Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Περί θράσους…

Αμετανόητος ο Πολάκης: Πολιτική η δήλωσή μου για τον Κυμπουρόπουλο

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ο πολύς Πολάκης ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι η Λίνα Νικολοπούλου – σύμβουλος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης- υπέβαλε μήνυση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Επειδή, ως αναπληρωτής υπουργός, πολιτεύεται ασκώντας τρομοκρατία, υπέθετε ότι η Νικολοπούλου, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στη Νευροφυσιολογία, θα έμενε με σταυρωμένα χέρια;

Σχεδόν δύο χρόνια τώρα έχει τραβήξει των παθών της τον τάραχο από τον αναπληρωτή υπουργό. Την έχει στοχοποιήσει για έναν λόγο: Ως σύζυγο Γιάννη Στουρνάρα. Αλλά επειδή σκληρόν προς Στουρνάρα λακτίζειν, αυτή πληρώνει την ηλίθια -και επιζήμια για την Ελλάδα- ανοίκεια διαγωγή της κυβέρνησης.

Μέχρι μάρτυς κατηγορίας εναντίον της εμφανίστηκε ο Πολάκης -κοτζάμ υπουργός- στο δικαστήριο, το οποίο πρωτοδίκως καταδίκασε τους συκοφάντες της. Δεν υπήρξε αμφιβολία ότι στο Εφετείο θα αθωωνόταν ο συκοφάντης. Πώς αλλιώς θα δικαιωνόταν ο μάρτυς Πολάκης…

Χθες όμως ο Πολάκης είχε την τιμητική του: Η μήνυση την οποία έχει υποβάλει η Νικολοπούλου κατά του Ελληνα υπουργού Υγείας και του αναπληρωτή του φιλοξενείται στην πιο έγκυρη οικονομική εφημερίδα του κόσμου. Σας ρωτώ: Πότε άλλοτε θα αξιωθεί ο Πολάκης να γράψουν οι Financial Times για την αφεντιά του; Ισως, με το Ειδικό Δικαστήριο…

«Υφίσταμαι παρενόχληση», δήλωσε η Νικολοπούλου στους FT, από τις δικαστικές αρχές για περισσότερο από ένα χρόνο παρότι η συμμετοχή της εταιρίας μου κρίθηκε ικανοποιητική από τους ελεγκτές, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε.».

Σιγά που θα υπολόγιζαν Πολάκης και Ξανθός την έκθεση των ελεγκτών της Ε.Ε. , που όχι μόνον δέχθηκαν την άρτια παραγωγή του προγράμματος -που είχε αναλάβει η Νικολοπούλου, με διεθνή διαγωνισμό- αλλά και το έκλεισαν, μετά πολλών επαίνων.

Οι επικεφαλής του υπουργείου Υγείας έκαναν το εξής μοναδικό: Ακύρωσαν το πρόγραμμα που πληρώθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ, περί τα τριάμισι εκατομμύρια ευρώ. Τουτέστιν, μετακύλισαν στο Δημόσιο τα 3, 5 εκατ. ευρώ που τώρα υποχρεούται να επιστρέψει!

Ο εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, μετά την κατάθεση της μήνυσης της Λινας Νικολοπούλου, είναι υποχρεωμένος να διερευνήσει τα κίνητρα πίσω από την απόφαση των Ξανθού και Πολάκη.

Το να βρίσκεται στα χέρια ενός Πολάκη το σημαντικότερο υπουργείο για τον Ελληνα πολίτη, που βιώνει καθημερινά τα επίχειρα της οικονομικής κρίσης –που γιγάντωσε η οικτρή διαχείριση της κυβέρνησης των Τσίπρα και Καμμένου-είναι τραγωδία. Ο τρόπος που ο Πολάκης ασκεί τη διοίκηση είναι τραγωδία: Ο εξαναγκασμός υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ να δώσουν ψευδή κατάθεση και μετά από λίγο – ανακτώντας την ψυχραιμία τους- να την αναιρούν, διεκτραγωδώντας τις μεθόδους με τις οποίες αποσπάστηκε, συνειρμικά οδηγεί… στην ΕΑΤ ΕΣΑ.

Ο πολύς Πολάκης δήλωσε ότι η Λίνα Νικολοπούλου έχει απύθμενο θράσος επειδή υπέβαλε τη μήνυση. Εδώ που τα λέμε δίκιο έχει: ΠΟΙΟΣ να τολμήσει, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, να συγκριθεί με το δικό του!

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Αθήνα αλλιώτικη!

Kon

Φάκα…

Kon

Αμερική διολισθαίνουσα…

Kon

Ως «αόρατος»

Kon

Τι θα έχανε…

Kon

#metoo… το 1821;

Kon

Φύτεψε λεφτόδενδρα…

Kon

Περί… ορέξεως

Kon

Πολύγλωσση πραγματικότητα

Kon