Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το φύλο και τα 4χρονα…

Ομολογώ ότι είμαστε τυχεροί επειδή ο Αλέξης δεν διαβάζει ξένο Τύπο. Ειδικότερα, τον βρετανικό. Αλλά αν ζούσε στο Μπράιτον θα ελάμβανε μία επιστολή, από το κοινοτικό συμβούλιο του Hove, που θα του ανακοίνωνε ότι ο τετράχρονος Φοίβος-Ερνέστος, που θα αποφοιτήσει τον Μάιο από το νηπιαγωγείο, έγινε δεκτός να παρακολουθήσει τον επόμενο Σεπτέμβρη το δημοτικό σχολείο της περιοχής του. Ταυτόχρονα θα του ζητούσε να βοηθήσει τον τετραετή -καλά διαβάζετε- Φοίβο-Ερνέστο Τσίπρα να επιλέξει το φύλο του.

panagiotarea-teliko-arthrografos-1000-130x140 Το γαρ πολύ…Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Πριν πάει στην πρώτη τάξη του δημοτικού το τετράχρονο να αποφασίσει αν θα εξακολουθήσει να είναι αγοράκι ή αν ο μπαμπάς Τσίπρας και η μάμα Μπαζιάνα θα το βοηθήσουν να γίνει κοριτσάκι! Υπήρχε και τετραγωνάκι, στο οποίο έπρεπε να τσεκάρουν ποιο φύλο νομίζουν ότι ταιριάζει καλύτερα στο παιδάκι τους. Το εθνικό σύστημα δίνει μόνον δύο επιλογές: κορίτσι, αγόρι. Το δικό μας θα ήταν πιο προχωρημένο, ελπίζω. Θα έδινε και τρίτη και τέταρτη.

Η επιστολή έγραφε: «Αναγνωρίζουμε πως τα παιδιά και οι έφηβοι δηλώνονται με το γένος που γεννήθηκαν. Ωστόσο στο τρέχον εθνικό σύστημα πρέπει να δηλώνονται με το φύλο που τους ταιριάζει περισσότερο. Αν το παιδί σας εμφανίζει ένα άλλο γένος από τα δύο, μην τσεκάρετε το τετραγωνάκι. Εμείς στο σχολείο θα το συζητήσουμε με το παιδί σας και θα το βοηθήσουμε να επιλέξει».

Εκατοντάδες γονείς που έλαβαν την επιστολή που τους έδινε οδηγίες πώς να καθοδηγήσουν τα τετράχρονα να αλλάξουν φύλο έγιναν έξαλλοι. Η συντριπτική πλειοψηφία απάντησε «αφήστε τα παιδιά μας να ζήσουν την εποχή της αθωότητας. Αυτό που κάνετε είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την ψυχική υγεία τους, γιατί δεν μπορείτε να απαιτήσετε στα τέσσερά τους να έχουν την άποψη ενός ενήλικα. Οπότε μην τολμήσετε να ανοίξετε το θέμα. Χρειάζεστε ψυχίατρο».

Οι συντηρητικοί βουλευτές της περιοχής ξεσηκώθηκαν: «Τα σχολεία μας να διδάσκουν τα παιδιά να διαβάζουν και να γραφούν σωστά τη γλώσσα μας και να μην τα σπρώχνουν να αλλάξουν το φύλο τους». «Για καθαρά πολιτικούς λόγους», δήλωσε το Χριστιανικό Ινστιτούτο, «δεν θα επιτρέψουμε να προκληθεί σύγχυση στα παιδιά μας για το φύλο τους ούτε στα τέσσερα ούτε στα δεκατρία ούτε στα δεκαεπτά τους χρόνια. Ως ενήλικες είναι δικαίωμά τους».

Το 2012 η δημοτική αρχή του Μπράιτον είχε προτείνει να αφαιρεθούν οι προσφωνήσεις κύριος, κυρία και δεσποινίς από τα επίσημα έγγραφα. Στην έρευνα που έγινε το 90% των κατοίκων δήλωσε ότι «η πολιτική ορθότητα κάποτε οδηγεί και στη γελοιότητα» κι έκλεισε το θέμα. Θαρρώ ότι σ’ εμάς μόλις άνοιξε…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Φάκα…

Kon

Αμερική διολισθαίνουσα…

Kon

Ως «αόρατος»

Kon

Τι θα έχανε…

Kon

#metoo… το 1821;

Kon

Φύτεψε λεφτόδενδρα…

Kon

Περί… ορέξεως

Kon

Πολύγλωσση πραγματικότητα

Kon

Η «Sun» λειτούργησε και στο παρελθόν ως φερέφωνο της τουρκικής προπαγάνδας

Ανδρέας Ντίνης