Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ε ρε γλέντια…

Ο Καμμένος απειλεί την κυβέρνηση: Κατέχω μυστικά - Να με καλέσει ο εισαγγελέας για τον Κοτζιά

Από σήμερα, Σάββατο, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση ως το… σημείο μηδέν: Την Παρασκευή 18 Μαΐου, ενεστώτος έτους. Να μη σας κρατώ σε σχετική αγωνία. Την Παρασκευή θα κατατεθεί στη Βουλή το πόρισμα της εταιρίας ΜΑΞΙΜΟΥ, που εκτέλεσε την παραγωγή της ειδικής σύνθεσης λάσπη, με trade mark: Novartis.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ο σύντροφος Πρόεδρος Βούτσης την Παρασκευή θα ξεδιπλώσει το κομματικό του ταμπεραμέντο για να καλύψει και την κατασκευαστική εταιρία και τους κουκουλωμένους κουβαλητές της.

Ομολογουμένως, ήταν περισσότερο διασκεδαστικός στο ρόλο του ενδεδυμένου βοηθού σερβιτόρου που του ανετέθη στο δείπνο προς τιμήν της… Queue της Καμήλας ή έστω του χειροφιλούντος την πρωθυπουργική σύζυγο, παρά του Προέδρου της Βουλής. Εκεί άλλωστε δεν ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ΣΥΡΙΖΑίους…

Το πόρισμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι φιλοσοφικού περιεχομένου και βαθείας ενδοσκόπησης -λέμε τώρα-… ειδικά αν σκεφθείτε ότι οι συντάξαντες είναι τα εναπομείναντα μέλη της Προκαταρκτικής που τυγχάνει να είναι μόνον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τι περιμένουμε από το πόνημά τους; Πολύ γέλιο, θαρρώ.

Σας θυμίζω τι έγινε. Το Μαξίμου πήρε το διεθνές σκάνδαλο Novartis για την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων και το έκανε αμιγώς πολιτικό, αλά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Με ποια χαρτιά και ντοκουμέντα; Τρεις άθλιους πρόθυμους και δη κουκουλωμένους που δεν άκουσαν τίποτε, δεν είδαν κάνεναν, δεν ήταν, αλλά… ξέρουν τι γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Υποθέτω, σε κράτη της Υποσαχάριας Αφρικής, που θαυμάζει η αριστερή μας διανόηση.

Η αντιπολίτευση σύμπασα ζητούσε το προφανές: Να εξεταστεί η υπόθεση Novartis σε βάθος και πλάτος. Να εμφανιστούν και να εξεταστούν οι κουκουλωμένοι -με όποιο τρόπο επέλεγε η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιτών- καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι. Να προχωρήσει σε βάθος η έρευνα για τους «κατηγορούμενους» ώστε να έρθουν στο φως και οι κατασκευαστές της λάσπης.

Σιγά που η κυβέρνηση των απελπισμένων Τσίπρα και Καμμένου ήθελε να προχωρήσει σε βάθος η έρευνα και να φανεί ότι οι επιλεγέντες βουλευτές ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσήλθαν αφενός σε διατεταγμένη κομματική υπηρεσία και αφετέρου ως… γυμνιστές. Μα ούτε ένα φύλλο συκής δεν βρέθηκε να καλύψει το αποτρόπαιον θέαμα της ανυπαρξίας των… λοιπών τους;

Η αντιπολίτευση σύμπασα αποφάσισε να αποσύρει τους εκπροσώπους της, ώστε να μη διαβουλευτούν με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τους άφησε έρημους και μόνους να συντάξουν πόρισμα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης -αξιωματικής και μη- κατέθεσαν τα δικά τους πορίσματα.

Την Παρασκευή, λοιπόν, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικοί θα καταθέσουν το πόρισμά τους: Σχεδόν… αμλετικό: Είναι ή δεν είναι αρμοδιότητα της Βουλής να εξετάσει τη λάσπη; Αποφάσισαν ομοφώνως ότι δεν είναι και θα στείλουν τον φάκελο στην Τουλουπάκη. Τι σημαίνει αυτό; Από Δευτέρα οι μηνύσεις θα πέφτουν σαν χαλάζι. Ε ρε γλέντια…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Φάκα…

Kon

Αμερική διολισθαίνουσα…

Kon

Ως «αόρατος»

Kon

Τι θα έχανε…

Kon

#metoo… το 1821;

Kon

Φύτεψε λεφτόδενδρα…

Kon

Περί… ορέξεως

Kon

Πολύγλωσση πραγματικότητα

Kon

Η «Sun» λειτούργησε και στο παρελθόν ως φερέφωνο της τουρκικής προπαγάνδας

Ανδρέας Ντίνης