε καίριες παρεμβάσεις! Όταν ο Τσίπρας και ο εσμός των ανίκανων, που τον ακολουθεί, ταλαντευόταν ανάμεσα στο ΟΧΙ και στο ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον τραγικό Αύγουστο 2015, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρενέβη για να αποφευχθεί το άλμα προς το κενό!

Σήμερα, ο Τσίπρας ικανοποιεί αλλότρια συμφέροντα από τα εθνικά μας. Όταν ο Τσίπρας, περιχαρής, ανήγγειλε -ενώπιον των καναλιών- στον ανέκφραστο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «έχουμε μια καλή συμφωνία», εκείνος επιφυλάχθηκε. «Εναπόκειται στη γειτονική χώρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», είπε. Η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν του επιτρέπει να συμφωνήσει με τη χορήγηση της εθνότητας στα Σκόπια ή το βουλγαρικό ιδίωμα των Σκοπίων να ονομάζεται γλώσσα μακεδονική.

Στη χθεσινή συνάντησή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε τυπικά στο αίτημά του «να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή». Ευαισθητοποιημένοι οι πολίτες εξέλαβαν την απάντησή του ως φαβοριτισμό προς τον Τσίπρα. Για του λόγου μου το αληθές ας διαβάσει τις αντιδράσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να φέρεται ως πρόεδρος των ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατίας, ΚΚΕ, ΚΙΝ.ΑΛ. Είναι ο θεματοφύλαξ της συνταγματικής νομιμότητας. Ως εγκρατής του Συνταγματικού Δικαίου γνωρίζει ότι μια συμφωνία που δεσμεύει τη χώρα, για ένα θέμα που από 50ετίας εκλαμβάνεται ως εθνικό, δεν μπορεί να μη συζητηθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή, και δη με ικανή πλειοψηφία. Δεν επικυρώνεται με υπογραφή ενός κάποιου Κοτζιά, σε πανηγυράκι, στις Πρέσπες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπηρέτησε παρά τω Κωνσταντίνω Καραμανλή σε αντίξοες συνθήκες. Γνωρίζει ότι είναι προκρούστεια για τα εθνικά μας συμφέροντα η λύση που η παρούσα κυβέρνηση θεωρεί ως επίτευγμα.

Οι πολίτες όσο περισσεύουν τα «συχαρίκια» από το εξωτερικό τόσο αντιλαμβάνονται ότι η λύση του Μακεδονικού έγινε μάλλον προς εξυπηρέτηση αλλότριων γεωπολιτικών συμφερόντων. Τέτοια συγχορδία ευμενών σχολίων για «την τακτοποίηση» της γείτονος θα έπρεπε να εμβάλει σε ανησυχία την κορυβαντιούσα κυβέρνηση για τη διπλωματική της «επιτυχία». Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μπορούσαν να την έχουν, αν ήσαν ενδοτικές! Ενας Εφιάλτης χρειαζόταν…

Δεν προκαταλαμβάνουμε τον ιστορικό του μέλλοντος. Όμως, το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας ας μη συμφύρεται με αυτά των Τσίπρα και Καμμένου. Η ιδεολογία του, η εθνική του συνείδηση, η παιδεία του και η συγκρότησή του απέχουν παρασάγγας… Μόνη υποχρέωσή του προς το Σύνταγμα και τους πολίτες είναι να συνοιδοπορεί με το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας!

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Μεγάλη η χάρη Tης…

Kon

Η «ιστορία» Παπατσίπρα…

Kon

Θέμα… ευλυγισίας

Μιχάλης Μάρδας

Σαν έτοιμος από καιρό…

Μιχάλης Μάρδας

Μικρή, πικρή μου ατζέντα…

Μιχάλης Μάρδας

Τζάμπα μάγκας…

Kon

Πολιτιστική βαρβαρότητα

Μιχάλης Μάρδας

Κρίμα…

Kon

Το γαρ πολύ της… απώλειας

Kon