Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Άδειος τίτλος…

Η ανακοίνωση της Πρυτανείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου είναι πρωτοφανής στα ακαδημαϊκά χρονικά από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα*

Την παραθέτω ολόκληρη: «Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20:00 περίπου ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την ώρα από το Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου. Διοικητική υπάλληλος του Ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη βίαιη αυτή ενέργεια, δέχτηκε και η ίδια επίθεση από την ίδια ομάδα.

Τέτοια γεγονότα θυμίζουν μαύρες στιγμές της Ιστορίας και είναι καθήκον όλων μας να τα αποβάλουμε από τους χώρους μας και τις κοινότητές μας, ακόμα δε περισσότερο από τους χώρους του πανεπιστημίου. Τέτοια αποτρόπαια γεγονότα αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του.

Καλείται όποιο μέλος της κοινότητας του Ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε γι’ αυτό το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του πανεπιστημίου, προκειμένου αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του Ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων».

Είμαι βέβαιη ότι ο υπουργός Παιδείας και μη Θρησκεύματος Γαβρόγλου θα καταγγείλει τον πρύτανη, επειδή ζητά από τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να γνωστοποιήσουν αν γνωρίζουν οτιδήποτε για το οικτρό γεγονός, που αποδεικνύει τη φασιστική ιδεολογία εκείνων οι οποίοι έδειραν το φοιτητή που διάβαζε στο Αναγνωστήριο και τη βιβλιοθηκάριο που έσπευσε να τον βοηθήσει.

Σύμφωνα με όσα ο κ. Γαβρόγλου είπε την προηγούμενη εβδομάδα…, θα φταίει ο φοιτητής για τον ξυλοδαρμό επειδή δεν μετέχει στη «δημιουργία ενός ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος». Θα φταίει δύο φορές ο πρύτανης που θέλει όχι μόνον να αστυνομοκρατείται το Ιδρυμα, αλλά -προσέξτε!- αναζητεί και… καταδότες!

Να σας θυμίσω ότι στις αρχές Οκτωβρίου ο φοιτητής και πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών με Κυστική Ινωση, Δημήτρης Κοντοπίδης, ξυλοκοπήθηκε στους χώρους του Ιδρύματος, ενώ θα μιλούσε σε εκδήλωση για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών με κυστική ίνωση. «Με κόλλησαν στον τοίχο, έχω αναπνευστική ανεπάρκεια τελευταίου σταδίου και δεν μπορούσα να μιλήσω», είπε. «Στην αρχή ήταν δέκα άτομα, οι υπόλοιποι μαζεύτηκαν μετά, δεν μπορούσα να απαντήσω».

Ο υπουργός Παιδείας και μη Θρησκεύματος επιτιμά τους πρυτάνεις που ζητούν μέτρα φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων! Τους ανακαλεί στην τάξη! Δεν αναλογίζεται την τεράστια ευθύνη του επαναφέροντας το άσυλο! Δεν αντιλαμβάνεται ότι παρέχει άσυλο όχι μόνον στους εμπόρους ναρκωτικών, αλλά και σε τέρατα που ξυλοκοπούν άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο Γαβρόγλου, που υπήρξε καθηγητής, αγάπησε ποτέ το ελληνικό πανεπιστήμιο;

Ο πούρος κομμουνιστής, όπως συστήνεται, μας λέει σε ποιο πανεπιστήμιο της πρώην Σοβιετικής Ενωσης και της νυν Ρωσίας δέρνουν φοιτητές, γυναίκες και ΑμεΑ;

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Κλείνει στις 18.00 ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο»

Ανδρέας Ντίνης

Δύο νεκροί και ένας τραυματίας μετά από πυροβολισμούς σε Πανεπιστήμιο του Τέξας

Μιχάλης Μάρδας

Μητσοτάκης: Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο θα μπορέσει να ανοίξει τα φτερά του – Οι τρεις μεγάλες τομές

admin

Μητσοτάκης: Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο θα μπορέσει να ανοίξει τα φτερά του – Οι τρεις μεγάλες τομές

Ανδρέας Ντίνης

Αυτό είναι το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια – Τι αλλάζει με την χρηματοδότηση

Δημήτρης Κατσάκος

Χάος στο Χονγκ Κονγκ: Η αστυνομία παγίδευσε διαδηλωτές στην πανεπιστημιούπολη [βίντεο]

Evanthia Karra

Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει κατάργηση ασύλου και τήρηση νομιμότητας

Ανδρέας Ντίνης

Μετεγγραφές φοιτητών: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από το υπουργείο Παιδείας

Δημήτρης Κατσάκος

Την είσοδο στα ΑΕΙ με κάρτα εξετάζει η κυβέρνηση

Μιχάλης Μάρδας