Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

«Εν ώρα καθήκοντος..»

Υπεγράφησαν οι συμφωνίες αναβάθμισης των Mirage 2000-5 Mk II

Η τραγική είδηση για την πτώση του Μιράζ ανοικτά της Σκύρου και τον θάνατο του σμηναγού μας προκαλεί την οδύνη όλων των Ελλήνων σε μια περίοδο κατά την οποία στα εθνικά μας θέματα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Ο ήρωας αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε στο καθήκον, στην προσπάθειά του να προστατεύσει τον εθνικό εναέριο χώρο, αποτυπώνει τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι μάχιμοι ένστολοί μας στα νησιά και τις ακριτικές περιοχές προκειμένου να προασπίσουν τα εθνικά μας δίκαια και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Τους τελευταίους δύο μήνες η ένταση που επικρατεί στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων μοιραία προκαλεί ανησυχία στην κοινή γνώμη, αλλά παράλληλα έχει φορτώσει τους ώμους των αξιωματικών και εφέδρων μας με ένα βαρύ φορτίο, το οποίο δεν θα έπρεπε να επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από αστοχίες στην πολιτική διαχείριση των εθνικών θεμάτων.

Δυστυχώς, η ελληνική πλευρά έχει πέσει αρκετές φορές στην παγίδα της όξυνσης που έχει στήσει η Τουρκία, προκειμένου μέσα από το κλίμα έντασης να βάλει την Ελλάδα σε ένα τραπέζι συζήτησης, όπου μόνο η Αγκυρα εγείρει διεκδικήσεις και είναι σαφές ότι δεν θα πρέπει ποτέ να φθάσουμε σε αυτό το σημείο.

Οι λεκτικές κορώνες και οι παλικαρισμοί ανεύθυνων πολιτικών το μόνο που καταφέρνουν είναι να λειτουργούν υπέρ των τουρκικών επιδιώξεων. Για αυτό χρειάζονται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Αυτοί είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι που θα οδηγήσουν σε αποφόρτιση της κατάστασης έντασης.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε εθνικών κινδύνων, αλλά δεν είναι ανάγκη να υποβάλλονται και σε γυμνάσια από αχρείαστους καβγάδες και λεκτικές υπερβολές που συντηρούν την ένταση.

Η χθεσινή απώλεια του ήρωα πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους που συγκλόνισε το πανελλήνιο θα πρέπει να συνετίσει τους πάντες, ώστε να λειτουργούν με αίσθημα ευθύνης, τόσο στα λεγόμενα όσο και στις πράξεις τους.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]