Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εικονική πραγματικότητα της Ζωής και του Μαξίμου

Κωνσταντοπούλου σε Βαρουφάκη για τις ηχογραφήσεις: Είμαι διατεθειμένη να τις δημοσιοποιήσω εγώ

Οι πολιτικές προτάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι σοκαριστικές: πλήρης έλεγχος της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, συμμετοχή πολιτών στα δικαστήρια και στις μονάδες αποκατάστασης τάξης, λουκέτο σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

tsaprounis-exo-1 Σκυλοκαβγάδες και… μεταγραφέςΓράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

ΠΕΡΑ από το γεγονός ότι η δημιουργία λαϊκών δικαστηρίων, η απόδοση της ευθύνης διατήρησης της έννομης τάξης σε πολίτες, η καταπάτηση της ελευθερίας του τύπου αντιβαίνουν άρθρα του Συντάγματος και ουσιαστικά σκιαγραφούν την εγκαθίδρυση μη δημοκρατικού καθεστώτος στη χώρα, υπάρχει, όμως, και η πολιτική ερμηνεία.

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ η αρχηγός της «Πλεύσης Ελευθερίας» να επιχειρεί απλά να «ψαρέψει» ψηφοφόρους, μιας και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το εγχείρημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν βρίσκει μέχρι στιγμής ιδιαίτερη απήχηση στην κοινωνία.

ΑΛΛΑ έως πότε σε αυτή τη χώρα θα μπορεί οποιοσδήποτε πολιτικός να υπόσχεται/δεσμεύεται/εξαγγέλλει ό,τι θέλει αγνοώντας το Σύνταγμα, τους νόμους, τη συνέχεια του κράτους και κυρίως την πραγματικότητα; Στα χρόνια της μεταπολίτευσης η πλειοψηφία των πολιτικών άλλα έλεγε, άλλα εννοούσε και στο τέλος άλλα έκανε. Στα χρόνια του μνημονίου, όμως, οι ψευδοϋποσχέσεις μπολιάστηκαν με διχαστικά μηνύματα και στοχοποίησαν είτε πολιτικούς είτε κοινωνικές/επαγγελματικές ομάδες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλευόμενος την καταταλαιπωρημένη από τα μνημόνια κοινωνία δημιούργησε εμφυλιοπολεμικό κλίμα το οποίο κορυφώθηκε με το ψευδοδημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου όχι μόνο ήταν από τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου στον δρόμο προς την εξουσία, αλλά και ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας την «επιβράβευσε» τοποθετώντας την στην προεδρία της Βουλής. Και προφανώς ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ισχυριστεί πως «εξαπατήθηκε» όπως στην περίπτωση Βαρουφάκη.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ όσα εξωπραγματικά υπόσχεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αξίζει να θυμηθεί κανείς τα όσα εξωπραγματικά υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ έως το καλοκαίρι του 2015, αλλά και να σημειωθεί η προκλητική τακτική που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση κατά οποιουδήποτε της ασκεί κριτική ή δεν κάνει ό,τι επιθυμεί. Κατηγορεί την αντιπολίτευση και μέσα ενημέρωσης για διασπορά fake και desperate news, επιτίθεται στη Δικαιοσύνη για αποφάσεις που δεν είναι αρεστές και δίνει ανοχή σε παράνομες δράσεις μπαχαλάκηδων.

ΜΕ ΑΠΛΑ λόγια το Μαξίμου επιχειρεί να «υλοποιήσει» μέσω της προπαγάνδας όσα υπόσχεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου να υλοποιήσει μέσω των εξαγγελιών της. Επειδή η χώρα πλήρωσε αρκετά ακριβά τις fake υποσχέσεις του 2015 απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για να μην ξαναπληρώσει στο μέλλον την εικονική πραγματικότητα που δημιουργεί σήμερα η κυβέρνηση.

* Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Η σιωπή του κ. Παππά

Tinad

Ο παραλογισμός του Ερντογάν

Tinad

Ο μαραθώνιος του κορονοϊού

Kon

Εχει χάσει την μπάλα

Ανδρέας Ντίνης

Tο αλάθητο του… Παππά

Kon

Τα κάστανα και η φωτιά

Kon

365 ημέρες πολιτικού ρεαλισμού

Kon

Ο «Ανδρέας» και ο «Ακης»

Μιχάλης Μάρδας

Οι μπουλντόζες γκρεμίζουν ιδεοληψίες και λαϊκισμό

Μιχάλης Μάρδας